כופתיות

קושקוש41

New member
יש גם על תערובת זרעים ולא חסר מידה על זה.

מדובר על קוקוטיילים וציפורים קטנות.

אlרית

New member
גברת מתוקה...

חרטא ברטא
את מביאה מהמאמרים של אלי לאה?
הם אינדיקציה בשבילך?
הם בסה"כ מגדלים שמנסים לנפח את האתר שלהם במידע,
חלק נכון חלק לא, על מנת שיגיעו לאתר וכך יקנו מהם.
תערובת זרעים על בסיס קבוע זה מתכון נפלא לתוחלת חיים שדיברת עליה, 12 שנה...

האם את מכירה מישהו שהחתים קוקטייל וגמל אותו על כופתיות?
לא.
ויודעת למה לא?
כי כופתיות יקרות יותר ו"אין טעם להשקיע בקטנים".

אם הגיע לכאן מגדל חדש, שרוצה את המקסימום לתוכי שלו, וכבר הגיע למצב שהתוכי אוכל כופתיות (פנטזיה של כל מגדל מנוסה), את מחזירה אותו לתערובת של אלי לאה?
לידע הכללי - תערובת זרעים עולה למגדל בסביבות 3 ש"ח/ק"ג
ואת קונה אותה ב-12-15 ש"ח.
כופתיות, מן הסתם, המשקשק ודומיו ילכו לקנות בחנות ולא אצל המגדל
בעיקר מאחר שחבילת כופתיות של 1 ק"ג יכולה להחזיק כמה חודשים
לעומת התערובת, שברובה מושלכת כי אי אפשר לבדוק הכל ולגלות מה קליפות ומה לא.

קושקושה מותק, את טועה ומטעה. חבל שאת מתווכחת.

שמעתי ממגדל אחד, של תוכים גדולים, שבזמן רביה הוא מאכיל בזרעונים, כדי לתת להם הרגשה של אביב, יש אוכל, ובכך לעודד את ההתרבות. אבל במקרה של המשקשק?

קושקוש41

New member
תעני על השאלה פשוטה ביותר

למה תוכים לא אוהבים את הכופתיות? אפילו תרעיבי אותם, הם מאדיפים למות ולא לאכול אותם?

אlרית

New member
אענה בשמחה, ככל יהודי - בשאלה

למה ילד לא אוהב סלט ירקות ומעדיף ממתקים?
למה ילד יעשה סצינות של שביתת רעב כדי לקבל ממתק?
יספיקו הדוגמאות, או רוצה עוד?
הנה. קיבלת 3 שאלות בתשובה אחת.

קושקוש41

New member
שאלתי על תוכי בוגר ולא על הגוזל.

והתשובה היא-
תוכים אוהבים תערובת יותר מכופתיות, בגלל שאלוקים ברא את העולם, את התוכים ואת התערובת זרעים.
וכופתיות-זה מיוצר על ידי בן אדם. זה לא טעים, זו תערובת של כל מיני ואוסף של ויטמינים.
לדוגמא:
תבשלי לעצמך מרק ושימי בו כל דבר שבריא בשבילך , כגון: לחם, ביצה, בשר, חלב, שמנת, חמאה, דגים, פסטה וכו, תוסיפי ויטמינים ותוכלי את זה כל יום ביומך, כל שנה בשנתך, ניראה אותך עד 180 שנה, בלי עין רעה... חחחח....

קושקוש41

New member
לילה טוב, אוריתי, נשיקות..

שני תוכים שלך מהממים ומתופחים, הירוק והאדום+כחול. איזה סוג הם? אני מאוד אהבתי.

