כולסטרול

lightflake

New member
את צמחונית/טבעונית?

בעיקרון ידוע שהפחתת שומנים רוויים ושומני טראנס (מרגרינה) במזון והעלאת ח. שןמן אומגה שלוש ופעילות גופנית, תורמים המון לאיזון השומנים בדם, (קראתי שגם אכילת שום טרי ושתיית יין אדום הראו הטבה) מה הערכים שיצאו לך בבדיקה? (כולסטרול, LDL, HDL, טריגליצרידים)

אני טבעונית..בגלל זה אני שואלת..

כי שמעתי שהגוף עלול לייצר יותר מידי כולסטרול אם הוא לא מקבל ממקור חיצוני,ואז נוצר עודף.. בבדיקת דם האחרונה הכל היה תקין..לא זוכרת איזה ערכים.. אני שואלת בכללי לגבי בעיות כולסטרול אצל טבעונים..

lightflake

New member
הכבד מייצר כולסטרול (VLDL) שזה

אכן הסוג הגרוע ביותר של כולסטרול. עד כאן את צודקת, אבל זה לא קורה כשלא אוכלים כולסטרול, זה קורה כשלא אוכלים מספיק שומנים בכלל, הגוף חייב שומנים ולכן הוא מייצר שומן מהפחממות, ומה לעשות שהו כנראה לא כל כך טוב בזה והשומן שהוא מייצר הוא בלי הרבה חלבון שעוטף אותו (כמו ב HDL, הכולסטרול הטוב). אם את אוכלת מספיק שומנים צמחיים אז אין שום חשש שזה יקרה!! את יכולה לאכול אגוזים, גרעינים, טחינה, שמן זית, אבוקאדו.. כולם מכילים שמנים צמחיים בריאים. אה כן, ופשתן טחון...(אומגה 3).

lightflake

New member
אגב המונחים הם:

VLDL - very low density lipoprotein LDL - low density lipoprotein HDL - high density lipoprotein פשוט מדבר על צפיפות המעטפת החלבונית של השומן בכולסטרול. ככל שהצפיפות גבוהה יותר כך הסיכוי שלו לעבור בקלות בזרם הדם גבוהה יותר לעומת הLDL ומבלי להדבק לדפנות ולגרום לטרשת עורקים...

lightflake

New member
למדתי שנה שעברה תזונה...

אבל רק שנה אחת.. זה לא מספיק, אגב יש ספר טוב של האוניברסיטה הפתוחה... לא זוכר ת'שם... ספר ממש רציני... אני אזכר בשם אז אני אגיד לך.

אלי ו.

New member
אולי "תזונה פרי מחשבה" של

ד"ר אילנה זילבר רוזנברג? ולשואלת הייתי ממליץ לקרוא גם בפורום תזונה את המאמר על "שומנים" שמתיחס גם לכולסטרול.

תודה!אולי תפתח לנו פינת תזונה?

כי רוב הטיבעונים המתחילים,כמוני,פשוט לא מבינים בזה כלום

11122233311

New member
לא נכון

יש אנשים, כמוני, שיש להם כולסטרולמיה, מה שאומר שיש להם כולסטרול גבוהה תורשתי. ואני אוכל שומנים, חצי אבוקדו ליום כמעט, סלטים עם שמן זית, אבל לא יותר מדי. כשהתטבענתי התחלתי עם LDL 460, היום אני בערך 240 אחרי שנתיים וחצי של טבעונות. HDL נמוך =(

lightflake

New member
אז מה לא נכון פה?

דיברתי על מצב נורמלי באנשים בריאים בלבד (על זה גם דיברה מכשפת היער).

בעיות כולסטרול אצל טבעונים?

מלבד אנשים הסובלים מהפרעות אכילה, נזקי כבד, לוקחים תרופות אגרסיביות או כל אלו ביחד לא שמעתי בחיי על טבעוני הסובל מבעיות כולסטרול. אדרבה, בגלל שתזונתם של טבעונים כוללת מעט מאוד שומן רווי וכולסטרול תזונתי הם בעלי רמות כולסטרול נמוכות (=תקינות), וגם בדרך-כלל ביחס HDL:LDL תקין (אם כי זה יותר קשור לכך שטבעונים בדרך-כלל מקפידים לנהל אורח חיים בריא באופן כללי).

אתה עדיין צעיר עוד תשמע על כך

טבעוני יכול לייצר כולסטרול מעל הנורמה בהרבה כמו כל אדם אחר יש אנשים שזה תורשתי אצלם או מסיבות אחרות . רצוי ביחד עם הבדיקות האחרות שעורכים, לא לשכוח בדיקת כולסטרול .

למעלה