כוסות רוח

9nira

New member
כוסות רוח

אני מטפלת אלטרנטיבית, אבל לא למדתי על כוסות רוח. אני מאמינה שזה דבר מצוין, אני מטפלת בכוסות רוח על שרירי הגב, שאלתי היא אם אפשר לשים כוסות רוח גם במקומות אחרים למשל בבטן. תודה למפרע על תשובתך.

dudusapir

New member
תשובה שמצאתי באינטרנט

"שילוב כוסות רוח פחות מקובל למצבים של כאבי בטן כרוניים אך במצבי עודף, בעיקר אילו המלווים בקור ולחות. עשויים לתרום להנעת צ´י ופתיחת סטגנציות. במצבים של סטגנציה של צ´י או דם ניתן לטפל בנקודות דיסטאליות או נקודות רלבנטיות בגב. ניתן להיעזר בשמנים אתריים או משחה בעלת אפקט מרגיע לצורך עיסוי הבטן."

מסוכן מה שאת עושה

תלמדי את הנושא, יש גם התוויות נגד.. תחשבי על כך שגם דיקור מצוין, ואנשים שלא למדו סתם יתקעו לאחרים מחטים.. חוסר אחריות משווע בעיניי

izackv

New member
כמה זמן לדעתך מותר לשים כוסות רוח על שרירי

הגב לאנשים חולי סכרת? מהן הקונרטרה אינדיקציות לכוסות רוח? מה עושים אם כוס הרוח גורמת לשלפוחית? למה לעצור בשימוש בכוסות רוח ללא הכשרה? מה עם מוקסה? מחטים? מניפולציות על עמוד השדרה? לכל אחד מהם יכולה להיות השפעה מדהימה על בעיות גב.

טאוֹ

New member
תודה בדיעבד על שאלתך

התשובות שקיבלת מזכירות לנו כמה חשוב ללמוד לעומק לפני שמטפלים. אני חושב שזו גם אחת הסיבות לקושי הגדול להתקבל ללימודי רפואה מערבית, אגב. חזרתי היום לפנות בוקר מהודו, ולמרות שחלק לא קטן מהזמן סבלתי מקלקול קיבה, הצלחתי להתאפק ולא ללכת לרופא מקומי... בסופו של דבר, ההפרעה חלפה ללא טיפול של ממש - אכילה בררנית ביותר, שתייה מרובה ומנוחה הספיקו הפעם. הא, וגם זה בתור מוזיקת רקע טיפולית.

0 אור 0

New member
ברוך החוזר

מקווה שנהנית. שתספר לנו על חויותיך? (חוץ מהקלקול קיבה כמובן)

טאוֹ

New member
תודה ../images/Emo13.gif

סיפורים, תמונות ודגימות מעבדה - בקרוב.

yamit23

New member
ברוך השב ../images/Emo24.gif

מקווה שהבראת ונהנית, מצטרפת להמתנה לסיפורים הנוספים.

אדומה2

New member
כוסות רוח

הופתעתי לראות פה את התגובות, בעיקר בהתחשב בעובדה שלרפואה משלימה ככלל ולאף אחת מהתורות המאוגדות תחת הכותרת "רפואה משלימה" אין חזקה על כוסות רוח. כוסות רוח בקלות יכולות להיות בבחינת תרופת סבתא, ולמשל חמותי מספרת על אמא של חברה שלה שידעה לטפל בכולם בכוסות רוח. וגם בקולנוע יש תיעוד לזמינות השימוש בטכניקה- זורבה היווני משתמש בכוסות רוח על בובולינה.
אין ספק, כמו כל דבר אחר, צריך לדעת מה עושים, וזה בדיוק מה שהקולגה שלנו שאלה, ואין בכך עניין רע- להפך. אז כל הכבוד לך שאת יודעת לשאול, אני אשמח לקשר אותך למטפל מצוין ששמתמש בכוסות רוח גם על הבטן, גם על הגב ועל הידיים. הוא מטפל מעולה, עם תוצאות מצוינות בכלל וגם בכל הקשור לטיפולים שהוא עושה בכוסות רוח. אם את עדיין מעוניינת- צרי איתי קשר במסר ואשמח לקשר ביניכם.

0 אור 0

New member
אני מופתעת מההפתעה שלך

גם בתרופות סבתא צריך לדעת להשתמש. האמא של החברה שלך למדה אולי מאמא שלה או משכנה אחרת שיודעת, אבל היא למדה ממישהו. עיסוי תינוקות למשל, כשפעם חשבתי ללמוד את התחום, הכיוון שלי היה דוקא אמא של חברה שהגיעה מהודו ועיסתה את הילדים והנכדים לפי מסורת משפחתית שעברה מדור לדור - לא קורס של מכללה. ברפואת צמחים, המקורות שבהם אני משתמשת הם מקורות עממיים, וגם בהם יש התויות בעד והתויות נגד. יש צמחים שנותנת כל אמא לילדים שלה, ויש צמחים שבשבילם הולכים למישהו יותר חכם ומנוסה. כך זה ברפואה העממית, ובדיוק כך גם כשמדובר בכוסות רוח - לא מספיק ללמוד איך להניח את הכוסות בלי לגרום לכויה (ואת זה אני מקווה שהשואלת כבר יודעת), חשוב גם לדעת מקומות נכונים להנחת הכוסות, זמן נכון ו/או סימנים לכך שהפעולה מזיקה וצריך להפסיק.

אדומה2

New member
מופתעת, מופתעים, מופתעות

הפתעות זה אומנם נחמד בחיים, אבל אם קוראים את ההודעה של הכותבת, מבינים שהמטפלת נכנסה לפורום על מנת ללמוד עוד משהו. ויכול להיות שמישהו הסביר לה בגדול מה צריך לעשות עם כוסות רוח. ואולי היא קראה בספר. אף אחד פה לא יודע את זה. אנחנו יודעים דבר אחד- מטפלת נכנסה לפורום ושאלה שאלה על מנת להעשיר ידיעותיה. היא קודם נכנסה לכאן כדי לבדוק עם קולגות נוספים איך הם משתמשים בכוסות רוח. חלק מהתשובות פה רק מוכיחות שהידע שנלמד במכללות השונות בנושא כוסות רוח הוא בסיסי במקרה הטוב. ואני יודעת את זה מעצמי, מחברים ממכללות שונות ומורים שונים- מלמדים משהו כמו שיעור אחד וזהו זה. זה יגרום לי להיות מטפלת מדופלמת בכוסות רוח?
לצורך העניין- אנחנו לא יודעים מה המטפלת ששאלה את השאלה יודעת ולא יודעת. הכל כאן הן השערות. היא אמרה שלא למדה את זה, אבל זה לא אומר שהיא לא קראה, לא חקרה, לא בדקה. מרבית המטפלים למדו את הנושא בצורה מאוד שטחית מהסיבה הפשוטה שאין הכנה נאותה לעניין במכללות השונות- לפחות במרביתן. מרבית המטפלים מסתפקים ב- 4 שניות שהקדישו לזה במכללה בה למדו. גם זה לא מספיק. גם אני לא ידעתי הרבה על כוסות רוח עד שהתחלתי לקרוא בנושא, וגיליתי שבאמת מה שמלמדים אותנו זה אפילו לא ה- כ' של כוסות רוח. אם אתם רוצים, אשמח להמליץ פה על ספר בנושא, ספר מצוין, אם כי אביסעלה יקר. (לא יודעת אם באמת יש שם ע', ביידיש כל הזמן דוחפים אותיות מיותרות, קצת כמו צרפתית
).

למעלה