כוסות רוח בסינית?

כוסות רוח בסינית?

שלום לכם. אני מטפלת ברפואה סינית, ואחותי נמצאת כעת בטיול בסין. רציתי שהיא תקנה לי כוסות רוח מפלסטיק, אלה עם המשאבות הקטנות ואולי גם מגנטים. הבעיה היא שאין לי מושג איך אומרים את זה בסינית. היא מדברת וקוראת קצת סינית. אשמח לעזרה בנושא, אולי מישהו יודע?

תודה רבה!

האם סימני השאלה מעידים על כך שאתה לא בטוח, או שאתה מתפלא שאני לא יודעת? ויש סיכוי למצוא את זה בסימניות?

../images/Emo67.gif

LiranTheWizard

New member
כבודו יכול לפרט איך הגיע לנ"ל?

מה ההיסטוריה שעומדת מאחורי כל זה...?

LiranTheWizard

New member
הכוונה היא איך הגעת לכל הסימניות האלה

כיוון שאני מצאתי משהו אחר... תראה, אנגלית היא לא שפת האם שלי (מה לעשות) ולא היה לי מושג איך אומרים "כוסות רוח באנגלית" שזה ככל הנראה של spirit glass או ghost glass אלא cupping glass לפי מילון Morfix. גם היה כתוב שזה שייך לרפואה (medicine). עכשיו, מכאן אני הולך ל-MDBG שזה המילון שהמלצתי עליו קודם לכן, וזה מה שאני מקבל: 托起的玻璃 ומה אני אגיד לך? אני חושב שמה שקיבלתי לא יותר מדי מדויק...

nitzano

New member
איך הגעתי

מכיוון שאתה מתרגם דרך שתי שפות (עברית-אנגלית-סינית) נוצר מצב של טלפון שבור. GALSS יכול להיות גם זכוכית וגם כוס. בתרגום שהצגת התוכנה בחרה בראשון (玻璃). שם כללי לכוס רוח הוא 罐. יש סוגים רבים של כוסות מחומרים שונים כגון חרס, זכוכית, במבוק ופלסטיק. בתקופה העתיקה כאשר רק החל השימוש בכוסות רוח בסין, לא היו כוסות מזכוכית (השתמשו בבמבוק וחרס) ולכן בסימניה הסינית אין כל איזכור לזכוכית. מיכל הלב ביקשה כוסות פלסטיק עם מנגנון וואקום לכן כוסות זכוכית (מחייבות שימוש של אש לסילוק החמן שבתוכן ואינן מכילות משאבה) אינן מתאימות. בשבע השנים האחרונות ביליתי בטיאנג'ין לשם לימודי רפואה סינית בשפה הסינית ולכן אני מכיר את המושג.

nitzano

New member
נחנקתי (עוד לא למוות)

היום עולה על טיסה חזרה לארץ

GnomeBubble

New member
מעניין מאיפה הגיעו הכוסות רוח לאירופה

או לפחות פולין (זה היה אי פעם פופלרי בעוד מקום?). הם לקחו את זה מהסינים? באותה התקופה רפואה סינית עוד לא היתה פופלרית במערב, ובטח שלא אצל היהודים...

באמת מעניין מאיפה זה התחיל

סבתות פולניות, ערביות, תימניות וצרפתיות מכירות את כוסות הרוח, אני לא יודעת אם זה כי זו שיטה שהגיעה מסין, או פשוט כי היא התפתחה בכמה מקומות במקביל. אחרי הכל, לא מדובר בשיטה גאונית או מסובכת שצריך לפתח במשך שנים, אלא במשהו די פשוט.

GnomeBubble

New member
הביצוע אולי פשוט

אבל זה לא כל-כך טבעי שכולם יגיעו למסקנה שמשיכת העור בוואקום עוזרת לכל מיני בעיות רפואיות. או שכן, כמו שכולם הגיעו למסקנה ששום זה בריא...

הכל יחסי

בעיני יותר מורכב להגיע למסקנה שהחדרת מחטים בנקודות מסויימות יכולה לעזור לכל מיני בעיות, כולל מיקום נקודה והגדרה מאוד מסויימת של הבעיה, שלא לדבר על אבחנת דופק ושציקדות מיובשות טובות נגד שפעת. ליד כל זה, כוסות רוח זו תורה בסיסית ופשוטה. לא שאני יודעת איך הגיעו לזה, אבל זה עדיין נראה לי סביר יותר מאשר לעשות צ'י קונג עד רמה שבה רואים את המרידיאנים ונקודות הדיקור...

למעלה