עזבו אתכם מאמרים ותנו לניסיון לדבר

לא ממש אכפת לי מה כתוב במאמרים ומי כתב אותם. כופתיות מיוצרות כאשר הן מכילות את אבות המזון הדרושים לתוכי שלנו, לא מעניין אם זה טעים או לא (דברים טעימים אפשר לתת בנוסף- פירות למשל) אם כי היצרן משתדל שיהיו טעימות. ואם תנסו בעצמכם, תציעו לתוכי מגוון סוגים של כופתיות, הוא יבחר בסוף את הסוג שטעים לו. (סיפור אמיתי: פעם לקחתי את הקוניור שמש שהיתה לי לציפורי, כדי שתטעם כמה סוגי כופתיות, שלא אקנה לה סתם. היא טעמה איזה 3-4 סוגים, ובחרה ללכת על ורסלה לגה. לבריאות).
כופתיות הן הדבר הכי טוב כמזון בסיסי לתוכי ורצוי שיהיו זמינות בכלוב כל הזמן. אם הרגלת את התוכי שלך לכופתיות, אל תראה לו יותר את התערובת. אולי רק גרעינים פה ושם כצ'ופר על משהו. השנה בשעה טובה ומוצלחת הצלחתי סוף סוף(!!) להעביר את כל התוכים של בית הגידול שלי (שבשיאו מנה 32 תוכים ואז התחלתי לצמצם) לכופתיות. הניצוי השתנה לטובה והריבוי היה פיקס. היחידים שראו תערובת היו זוגות שאמורים להתרבות, וגם זה פעם ביומיים-שלושה. כל השאר שומדבר, אין תערובת יותר (טוב נו, פעם בהרבהה זמן, בתור "ממתק" אני נותנת קצת). על מנת להעשיר את התזונה ולגוון ניתן ורצוי לתת תערובת השרייה, פירות, ירקות ואפילו ביצה קשה. תאמין לי שלא צריך יותר מזה. תערובת ערכה התזונתי הוא באמת כשל ממתק... קחו בחשבון.
מגדלים נוטים לגמול גוזלי קוקטייל על תערובת כיוון ש-1: גוזלים נגמלים מהר יותר על תערובת מאשר על כופתיות (מניסיון!). 2: זהו פתרון זמין וזול יותר. לי לא אכפת ולאחרונה גמלתי 11 גוזלים של קוקטייל וייט פייס על כופתיות. יצאו מושלמים, באחריות.
נגמר הטעם לוויכוחים נראה לי. שיהיה בהצלחה!

ללי

New member
הפוסט הכי נכון עד עכשיו ! אלמוג

קושקוש41

New member
לדעתי-כופתיות אוכל מבושל-מת, עם תוספת

ויטמינים (באופן מלאכותי ולא טבעי)..
לעומת תערובת, שלא עברה שום עיבוד, לכן תערובת יותר בריאה מכופתיות. אבל זה רק הגיון שלי ושל תוכונים וקוקטיילים שלי.

לתוכים גדולים, לאומת זאת, אין ברירה, חייבים לתת משהו בסיסי גדול לפה שלהם, לכן ימציאו את כופתיות לעצלנים, יותר קל לתת לתוכים גדולים, במקום להשיג אוכל טביעי שלהם, כי תערובת, ברור , שלא מתאימה להם.

תחפשו בגוגל באנגלית, במה מאכילים את התוכים הגדולים.

דרך אגב, את התוכים מוחתמים אפשר להרגיל לכל דבר: גם לשוקולד ועגבניה ואבוקדו, הרי תוכים מוחתמים סומכים על בן אדם+סקרנות .

קושקוש41

New member
עוד משהו..

זה שיש בכופתיות ויטמינים - אין ספק, מריחים אותם , שאלה האם הם ניספגים אצל תוכים , שוב , זה תוספת מלאכותית ולא טבעית וסביר להניח שויטמינם לא ניספגים ויוצאים החוצה עם הצואה.
חומר למחשבה....

ללי

New member
בבקשה בלי המלצות שיכולות להרוג

שוקולד ואבוקדו הם מחוץ לתחום עבור תוכים , כל התוכים ! המוחתמים והלא מוחתמים .

ונא להפסיק עם ההטעיה בפוסטים שלך כי זה כבר לא מצחיק.

קושקוש41

New member
אם לא הבנת, אסביר עוד פעם.

אם לא הבנת, אז אסביר עוד פעם:
תוכי ניתן להרגיל גם לרעל (שסופו של תוכי מוות כמובן, יש מקרים רבים שבעלים נותנים להם לאכול דברים לא בריאים ותוכי אוכל-טעים, או לא טעים, כי בעלים שלו נתן לו), וגם כולל כופתיות ניתן להרגיל שבעיני הן לא בריאות בכלל, כי זה אוכל מת.(מבושל)

עניתי לאלמוג, אז קודם כל תקריאי, מה שאלמוג כתבה, ואז תקריאי מה אני עניתי לה.

