כוריגון

taly_k

New member
כוריגון../images/Emo2.gif

היי בנות ! האם יש מישהי שהזריקה כוריגון בעצמה ? האם זה קשה, מסובך ואיך ניתן לעשות זאת? את כל התרופות הזרקתי לבטן: פוריגון וצטרוטייד הזרקתי לבד בבטן זה לא קשה. מחר ב- 07:00 בבוקר עליי להזריק כוריגון בישבן ואני מאוד רוצה לעשות לבד כי אין לי למעשה אופציה אחרת השאלה איך לעשות זאת. אודה על כל עזרה או אינפרומציה. בתודה מראש ובהצלחה לכולם. טלי

לא חושבת ש"על הפעם הראשונה"

של הזרקה בישבן יש טעם שתעשי זאת בעצמך. זה גם מיקום שונה וגם מיומנות שונה מאשר הזרקה לבטן , שהיא תת עורית ולא אינטר- מסקולרית (תוך שרירית). הייתי מציעה לך למצוא אפילו אחות שלא במסגרת קופ"ח (כמו שאני עשיתי כשהצטרכתי להזריק כוריגון ב-24:00 בלילה) או לחילופין מישהו/י מיומן/ת שיזריקו לך. אז אני נגד לבד על ה"מכה" הראשונה. sorry...

לא מומלץ...../images/Emo101.gif

הייתי ביום שישי שעבר בסדנה ללימוד הזרקה העצמית בבלינסון, ואתי (האחות האחראית שהעבירה את הסדנה) הדגישה מספר פעמים שניתן להזריק לבד כמעט את כל הזריקות השונות אבל שאת הכוריגון מומלץ מאד שאחות מנוסה תזריק. את יכולה לקבל את הזריקה בקופ"ח או במחלקה בבי"ח בה את מטופלת.

@ריטה

New member
הכי טוב זה לבקש מהבעל, אבל אם

אין ברירה אז לפחות בפעם הראשונה תלכי למרפאה ותבקשי שגם יסבירו לך איך דרך אגב כל הכבוד על האומץ. הכי אמיץ שאני הגעתי זה שבעלי יזריק לי (וזה רק בגלל שהוא בן של אחות וטיפה מבין)

כוריגון- השד בכלל לא נורא!!!

טלי חמודה, אני לא יודעת למה כולן מפחדות או מסתבכות עם ההזרקה בישבן. אני הזרקתי לעצמי בלי בעיות כוריגון לטוסיק- וסליחה על הקומפלימנט העצמי- הוא לא עב בשרוהגעתי לכמה מסקנות. קודם כל זה בכלל לא מסובך, את לא צריכה להיות אקרובטית- מה שאני לא, פשוט לעשות את זה בעמידה ולהרפות את השריר יכול להיות שתרגישי צריבה אחרי- זה לא את זה החומר. דבר נוסף- לי באופן אישי כאב הרבה פחות כשהזרקתי לעצמי מאשר שהאחות הזריקה לי. א ב ל כמו שהציעו קודמותי הייתי מציעה לך לקפוץ לקופ"ח אחה"צ לבקש הדגמה ( על ריק)ולקבל ביטחון- זה מה שאני עשיתי. ועוד משהו- פעם מישהי מצאה תמונה עם סימון מדויק למיקום הזריקה- אני לא ממש מוצאת את זה אבל שווה לחפש. והכי חשוב- שתהיה זו הזריקה האחרונה.... בהצלחה

באאבו

New member
כוריגון

היי, גם אני בדעה של רוב ה-
כאן שענו לך שבכל זאת עדיף, ובמיוחד בפעם הראשונה, שתזריקי באמצעות מישהי/ו מבין. אבל.... אם בכל זאת ממש אין לך ברירה, אז: תעמדי מול מראה. תפשילי את מכנסייך (כן, כן..
( ותזריקי בכיוון של היד הכותבת שלך (בטוסיק ימין אם את ימנית וכו´) תשרטטי לך את החלק התחתון חיצוני של הטוסיק בעזרת טוש ואז, פשוט באומץ וגבורה תזריקי את הכוריגון. אבל שוב, אני ממליצה לך מאד מאד לעשות את זה בעזרת מומחה
. בהצלחה, באבו

chika30

New member
ממש לא סיפור

אחרי שהייתי נוסעת כל יום עם הילדה לקבל זריקה - נמאס לי האחות הסבירה לי איך להזריק לעצמי בטוסיק זה לקח 3 דקות בדיוק. ואת הכוריגון הזרקתי באותה צורה - לא סיפור גדול אין מה לפחד. זה פחות כואב כשמזריקים לבד.

iris2210

New member
כוריגון

אני כרגע קיבלתי זריקה כוריגון. אחות שמומחית הזריקה לי. זה כאב קצת אבל זה יעבור. אני מציעה בתור פעם ראשונה שאחות תזריק לך.

עמית@

New member
אני הזרקתי לבד,

פשוט עומדים מול מראה (או בלעדיה- אני הזרקתי בשירותים של העבודה
) ממלאים מזרק כרגיל, תופסים פיסת ישבן מהחלק הרצוי (מערבבים ת´בלילה.. סתם זה מתחיל להישמע כמו מתכון) תוקעים את המחט עד הסוף. משחררים את החלק ומזריקים לאט את כל התכולה. לא מאוד קשה, קצת מאיים אבל עובר מהר מאוד.

