כורכום

כורכום

ויש לי הרגשה שכורכום מאד עוזר לי אני כבר משתמשת באיזה 4 כפיות לפחות ביום .. על פרוסות לחם , עם אבוקדו, שמן זית ועוד.. אולי אפילו יותר רציתי לדעת אם ידוע לכם על סכנות באכילת יותר מדיי כורכום ועוד יותר חשוב: האם יש לכם רעיונות למתכון של כדורי כורכום??? (כמו כדורי שוקלד רק עם כורכום ועוד חומרים)

לבריאות!

אם את נוטלת תרופות, מדללי דם - זה עלול להוות בעיה - אך גם במינון שאת לוקחת זו לא בעיה גדולה, כי החומר הפעיל באבקה של התבלין הוא קטן לעומת החומר הפעיל כשקונים כורכום כתוסף תזונה בחנות טבע. אם את לא לוקחת תרופות ורוצה להיות בטוחה שאת אוכלת כורכום טרי אני ממליצה לקנות את הקנה שורש השלם ולטחון אותו לבד בבית. בכל חנות תבלינים מוכרים אותו בצורתו הטבעית ולדעתי זה הכי מומלץ. אפשר לשאול לאיזו מטרות בריאותיות לקחת את הכורכום ואיפה את מרגישה שיפור? רעיון נחמד של כדורי הכורכום אנסה להמציא משהו.

בטח שאפשר לשאול

לאחר שעשיתי את חיסון שפעת החזירים במשך חודשים שלמים (10 חודשים ) היו לי כאבים באחד המפרקים בכף רגל ימין. הרופאים לא מצאו מה המקור שלהם , התפלתלו וזרקו עליי תרופות לשיכוך כאבים שלא הסכמתי בשום אופן לקחת בעיקר כי ראיתי שאין להם מושג וסתם מנסים לזרוק אותי מאליהם. (בלי כוונת זדון מודעת.. פשוט מטומטמים). (אגב היו עוד תחושות לא נעימות אבל הן היו פחות קשורות לכורכום ופחות חשובות בעיני). הכורכום להפתעתי ממש ממש עזר לי. הוריד את הכאב ולדעתי עזר ממש לריפוי שלי. לפעמים עדיין זה מורגש. אבל ממש מעט. ואכילה ימיומית של כורכום ממש מעלימה (כמעט) את הבעיה.

ובקשר למתכון

אני הייתי שמחה עם היה מתכון שכולל כורכום(הרבה) ושמן זית (אורגני) - כי אני תמיד לוקחת את שניהם יחד וזה מרגיש טוב. חשוב שלא יכלול סויה /שקדים כי שניהם ממש עושים לי רע (נראה לי שפיתחתי אלרגיה או משהו כזה אליהם לאחר החיסון). וגם עדיף שלא יכלול גבינה כי מוצרי חלב לרוב עושים לי מלא ליחה.

איזה יופי

שעזר לך, ומסכימה עם כל שאר הדברים שכתבת. מתכון אם אעשה בטוח יהיה טבעוני אך ללא מוצרי סויה, אני לא מבטיחה

למעלה