אני לא נותנת שום המלצות. הייתי בטוחה שכל בן אדם שקונה תוכי קודם כל בודק מה אסור לו.

דעה שלי.

קושקוש41

New member
" הניצוי השתנה לטובה והריבוי היה פיקס."

אלמוג,
אני מכירה מישהי, שנותנת לקוקטיילים שלה רק תערובת, והניצוי שלהם
פיקס+++ וגם הריבוי (בלי עין רעה) גם פיקס +++.

בטבע תוכים ניזונים

מזרעונים למיניהם.. אבל בטבע התוכים מבלים רוב זמנם בתעופה ומוציאים הרבה אנרגיה. בשבי תוכים בקושי "מזיזים את עצמם" ולכן לא מוציאים אנרגיה כמעט ומי שמאכיל בתערובת בעצם נותן לתוכים שלו לצרוך עודפים (קלורות, שומן..) תוכי שמן זה בעיות. אולי לא עכשיו אבל כן לטווח הרחוק. לא סתם כופתיות מותאמות לסוגים שונים של תוכים בגודלן ובערך התזונתי שלהן. תגדלי את התוכים שלך איך שנראה לך נכון, אני אגדל את שלי איך שנראה לי נכון, רק חבל שאת מטעה\גורמת בלבול לאנשים אחרים שמבקשים עצה בנושא.

כתבת מקודם שנותנים לתוכים גדולים כופתיות כי זו עצלנות. אז רק אזכיר לך שיש תערובות מיוחדות שמותאמות לתוכים גדולים (אחוזים גבוהים יותר-באופן יחסי- של חלבון ושומן, כנראה) זה לא הופך את זה לנכון. אני מאכילה אצלי גם את הקטנים וגם את הגדולים בכופתיות, שום עצלנות. יש דלי של תערובת שממנו אני מוציאה להם קצת פעם ב..
עצלנות אמרנו? אני כ-ל יום שוטפת, חותכת ומגישה לתוכים שלי מנה של פירות וירקות (כדי שכן יהיה להם גיוון). איפה פה העצלנות?! ובקשר לוויטמינים שנספגים ולא נספגים- תהיי בטוחה שמי שעומד בראש ייצרני הכופתיות אלה אנשים שלמדו מספיק זמן בחייהם הנדסת מזון (או איך שלא קוראים לזה) ומייצרים אותו כך שבעל החיים שאוכל ממנו יקבל ממנו את כל הדברים הטובים והנחוצים.

אlרית

New member
אלמוג תרגיעי ומהר!

קושקושה מגדלת תוכי וחצי חודש וחצי והפכה למומחית הדור!

קושקוש41

New member
המשך....

ninfa - שזה קוקטייל, ששוקלת 85-125 מותר לאכול 5-10 גרם (ביום באופן יחסי)!!!!!!!!!!!! כופתיות ולא יותר.
זאת אומרת, שאסור לתת כופתיות-כבסיס, שמחליף את התערובת ופרות וירקות .זה סך הכל תוספת.
וואלה איך צדקתי!

קושקוש41

New member
המשך

psittacus מכיל:

granos de sereales, productos y subproductos de semillas y frutos oleaginosos, aceites vegetales, huevo deshidratado, levadura de cerveza desecada, minerales, inulina.

aditivos vitaminas

etoxiquina,

antiaglomerantes

aromatizantes:

תרגום:

דגנים sereales, זרעי שמן ופירות תוצרים, שמנים צמחיים, אבקת ביצים, שמרים מיובשים, מינרלים, אינולין.

ויטמיני תוספים-לא בטוחה שהם נספגים בכמות הסוגם מטורפת כזות אולי יותר מזיק

ethoxyquin-חומר משמר (כימי מאוד חזק שמזון לא יתקלקל)

נאפית

חומר טעם ורח (וואלה עוד כימיה)
אז בגלל חומר מת: של תערובת, אבקת ביצה וכו`, אני יתן את הדבר לתוכיםשלי מה פתאום?

למעלה