כומתה.

Good Mourning

New member
כומתה.

היי. אני מקווה שישנם אנשים בפורום שמכירים כומתה צבאית.. שאלתי הינה: האם ניתן לתפור דגם מדויק של כומתה, אך שאת הצמר יחליף חומר סינתטי? האם ניתן יהיה "להעמיד" את הכומתה על הראש, כמו שאפשר את הכומתה מצמר?

שש שבע

New member
הכומתה הצבאית לא בתפירה רגילה

היאוא נוצרת כמו סירים, יוצרים בסיס ומעבירים אותו אחר כך תהליך של "כבישה" בלחץ, הסיר נוצר מפלטת ברזל עגולה, והכומתה נוצרת על פי התבנית עליה נכבשת הכומתה הגולמית.

Good Mourning

New member
זה ברור שכומתה היא לא בתפירה רגילה.

אני מבינה שכרגע שללת כל אפשרות להכין כומתה סינתטית ע"י תפירה, כן?

שש שבע

New member
לא בדיוק, כי כומתה היא סוג של ברט

אז אפשר לתפור מכל חומר, אבל זה לא יצא כמו הצבאית...

מה שש אומרת לך הוא שכומתה לא נתפרת, אלא

מפוסלת. אחת התכונות של לבד, החומר ממנו עשויות כומתות, הוא שאפשר לפסל אותו לפי הצורך. כדי *לתפור* כומתה מכל חומר תצטרכי גזרה של ברט.

makademya

New member
אבל אתה יכול לעשות משהו דומה...

רק שבקיפול של הכומתה פשוט יהיה תפר פנימי ... זאת אומרת על הקו העגול בכומתה... חלק עליון הוא הרי כמו אליפסה והחלק התחתון הוא אליפסה עם חור ושתי החלקים נתפרים אחד לשני... ואם זה יהיה עם חומר שהוא כמו סקיי עבה או כל בד סינטטי עבה אחר זה יהיה קרוב לכומתה.. העיקרון הוא שהבד חייב להיות עבה.. (בלי המיכשור הנכון אין לך אפשרות לעשות את זה כחלק אחד כמו שכומתה עשויה) וכדר אגב החומר שהכי דומה לכומתה צבאית והוא סינטטי זה 'לבד'

לבד הוא לא "החומר הכי דומה", אלא החומר ממנו

עשויות הכומתות. לבד הוא סוג של עיבוד של צמר ולכן עשוי מחומר טבעי ולא סינטטי.

puppylove104104

New member
יש לבד סינטטי

כמו שיש צמר סינטטי. לבד זה העיבוד/טכניקת ההכנה, כמו שאמרת, אבל הוא יכול להיות מיוצר גם מסיבים אחרים, לא רק צמר.

רות מלר

New member
הטקסטורה דומה, התוצאה לא !!!

בואי נבדיל בין אלו שקונים לבד לאפליקציה או ליצור חיות מחמד קטנות ואז החלקים נגזרים ונשמרים בצורתם לבין לבד ממנו יוצרים אביזרים תלת מימדיים ללא תפרים כמו כובעים נעליים תיקי סל ואז יש חשיבות לאפשרות לעבד את הלבד כחומר גלם ביד היוצר הסינטטי לא יתן את אתה התוצאה

makademya

New member
חידשתם לי...

כשרפתי את הקצה של הלבד הוא נתן אפקט של בד סינטטי.. וגם אי אפשר לצבוע אותו בצבעי בד.. והרי צמר תופס צבעים יפה... בקיצור יש גם סינטטי וגם מצמר

puppylove104104

New member
רוב מה שמוכרים לדעתי זה סינטטי

הלבד הטבעי הוא יקר יותר ונעים יותר. ברור שיש תכונות אחרות (כמו שצויין עניין תפיסת הצבע למשל), כי יש הבדל בין סיבים טבעיים לסינטטיים, אבל שניהם מוגדרים לבד, כי זו צורת עיבוד הסיבים (כמו שסאטן זו צורת אריגה ובדי סאטן יכולים לבוא במגוון הרכבי סיבים).

אז בדקתי עכשיו ושרפתי.

מצאתי סינטטי, סינטטי מעורב ואחד שנשרף כמו תאית. כותנה? לא ברור. על כולם היה כתוב שהם סינטטיים. אז איך לעשות את הכומתה: שני עיגולים בקוטר הכומתה + חצי ס"מ לתפר בעיגול התחתון באמצע חור שיתלבש על הראש. מעבדים את הפתח לראש בסרט אלכסון עוטף. מחברים את התפר ההיקפי בתפר של חצי ס"מ. מגהצים את התפר פתוח. הופכים. טא-דאם. מוכן.

makademya

New member
סתם נראה לי ש...

אולי אפשר לעבד לבד סינטטי עם חום וליצור כומתה ללא תפר... הרי סיב סינטטי מתכווץ בחום .. אז עם לוקחים עיגול גדול ושמים אותו על משהו עגול כיפתי כזה ומקרבים מגהץ אדים קרוב לקצבות בעדינות יש סיכויי שהוא יתכווץ כמו כומתה... הבעיה היא איך להוריד אותו אחר כך :) :)

למעלה