כועסת כועסת כועסת!!!

• פותח הנושא nl22
  • פורסם בתאריך

nl22

New member
כועסת כועסת כועסת!!!

מרשה לעצמי לפרוק פה, כי אין לי שום מקום אחר, ומסתכנת בזה שחלק מכם יגידו שאני אגואיסטית. לפני שלושה שבועות שברתי את הרגל ויש לי עוד שלושה שבועות להיות עם הגבס לפני שאוכל לנהוג. בקיצור, הוא שבדיוק פוטר, מסיע אותי לעבודה וגם מהעבודה. אבל זהו. הוא בקושי עם הילדה בבית. מסתגר במחשב כשאנחנו מגיעים הביתה, למרות שהוא היה כל היום בבית ונח, כביכול. ואני רודפת אחרי הילדה בת השנתיים שלנו כל הזמן. לא יכולה אפילו לרדת איתה לגינה. כלום. רק בבית ימים שלמים. אני מאכילה אותה, מקלחת אותה ומרדימה אותה, וזאת, כשהנחיית הרופאה היא לשבת לנוח חודש וחצי בבית עם רגל מורמת באוויר. הוא עושה את ההכרחי בלבד- נסיעות לגן ולעבודה שלי הלוך ושוב, ללכת איתי לרופאים ולקום בלילה, כי מסורבל לי ללכת לילדה עם כסא הגלגלים. אבל אני מכינה אותה לגן, מכינה לה תיק, עושה כלים, כביסה ומסדרת שולחן. וכל זאת, כשהרגל לא מורמת, ואני ממש מרגישה לא טוב כשהרגל השבורה למטה. שלא לדבר על שבתות, שאנחנו כל הזמן עם הילדה בבית, כבר שלושה שבועות, והוא אפילו לא יורד איתה לגינה, ובקושי הולך איתה לאמא שלו לארוחת צהריים, שאחריה, אני כמובן מקלחת אותה. היום ביקשתי ממנו שההורים שלי ייקחו את הילדה בשבת הקרובה, כדי שננוח, אבל הוא לא רצה. הוא אומר לי- למה? ישעמם לי בשבת, אני רגיל שכל המשפחה בבית. אבל הוא בקושי עם הילדה. קם בשעה 11-10, כשאני קמה אליה ב-7-8 ביום חופש/שבת, ועד אז אני איתה ורק בבית. בלי יכולת אפילו לרדת לגינה. בקיצור, אני עייפה, מותשת וכאובה, ובעיקר לא עצמאית. כל ניסיון שלי לומר משהו נתקל ב- אני עושה הכל ויש עלי עומס שלך ושל הילדה. נכון שזו תקופה קצרה, אבל זה נורא מעייף אותי. יש מה לעשות, או לסתום בנתיים ולחכות שיעבור?

מה לעשות? לא לעשות!

אם יש לך הנחיה רפואית לשבת עם הרגל למעלה, זה מה שתעשי. שחררי שליטה, אל תנקי, אל תסדרי, אל תבשלי, אל תקלחי את הילדה, אל תלבישי אותה, אל תאכילי אותה ואל תכיני אותה לגן. אל תגידי לבעלך מה מתי ואיך לעשות. תני לו להתמודד עם הילדה והבית ותעשי קולות של שטיח. תתמידי בזה יומיים ותבואי לספר לנו מה קרה. אין דבר יותר מעצבן מאשה שיושבת על הספה ומחלקת הוראות.

מריוס זכריה

Member
מנהל
!!! וגם...

אכן לא לעשות. לשבת כמו שהרופא אמר. הילדה תשרוד, הבית ישרוד, כולם ישרדו. אבל לגבי הכעס: יש להניח שהכעס לא נולד לפני שלושה שבועות, והוא לא יגמר אחריהם. ויש להניח שיש לו גם שני צדדים, גם אם בעלך מראה את הכעס שלו בדרך אחרת משלך (קרי: באי עשיה). אז את צודקת. וגם הוא, אפשר להניח, צודק לא פחות. עד שתלכו לטיפול כדי להבין יותר טוב מה עושים, בינתיים, את הכעס שלך תרגיעי ככל שאת יכולה, ואל תעשי נזק בלתי הפיך לא לרגל ולא לקשר.

chenby

New member
אתארץ יכולה להמשיך לכעוס

ואת יכולה לדבר איתו. הוא כנראה יודע לעשות מה שהוא יודע, יש ציפיות. שהוא ידע יותר מזה לבד, אבל הוא לא ואז אץ כועסת. תגידי לו: בעלי יקירי אני אוהבת אותך וצריכה את העזרה שלך יותר מתמיד, שתעשה כך וכך כיוון שזה הורס לי את הרגל במקום שהיא תחלים. אם אתה לא יודע משהו תשאל. זהו. אין דרמה אין כעס, הבהרת את עמדתך וזהו.

מריוס זכריה

Member
מנהל
לא, לא ולא!!!

להפסיק לעשות נקודה, ולא כדי שהוא "יבין לבד". במלים אחרות, להפסיק לעשות כפשוטו, ולא כמניפולציה. כי אם זה כדי ש"הוא יבין לבד" - זה יגמר בדמעות...

kmiki

New member
אני מקבלת את ההערה שלך באופן עקרוני

אבל בתור אחת שגם כן עושה, וכמעט הכל אני עושה (מבחינת הבית אני מתכוונת), אז זה מאד קשה לאמר למישהי להפסיק לעשות. אני מעדיפה לעשות לבד, ושיהיה נקי, מאשר לא לעשות, ושיהיה מלוכלך. אבל אני כן אומר לך שפעם בכמה זמן אני "שובתת", ואז הוא עושה, בהתחלה זה יכל לקחת יומיים שלושה עד שהוא הבין שמדובר בשביתה, אבל היום הוא כבר לבד מבין די מהר ש"תורו" לעשות קצת. ובכל זאת, אני לא אסכים שזה יפגע באיכות החיים שלי כאוהבת סדר וניקיון, מעט יותר מדי, בגלל שלו לא אכפת לחיות בבלגאן. ואין לנו צורך לריב על זה, יש פשוט הבנה שבשתיקה

את יכולה גם להגיד לו שאם הוא לא יעזור לך

יקח לך יותר זמן להחלים והמצב העגום הזה ימשך יותר ממה שהוא צריך להימשך. אל תזניחי תבריאות, היא יותר חשובה מהכל ותבהירי לבעלך שאת צריכה אקסטרא עזרה בתקופה קצרה זו.

adam33

New member
ובצדק.

אני תוהה אם את פיליפינית או אישה של מישהו שאהבת. ואני שואל את עצמי מה גורם לך להמשיך למרות שקשה לך. האם האהבה? האם השגרה? או לחילופין זה שאף אחד לא יעשה את זה במקומך. בשלב הראשון היתי עושה רק מה שהכרחי. בשלב השני מגביר את הקשר עם חברות מבלי בכלל להזקק לו. באיזשהו שלב הוא ירגיש שהוא לא נחוץ וזה יתחיל להשפיע עליו.

למעלה