כונון שסתומים.

כונון שסתומים.

שלום. אני מעוניין לבצע כונון שסתומים לחיפושית שלי. יש לי ספר עם הוראות מפורטות אבל אין לי שום נסיון במכונאות. כשחיפשתי פילר גייג´ (מדיד) במוסכים, אמרו לי שעדיף לא לעשות את זה בלי ידע מוקדם כי זה עלול להיות מסובך. השאלה שלי היא כמה מסובך זה עלול להיות? תודה מראש.

itzik93

New member
לא מסובך, רק צריך לעבוד בעדינות

ועם הרבה שכל. פילר גייג´ (=מודד מרווחים בעשיריות המילימטר) תוכל למצוא בכל חנות נורמלית של "טמבור". המחיר נע באיזור ה 30-50 ש"ח והוא קיים במידות של מילימטרים או אינצ´ים. מיותר לציין שאם המידות שברשותך הן במילימטרים, דאג כמובן לקנות FILLER של מילימטרים... אינני יודע היכן נמצא בדיוק מכסה השסתומים בחיפושית, אך אני בטוח שדרור יוכל לענות על שאלה זו (ואם קל *יחסית* לבצע כיוון שסתומים בחיפושית) איציק - שאצלו כל DL אחרי כיוון שסתומים הופכת שקטה - ונוסעת מעולה

מאמר נחמד

אני מתאר לעצמי שהספר שלך מסביר בדיוק מה הפרוצדורה, אבל הנה מאמר חביב המסביר בפירוט את הנעשה. www.type2.com/bartnik/valveadj.htm חיפושייית :) (o/|\o)

עתיד18

New member
אני אוכל לעזור דווקא הפעם :)

בחיפושית קיים מנוע בוקסר, והשסתומים שלו הם שסתומים אשר נפתחים ע"י "נדנדים" זאת אומר גל הזיזים, מרים נדנדים, שבצד אחד עולים בצד השני דוחפים את השסתום ופותחים אותו, בקצה הנדנד יש בורג, אותו בורג "נוגע לא נוגע, במרווח של כמה עשיריות המילימטר, בשסתום (יש רווח כדי שבזמן התחממות השסתום, הוא יוכל "להתפשט" מבלי להצמד לנדנד, דבר שיגרום לו להשאר "טיפה פתוח" ואז להיות חשוף לחום, מפה לשסתום "שרוף" הדרך ממש ממש קצרה,) כמו שנאמר, זהו מנוע בוקסר כך שהצילינדרים שלו נמצאים זוג מול זוג, עכשיו לעבודה : בצידי המנוע יש מכסי מתכת, אתה מסיר אותם (כמובן קונה זוג אטמים חדשים לפני זה) ושם תמצא 4 נדנדים בכל צד (זאת אומרת 4 שסתומים, 2 לכל צילינדר, אחד לפליטה, אחד ליניקה) כמובן שאתה לא מתנפל עליהם ומתחיל לכוון, הסדר הוא כזה כאשר צילינדר 1 חופף, אתה מכוון את צילינדר 4, כאשר 4 חופף אתה מכוון את צילינדר 1, ואותו סיפור גם עם ידידינו מספר 2 ו3, מה זאת חפיפה? חפיפה היא ברגע שאתה מסובב את המנוע, ברגע מסויים אתה תגיע לנקודה, שבה הנדנדים ישחקו בצורה נגדית (דהיינו, שסתום אחד נפתח, ושסתום אחד נסגר, באותו רגע בדיוק, אתה מכוון את בן זוגו) הכיוון : את הכיוון יש לעשות ברגש, על המדיד לעבור חופשי מצד אחד, ולא חופשי מידי מצד שני, אתה צריך שיהיה חיכוך לא חזק ולא חלש כמו שאמרתי, ברגש, ולסיום : לדעתי...(שוב זאת דעתי הלא מקצועית, ויש סיכוי גדול שמאות האנשים יחלקו עליה) אל תעשה את זה לבד, תעשה את זה עם מישהו שביצע זאת בעבר, ואם אין לך אחד כזה, קפוץ ל"מוסכניק" מר "דוד קומבינה" הקרוב לביתך, שלם לו שיעשה זאת, עמוד לידו, הבט על כל שלבי העשיה, וכך תדע לפעם הבאה, פשוט מאוד, כי הנזק גדול אם לא יהיה כראוי, אם הכיוון יהיה פתוח מידי יהיו א.נקישות ב.ירידה בהספק (לא תכנס מספיק תערובת, בגלל שסתום לא פתוח במלואו) ג.שחיקה מוגברת (כל הקשה כזאת מורידה מספר סיבים מיקרוניים, הסוף ידוע) כיוון סגור מידי יוביל ל א.חוסר קומפרסיה, וירידה חמורה בהספקים ב.שריפת השסתום, ג.אפילו יש מצב שבעקבות חשיפתו של השסתום, הוא יתעקם במצב פתוח, הצילינדר יפגע בו, ותגיד שלום למנוע לכן ההמלצה הקודמת עדיין רלוונטית !!

© DrorZi

New member
נכון ומדוייק מאוד

נדמה לי שהמרווח צריך להיות 40 (אם הזכרון עובד טוב) כל מה שעתיד אמר נכון כולל זה שאם לא עשית את זה אף פעם ולא ראית מישהו (פיזית לידך שנתן לך להרגיש איך משחקים עם זה) עושה את זה LIVE אל תנסה את זה. פירוק מכסה השסתומים בכל צד הוא באמת לא בעיה אבל וגם הכיוון לא, כשהרכך על ליפט... קצת קשה לעשות את זה בחניה בבית בלי להרים את האוטו לפחות 30 ס"מ מהריצפה. מילה אחרונה, כיוון עושים כל רכב ק-ר לגמרי.
דרור זי, באמת נזכר שצריך לעשות כיוון לחיפושית (או לפחות לבדוק שלא יצא מכיוון ב 10K האחרונים)

גרמי

New member
רגע של אנגלית.....

פילר גייג´ הוא Feeler gauge ולא Filler gauge על שום זה שהמכשיר משמש "להרגיש" מה עובי המרווח. Filler זה החומר שמשתמשים בו כדי לתקן נזקים לפח של אוטו.

למעלה