נוג

New member
אני ניסיתי לא ממש ממליצה../images/Emo4.gif

הי, אני ניסיתי עמדתי ליד המראה וכוונתי ביד אחת החזקתי את המזרק ובשניה צבתתי את הישבן, ניסיתי פעם בישבן ופעם לירך בצד ליד החיבור של הישבן.החויה היתה מפוקפקת ולא מומלצת. אני מעדיפה שבעלי יזריק לי את הכריגון ,המלצתי ללכת לקופת חולים לבקש מהאחות עם אין בררה אחרת, הם פתוחים בשעה 7:00. בהצלחה נוג

אושרת@

New member
אני תמיד מזריקה בישבן או יותר נכון

הבעל מזריק לי.. וזה לא קשה ומסובך - בדיוק כמו כל הזריקות בהצלחה

GALITDOL

New member
סיפור אמיתי

אז ככה. לפני כשבועיים הייתי צריכה לקבל כוריגון ב 4לפנות בקר. בעלי הוקפץ למילואים בשעה 22 והודיע שיחזור בהקדם. בשעה 2 בלילה אני מופתעת לראות שבעלי והרכב שבו תכננתי להגיע לsos להזרקה חסרים( בעלי לא מסוגל להזריק לי) אחרי ברור טלפוני הסתבר שהוא לא יגיע לפני 8 בבקר? מה עושים? יש לי ילדה בת 7 במיטה. כוריגון בארוןץ אין לי כסף למונית ובטח לא ביבי סיטר בשעה זו של הלילה. שעתיים היו לי לארגן פתרון. בשעה 4 הייתי עם כוריגון במזרק של דקפפטיל קצר (אחרי שהוצאתי ממנו את החומר ובטיפשותי הוא עבר "חיטוי" במים רגילים- מה שהסתבר לי אחכ שיכולתי לקבל זיהום) כשביתי בת השבע רוכנת מעל ישבני ודוחפת לי את המזרק כשאני מסמנת לה את המיקום. שלא תחשבו שאני אמא שגורמת לילדה שלה טראומות, היא פשוט נהנת מכל מחט (שלא נדע) וכל בקר היא עוזרת לי בכיוונון זוית המחט כשאני מזריקה את הדקפפטיל וכמו כל אמא יהודיה אני מכינה אותה ללימודי רפואה .. אז לא כאב כי גם המחט היתה דקה מאוד וגם כי הילדה שלי מקסימה וגם הביוץ היה 10 אבל אני לא מצליחה אך אפשר לבד מבחינת נגישות בכל מקרה מקווה שזו תהיה זריקת הכוריגון האחרונה של שתינו נמנח

נועם@בת

New member
פשיייי, איזה אומץ ../images/Emo45.gif

האמת שלקחת סיכון גם בגלל שהמחט מיועדת לתת עורי, אבל זה עדיף מאשר לפספס את כל הטיפול
יש לי קרובה חולת סכרת, היא לימדה את הבנים שלה כבר כשהגיעו לגיל 4 איך מזריקים לה לבטן אינסולין, ואיך להכין את המזרק. גם כדי שלא יבהלו, אבל בעיקר כדי שיוכלו לעזור לה אם חלילה תהיה לה בעיה. אני חושבת שילדים מגיבים לפי ההתנהגות של ההורים ולא לפי המעשה עצמו. אם לא הראית לה פחד, ושיתפת אותה בלעזור לאמא- שתיכן יצאתם נשכרות. ובעוד תשעה חודשים, כשהיא תבוא לבקר אותך בחדר יולדות, היא תדע שהילד הזה בהגיעה בזכותה
נועם

taly_k

New member
תודה תודה על העזרה והתמיכה../images/Emo8.gif

לכל הבנות שעזרו ייעצו ותמכו, תודה על הכל ! ההחלטה שלי הייתה ללכת לאחות להזריק ולא כי אני פוחדת להזריק או כי אינני מסוגלת כי את כל הזריקות עשיתי לבד, פשוט בשל החשיבות הרבה של זריקת הכוריגון שעליה בעצם בנוי כל הטיפול החלטתי לא לתת למזל לשחק את שלו וללכת על בטוח. אמנם נתבקשתי להזריק כוריגון היום ב- 07:00 בבוקר אך מכיוון שאחיות קופת חולים מתחילות ב- 07:30 הן הזריקו לי בשעה זו. לא נורא איחור של חצי שעה נכון ? במילא אני מחכה לשאיבה כשעה ויותר מהמועד שנקבע לי להגיע. בכל אופן היה נעים לקבל את תמיכתכן הלבבית. תודה ובהצלחה לכולן (וגם לי... מחר שאיבה - השביעית במספר). טלי

אושרת@

New member
חצי שעה זה ממש לא נורא אבל...

דרך אגב, הם חייבות לבוא בשבילך יותר מוקדם! לי קרה פעמיים שבאו לקופ"ח מוקדם בשבילי וגם קרה שהלכתי ביום שבת בבוקר לבית של אחת האחיות לצורך הזריקה (לפני שבעלי היה מזריק לי). בכל אופן בטח בשעה כזאת את כבר אחרי..... שיהיה בהצלחה.

רוני@30

New member
טלי - בהצלחה מחר וב-9 החודשים שאחרי

שבע תמיד נחשב מספר מזל - ואני מקווה שזה אומר שהפעם זאת ה-פעם... בהצלחה! רוני

נועם@בת

New member
חצי שעה זה ממש כלום

נקווה שלא תעמדי שוב בדילמה איך ומתי להזריק, ושיהיה המון המון בהצלחה. שישאבו ביציות מולשמות ויופרו לעוברים מדהימים. מחממת גרון לצהלולים.
נועם

למעלה