כונן דיסק, מרעיש

זרדוז

New member
כונן דיסק, מרעיש

המחשב של בן שנה וחודשיים. קיים במחשב שלי כונן דיסקים שהוא גם צורב. בצריבה הכל שקט. בקריאה של דיסקים, הכונן קצת מרעיש. וידאתי שהדיסק יושב טוב על הטבור של הכונן. ניקיתי אבקעם אוויר דחוס וזה לא עזר. רעיונות ? יכול להיות שצריך לשמן את המנוע של הכונן באיזה טיפת שמן מכונות או WD-40 ? בינתיים הכל עובד.

Y. Welis

New member
אם אתה יודע היכן לשמן - אז כן

מזכיר לי שפעם היו ל-LITEON צורבים שהרעישו באופן *טבעי*...

Y. Welis

New member
לכן כתבתי שרק אם הוא יודע

כמובן שברוב המקרים עדיף להחליף

kobi 23

New member
יש לך אחריות ?!

אם כן,גש לממש אותה. לדעתי לא כדי לך להתעסק עם שימון של הכונן,ייתכן שזה יגרום נזק יותר משיעזור אם בכלל. אם אין לך אפשרות לסדר את זה במסגרת האחריות או במחיר נורמלי.או שתאלץ לחיות עם הבעיה הזו או שתקנה חדש שמתאים

זרדוז

New member
יש לי אחריות אבל -

אמרתי בליבי שלא אקח אותו שוב למעבדה בראשל"צ. מסרתי אותו כבר שלוש פעמים לתיקון. פעם אחת , בגלל מחיקת המחיצה הנסתרת של הנייד, שנעשתה בשוגג. ופעמיים אחרות בגלל כרטיס זיכרון פגום, שאותר והוחלף רק במסירה האחרונה. הצצתי קצת בחלקים הגלויים של הכונן מלמעלה ומלמטה (כשהמחשב הפוך ). ניסיתי לאתר את המנוע החשמלי שמניע את הציר שמסובב את הדיסק. רק שלא מצאתי אותו... אז כנראה שאישאר עם זה כמות שזה. אחרי הכל, זה עדיין עובד.

בן דהאן

New member
לא כדאי...

השלב הבא אחרי רעש(שנוצר מאבק) זה תקיעה של המאוורר\דיסק ונזק למעבד\כונן... יש אחריות - תממש..אח"כ תגיד חבל...

למעלה