כוסות הבר..

vip2k

New member
כוסות הבר..

אולי למישהו יש המלצה איך אני אומר לזכור מותגים שנמצאים על ה DISPLAY ואיך אני אמור לדעת לכל הרוחות באיזה כוסות הם יוצאים? כאילו יש דברים בסיסים שאני יודע, למשל שוויסקי יוצא תמיד בלוובול וודקה נקיה תצא בכוס שוט. אבל יש לי בעיה עם המדף השלישי של הדזסטיפים. למישהו יש שיטה טובה שעלולה לעזור.. אני ברמן מתלמד..

D r a m b u i e

New member
יש הגיון וסדר בעניין

משקאות נקיים עם קרח תמיד ייצאו באולד פשן (לוובול) קבוע. קוניאקים ולעיתים יבקשו ממך גם דרמבוי או כמובן בנדיקטין, יוצאים בסניפטר. קבוע. כל משקה שמערב בתוכו השלמה עד הסוף של משקה קל (מה שנקרא קוקטיילים ארוכים) יהיה תמיד בכוס הייבול או בכוס קוקטייל (או טוליפ או בל, תלוי בבית ספר בו למדת). קשה להגיד מתי בכוס טוליפ ומתי בכוס הייבול, אין בזה תמיד הגיון, ברוב המקרים אם זה יהיה קוקטייל של משקה בסיס (וודקה, רום, ג'ין וכו') ומשקה קל עליו בלבד, זה ייצא בהייבול. אם זה יערב בפנים יותר רכיבים, אז כנראה שמדובר על קוקטייל יותר "טרופי" ואז צפה לכוס טוליפ. מה עוד? מרגריטות ופליימינג למבורגיני בכוס מרגריטה כמובן. ובכוס מרטיני, או קוקטייל כמו שקוראים לה בחלק מהמקומות, קוקטיילים על בסיס שמנת, כל סדרת המרטיני, מנהטן ושות', ועוד קוקטיילים קלאסים כמו קוסמופוליטן, קמיקזי וכו'. יש כמובן יוצאי דופן. וויט ראשן יהיה תמיד בכוס אולד פאשן אפילו שהוא על בסיס שמנת, כך גם הפאבלובה. פינק ליידי יהיה בכוס קוקטייל למרות שהוא על בסיס שמנת. אבל בגדול זו החוקיות, וכמובן יש דברים שצריך לזכור אחד לאחד, זה לא ביג דיל.

MEIMIS

New member
הבהרה.. ובקשה..

זה לא בושה לשאול את הלקוח, באיזה כוס הוא רוצה את הקוקטייל שלו, למשל בדרמבויי לפני שאני אגיש, אני אשאל אותו, אתה רוצה אותו עם קרח או בלי(כמובן שרק אם הוא יבקש דרמבויי רגיל ולא בלק ריבון) אם הוא אומר שעם קרח אז אני בסבבה ישים לו קרח.. וכמובן, אולד פאשן.. לעומת זאת אם הוא יגיד נקי.. אני ישאל אותו, אתה רוצה לשתות את זה בכוס סניפטר או בכוס אולד פאשן.. ואם הוא לא יבין אני אתחיל להסביר לו מה הרעיון של כל אחת מהכוסות.. ותנחשו לבד במה הוא יבחר... ברור שבסניפטר.. בכל אופן.. תמיד כדאי לשאול את הלקוח על-מנת לא לעשות טעויות, כי להחזיר קוקטייל, או משקה נקי, ללקוח זה לא בעיה, כי הלקוח תמיד צודק!(כן בטח
) תשאלו.. ואל תתביישו, כל עוד אתם עומדים מאחורי הבר.. כשאתה תלך לבר.. עכשיו תורך להיות הלקוח המציק ומעצבן.. והבקשה דרמבויי מה הקוקטייל ל "פאבלובה"?

מימס אמרת...

," אתה רוצה אותו עם קרח או בלי(כמובן שרק אם הוא יבקש דרמבויי רגיל ולא בלק ריבון)" למה לא בלק ריבון עם קרח?

MEIMIS

New member
כי בלאק ריבון

הוא "איכותי" מידי בשביל להגיש אותו על קרח.. כמה זה עולה בבארים הבלאק ריבון?, 60 ש"ח? לדבר כזה לא ישימו קרח ו/או שאם אני לא רוצה לקחת את הסיכון אני מוזג את הבלק ריבון לכוס אולד פאשן(ללא קרח!!) ושם בצד כלי עם 2 קוביות קרח.. וזהו.. בלי לשבור את הראש יותר מידי..

D r a m b u i e

New member
בבקשה, פאבלובה

מנה וחצי וודקה, מנה וחצי קקאו שקוף, מנה וחצי חצי חצי. הכל בשייקר עם קרח, לכוס אולד פאשן, נחמד מאוד...

Nadav L

New member
יש גם קוקטיילים שיוצאים בלוובול:

ראסטי נייל רוסי שחור/לבן אז יש גם יוצאי דופן.

amircn1

New member
תתרגם את המילה לעיברית ותבין

זה פשוט תצוגת הבר, משמע הבקבוקים על המדפים, והסידור שלהם בצורה מסויימת...

MEIMIS

New member
Display Bar

באר הראווה של המקום.. זה בד"כ לא המדפים האחרויים של מאחורי הבאר אבל אם כן מאחורי הבאר הם חייבים להיות הבקבוקים במדף הגבוה ביותר מבין כל המדפים, בד"כ הדיספליי אמור להיות מעל הראש של הברמן, ו/או בדיוק מול העיניים של היושבים על הדלפק.., הבקבוקים אמורים להיות כ"כ בולטים ולהתפאר כ"כ בשלמותם שהם חייבים לקרוץ לכל אחד ואחד מיושבי הפאב, באר, מועדון(שימו לב אפילו במועדונים יש דיספליי ( הייגר והאפטרשוק במדפים העליונים של הבאר)

Orrza

New member
רגע רגע רגע...

לא כל משקה נקי יצא בלוו-בול. ארבעת הלבנים: וודקה, ג'ין, רום וטקילה (הידועים בשמם המקוצר "ווג'רט) יוצאים בהיי-בול כשהם נקיים (חוץ מהקפצות למשל). הנה, אין תמיד ואין אף פעם...

marsala

New member
ג'ין & טוניק

בהייבול! ג'ין נקי הייבול או אולד פאשן, טקילה יכולה לצאת גם בסניפטר אם היא איכותית וישנה כנ'ל לגבי הרום. Mosh

D r a m b u i e

New member
טוב, ניסינו להכליל כמובן

טקילה יוצאת לרוב בהקפצה, רום, כמו שמוש ציין, תלוי בסוגו. אנייחו ייצא אפילו בסניפטר. אם מישהו ירצה ג'ין נקי, יכול בהחלט לצאת באולד פאשן. אבל בגדול אלה העקרונות.

טקילה יוצאת בשוט, לא בהקפצה

הקפצה == חיילים שותים תהילה+ספרייט ובוכים על ההנג-אובר למחרת. שוט טקילה == תענוג.

למעלה