אחת הילדות אצלנו שהיא נשכנית באופן קבוע נהיתה בזמן האחרון תוקפנית עוד יותר כלפי הילדים האחרים,היא כימעט בת שנתים,היא נושכת יותר ומכה יותר אמא שלה טוענת שבבית היא לא מתנהגת ככה ,מה אפשר לעשות? שלכם חנה גונן
לא מתנהגת כך??? נשמע לי כתוגובה מתחמקת וכמובן השלכת הטיפול עליך. אני חושבת שאת צריכה להקדיש כמה שעות ביום רק בעמדת תצפית על הילדה לא הלעיר ולא לעשות שום דבר רק לראות מה קורה איתה? באיזה שעות היא מתחילה להיות תוקפנית אולי בשעות שהיא עייפה או רעבה אולי מישהו באמת מציק לי. אולי משהו קורה בבית??? אולי אמא שלה בהריון? אולי יש מריבות בבית? יש מליון ואחת סיבות.... אני סומכת עליך. לימור
אני מסכימה עם התגובה שניתנה לך כי עלייך לבחון את סיבת הנשיכות ולגלות מה עומד מאחוריהם אך לדעתי יש גם מקום להצבת גבולות. אני גננת ובגני מדי פעם יש נשיכות. כמובן שכטיפול אני מנסה לבחון את הסיבה ולטפל בה אך לא נישכח כי לעיתים הסיבה היא הרבה יותר פשוטה מבעיות בבית, חוסר בטחון או כל סיבה מהותית אחרת. לפעמים הילדים (ובמיוחד בגיל שנתיים) הילדים מנסים את הסביבה: ראשית- הם רוצים תשומת לב ובוחנים אותנו אם ניתן להם תשומת לב כשהם נושכים. שנית- הם רוצים לבדוק גבולות, דבר נורמלי לחלוטין. לבדוק עד כמה מותר להם. כמובן שאני ממליצה לשלב בין הדברים- תנסי להגיע לעומק הסיבה אך גם תציבי גבולות. כשהילדה נושכת ראשית יש להבהיר לה כי אסור לעשות זאת ולומר לה לבקש סליחה מהנינשך. יש גם מקום להעלות את הדברים בפורום רחב, לומר כי נשיכות הם דבר כואב ואסור (לא צריך לנקוב בשמות) ולהגיע לילדים מהמקום שלהם, לדבר על איך הם מרגישים כשנושכים אותם.בהצלחה.
לא צריך מיד לצאת נגד ההורים ולחשוב שאינם אומרים את כל האמת. לא פעם אני נתקלת במקרים בהם הילד נהדר אצלי אך עושה צרות בבית או להיפך. יותר מזה- לעיתים קורה שבגן הוא מלאך ובצהרון (במסגרת דומה) הילד שונה. ילדים מנסים גבולות, ילדים מגיבים שונה לאנשים שונים ולפעמים באמת הילד נהדר בבית כי שם יש לו תשומת לב רבה וכו' ובגן במקום בו הוא צריך להילחם על מעמדו, להתחלק בגננת ובסיעת עם עוד ילדים, שם יהיה לו קשה והוא ינסה לקבל תשומת לב לפעמים בדרך של נשיכות. לכן מומלץ לשים לב לילדה ולחזק אותה מאוד מאוד בכל מצב כשהיא לא נושכת. כמו- ציור יפה שציירה להציגו, לתת לה להיות ראשונה במשחק וכו' וזאת על מנת ללמדה שתשומת לב נעימה ניתנת כשאינה אלימה ולעומת זאת תשומת לב כועסת ניתנת כשהיא נושכת. מקווה שעזרתי
קשה לי להגיד אם היא סובלת מחוסר ביטחון על פני השטח נראה שלא אבל אולי.. יתכן מאוד שזו דרכה למשוך תשומת לב(היום ניסתה לנשוך ילדים בחצר בגלל מריבה)ובעיקרלפי דעתי לבטא רגשות כי היא עדין לא מדברת היטב) הסכמנו לתת לה חפצים לנשיכה ואני בהחלט אשתדל בענין של פידבקים חיובים. שלך חנה גונן