כופף ראשו כאגמון

estersh

New member
כופף ראשו כאגמון

מישהו יודע מה מקור הפתגם, ומה פירוש המילה "אגמון"?

גנגי

New member
כן, פשוט מאוד:

אגמון הוא צמח שגדל ליד מקורות מים, כמו נחלים ואגמים (מכאן שמו, כמובן), וכשהרוח מנשבת בעוז הוא מכופף את ראשו וכך ניצל משבירה. אדם שמוכן להתכופף בפני סמכות ולא מתעקש לעמוד על שלו, לא מסתכן בשבירה, וניצַל בד"כ מזעמו של בעל הסמכות.

גרי רשף

New member
הדרך הרכה../images/Emo22.gif

על היפני שהמציא את הג´ודו מספרת האגדה שהלך ביער מושלג, וראה שהשלג על הענפים גורם להם להתכופף, ואז השלג מחליק לאדמה והענפים מזדקפים שוב. זה נתן לו את ההשראה לפתח טכניקה של הגנה עצמית בה החלש מנצל את חולשתו להכרעת החזק, לא על ידי הפעלת כח נגדי, אלא על ידי הסתת הכח של החזק. לטכניקה הזו הוא קרא "ג´ודו" שזה "הדרך הרכה" ביפנית צחה..

lexigali

New member
ואני ראיתי ברוש...

על צידו נטה הברוש לא נשבר, את צמרתו הרכין ברוח והנה, מול הים קם הברוש זקוף ורם!

shellyland

New member
לא כברוש../images/Emo70.gif

"לא כברוש לא בבת אחת, לא כולי אלא כדשא, באלפי יציאות זהירות-ירוקות..." (יהודה עמיחי)

מוגג

New member
קוטל קנים

כמובן כולם מכירים את הסיפור הידוע על ר´ שמעון בן אלעזר והאיש המכוער שסיומו "לעולם יהא אדם רך כקנה ואל יהא קשה כארז" מדרש נוסף מדבר על ההבדל בין ארז לקנה: אמר רבי שמואל בר נחמני אמר רבי יונתן מאי דכתיב (משלי כז) נאמנים פצעי אוהב ונעתרות נשיקות שונא טובה קללה שקילל אחיה השילוני את ישראל יותר מברכה שברכם בלעם הרשע. אחיה השילוני קילל את ישראל בקנה שנאמר (מלכים א)יד) והכה ה´ את ישראל כאשר ינוד הקנה במים וגו´ מה קנה זה עומד במקום מים וגיזעו מחליף ושרשיו מרובין ואפילו כל רוחות שבעולם באות ונושבות בו איןמזיזות אותו ממקומו אלא הוא הולך ובא עמהן כיון שדוממו הרוחות עמדקנה במקומו. אבל בלעם הרשע ברכן בארז מה ארז זה אינו עומד במקום מים ושרשיו מועטין ואין גזעו מחליף אפילו כל הרוחות שבעולם באות ונושבות בו אין מזיזות אותו ממקומו כיון שנשבה בו רוח דרומית מיד עוקרתו והופכתו על פניו. ולא עוד אלא שזכה קנה ליטול ממנו קולמוס לכתוב ממנו ספרי תורה נביאים וכתובים. (בבלי סנהדרין קה/ב) ואם ברצונכם לחבוש שבר שננו את המילים הבאות: הואט האנאט הואט אסתא, פיסטא, ציסטא דומיאבו דאמנאוסטרא.

trilliane

Well-known member
מנהל
אני מעדיפה קוטלת ערפדים... ../images/Emo3.gif

סליחה על ההודעה המטופשת במיוחד, לא הצלחתי להתאפק...

shellyland

New member
כנראה שאני

משפיעה עליך ביותר מדרך אחת. עכשיו תתחילי להגיב על כל שטות, כמוני? חמור ביותר, אחותי.

trilliane

Well-known member
מנהל
את זה את לא יכולה לזקוף לזכותך

צר לי אחותי, אבל אני הייתי כזאת עוד קודם, עוד בטרם הגעת לפורומים בכלל (לכי חפשי בארכיונים)...

מוגג

New member
תהלים צה/יא

"אֲשֶׁר-נִשְׁבַּעְתִּי בְאַפִּי; אִם-יְבֹאוּן, אֶל-מְנוּחָתִי."

בי

New member
ישעיהו נ"ח ה´

"הכזה יהיה צום אבחרהו, יום ענות אדם נפשו? הלכף כאגמון ראשו ושק ואפר יציע, הלזה תקרא צום ויום רצון לה´?" הנביא מוכיח את אלה הצמים ומקיימים את כל סממני הצום, אך אינם מקיימים מצוות בין אדם לחברו. הפרק נקרא כהפטרה של יום כיפור.

למעלה