כוריגון

גלייהו

New member
כוריגון

בוקר טוב, אני אמורה לעבור הזרעה. הביוץ אמור להתרחש ביום שבת הקרוב. שאלתי את הרופא שלי מה עושים במקרה כזה שכן הקופה סגורה, הוא אמר שאפשר להעזר בזריקת כוריגון. וכאן באה שאלתי: מהי הזריקה הזו (-היא "דוחה" את הביוץ?), האם יש לה תופעות לוואי כלשהן? האם כדאי לקחת אותה? האם כדאי לעשות הזרעה ביום שישי, יום אחד לפני הביוץ המשוער? אני פשוט מעדיפה לא ל"העזר" בתרופות באופן כללי אז אם יש לכן פתרונות אחרים אשמח לשמוע. שאלה נוספת: מישהי כתבה כאן בעבר שצריך לשתות הרבה מאד מים, האם הכוונה שאחרי ההזרעה רצוי לשתות הרבה מים? ומדוע? ושאלה אחרונה חביבה: האם מישהי עברה הזרעה במרכז לבריאות האשה במודיעין? אם כן, האם יש לכן המלצות לרופאים טובים להזרעות? וזהו להפעם.
תודה רבה.

פּוֹנְג

New member
הכוריגון לא דוחה אלא גורמת לביוץ

זאת אומרת שאם הביוץ אמור להיות לפני הזריקה אז היא לא תדחה אותו, אבל אם את רוצה לתזמן את הביוץ (בהנחה שהזקיקים כבר גדולים מספיק) אז הזריקה תעשה את העבודה. אם את רוצה לא להשתמש בחומרים מלאכותיים - אז זה קצת בעייתי בגלל השבת.

לי מ ו ר

New member
כוריגון תפקידו לתזמן את הביוץ

הוא לא מעכב, אבל בד"כ 32-36 שעות ממתן הכוריגון מתרחש הביוץ. לאחר הכוריגון רצוי לשתות המון המון מים, כי הוא נוהג לספוח את הנוזלים לאזור השחלות. אם את בלי הורמונים בכלל הסיכוי שזה יקרה הוא קלוש, אבל בכל זאת חשוב לשתות. מבינה את הרצון לא להעזר בהורמונים, אבל מתוקה אין מה לעשות, בטיפולים ההורמונים הם ידידנו הטובים (עם כל תופעות הלוואי המגעילות), כי הם אלה שעוזרים לנו להגיע לילד. לא מהאיזור שלך, אז לא ממש יכולה לעזור לך לגבי מודיעין. שיהיה בהצלחה

נועם@בת

New member
למה לא לעשות את ההזרעה ביום ששי?

הרעיון בזריקת כוריגון שזה שאם תקבלי אותה ביום חמישי למשל הביוץ יתרחש כ36 שעות אחרי כן. אבל אם הביוץ אמור להיות בשבת, אפשר לעשות הזרעה ביום ששי. שתיית מים חיונית כאשר מקבלים זריקות של הורמוני ביוץ, אבל מן הסתם תמיד טוב לשתות מים (תשאלי את נחמן שי
). בהצלחה נועם

למעלה