כוסטרול והנקה

כוסטרול והנקה

אני מניקה את בני בן החצי שנה. בבדיקת דם אחרי הלידה יצאו לי תוצאות מעט גבוהות של כולסטרול אבל הבנתי שזה אופיני לנשים אחרי לידה ומניקות. הבעיה היא שלאחרונה ערכנו בדיקות דם לבני עקב חשד לבעיות כליה שלשמחתנו נשללו. מה שכן נמצא זה רמה גבוהה מדי של השומנים בדם ובעיקר כולסטרול, בנוסף נמצאה רמה גבוהה מידי של סידן. שני הדברים הללו יכולים להיות מושפעים מתזונה באופן עקרוני א בל הילד יונק! האם זו תופעה מוכרת ליונק?

ציפיק2

New member
תופעה מוכרת

הערכים של כולסטרול ושומנים יכולים להיות גבועים בתקופת ההנקה ואינם אמינים כמדד לשמהוא

כוסטרול והנקה

It is very interesting what happens with breastfed infants and cholesterol. Breast milk has high levels of cholesterol, which is essential for brain and organ development ( aritficial milk has no cholesterol) and what happens is that breastfed babies bodies are better able to handle cholesterol later in life. this is why breastfed babies have less heart disease later in life, less obesity, etc. Your milk is programmed to maintain humanity.......survival of the species as we say. YOu were probably not breastfed, so you will have to take care of those problems, probably by diet. I suggest that you meet with dr Dany Keret who is an expert in heart disease and diet. Later I will send you his phone number, or do a search for him in this forum. He is also learning to be a yoets hanaka, so he will be able to help you with starting solids with your baby.​

רגע כמה דברים לא ברורים לי מדבריך

ידוע לי לגבי הרכב החלב ויתרונו בדבר מניעת השמנת יתר. השאלה האם נורמלי לתינוק יונק שיהיה בדמו כולסטרול מעל סקלת הנורמה (205) בגלל שהוא יונק? דבר שני- אומנם הניקו אותי רק 3 שבועות( כי "נגמר החלב") אבל התוצאה הקצת גבוהה שלי עדין נמצאת בסקלה. לפני ההריון היה לי כולסטרול נמוך במיוחד אבל קראתי שזה נורמלי שהוא עולה אחרי לידה. (?) ולכן לגבי עצמי לא נראה לי שאהיה זקוקה ליעוץ רפואי. הרופא שהמלצת לי מתמחה גם בתינוקות?

למעלה