כולסטרול

כולסטרול

לפני כשלושה חודשים, כחלק מרשימת בדיקות דם, בדקו לי כולסטרול, ויצא 196 כשטווח הנורמה שהופיע בטופס תשובות הבדיקה היה 140-230, אז הרגשתי ב"מקום טוב באמצע". בשבוע שעבר ביצעתי שוב בדיקות, וקיבלתי תוצאה דומה מאוד 192. אלא שהפעם טווח הנורמה שהופיע בטופס תשובות הבדיקה היה 140-200, כך שלמרות שרמת הכולסטרול בגופי לא השתנתה, פתאום אני מרגישה גבולית למעלה .... מישהו יודע למה שינו את טווח הנורמה, והאם כולסטרול בסביבות ה 190 נחשב סביר, גבולי או די גבוה ?

אכן צריך להיות פחות מ- 200

אכן צריך להיות פחות מ- 200 , החשוב יותר הוא כולסטרול טוב ורע ,והטריגליצרידים ... זה שיש לך 192 זה תקין, מה עם היתר?

תודה הנרי ../images/Emo39.gif. הנה השאר:

HDL-CHOLEST. 50.10 MG/DL ( 35.00- 80.00( LDL-CHOLEST. 121.00 MG/DL CHOLESTEROL 192.00 MG/DL ( 140.00- 200.00) TRIGLYCERIDES 105.00 MG/DL ( 35.00- 175.00) איזה מבין הכולסטרולים נחשב רע ? ואיזה טוב ? (LDL/HDL) ומה משמעות התוצאות שלי ? (אני רואה שה HDL והטריגליצרידים בטווח הנורמה, אבל מה הם ערכים נורמלים ב LDL ?)

הכל סביר,למעט LDL (הרע) מעט גבוה...

הכולסטרול הרע לאנשים בריאים צריך להיות פחות מ-130. לחולי סוכרת ומחלות לב, הרופאים דורשים פחות מ-100 . הכולסטרול הטוב HDL חייב להיות מעל 40 ואצלך זה טוב, ה-TRIGLYCERIDES פחות מ- 130 וגם זה בסדר. לדעתי עליך לבקש מהרופא שלך כדור סימבסטאטין, מספיק 20 מילי גרם.(של טבע) או כל כדור דומה לטיפול בכורסטרול, אם לא יתן לך גם ללא בקשתך...אתה יודע , הרופאים לפעמים שוכחים... לי הכדור סידר את הכל כמו שצריך... CHOLEST 168 LDL 98.8 HDL 59.7 TRIGLYCERIDES 50 !!! רק בריאות. *** גבולות הערכים לפי מ כ ב י .

סליחה, עותק יותר ברור...

הכולסטרול הרע לאנשים בריאים צריך להיות פחות מ-130. לחולי סוכרת ומחלות לב, הרופאים דורשים פחות מ-100 . הכולסטרול הטוב HDL חייב להיות מעל 40 ואצלך זה טוב, ה-TRIGLYCERIDES פחות מ- 130 וגם זה בסדר. לדעתי עליך לבקש מהרופא שלך כדור סימבסטאטין, מספיק 20 מיליי גרם.(של טבע) או כל כדור דומה לטיפול בכולסטרול, אם לא ייתן לך גם ללא בקשתך...אתה יודע , הרופאים לפעמים שוכחים... לי הכדור סידר את הכול כמו שצריך... CHOLEST 168 LDL 98.8 HDL 59.7 TRIGLYCERIDES 50 !!! רק בריאות.

אריאלה22

New member
שמעתי שהכדורים פוגעים בכבד

הכדורים להורדת הכולסטרול הרע פוגעים בכבד האם זה מחיר שווה

amitp

New member
הורדת כולסטרול

קודם כל מפרידים בין שני סוגים עיקריים של כולסטרול - HDL ו-LDL. ‏HDL נחשב לכולסטרול ה"טוב" - זאת אומרת שרוצים כמה שיותר ממנו. LDL - כולסטרול "רע" - בסוכרתיים רוצים שיהיה פחות מ100. כולסטרול מורידים קודם כל על ידי תזונה נכונה ופעילות גופנית. במידה והוא עדיין גבוה אפשר להשתמש בטיפול תרופתי, כשיש כמה סוגים. הסטטינים (שהם התרופה המקובלת) נחשבים לבטוחים ויעילים, עם מעט מאוד תופעות לוואי (כשעד כמה שאני זוכר פגיעה בכבד דווקא לא כל כך נפוצה, אבל יכול להיות שאני לא זוכר טוב) ותועלת רבה, בעיקר בתחום של מניעת התקפי לב ושבץ. יש גם סוגים נוספים וכדאי לשבת עם רופא המשפחה ולהתאים טיפול תרופתי במידה והפחתת משקל ופעילות גופנית לא עוזרים.

תודה עמית ../images/Emo51.gif

ראיתי את תשובתך רק עכשיו, ועוד לפני שראיתי, הוספתי שאלה לד"ר לזר בנושא, שעכשיו אני רואה שענית עליה כאן לגמרי. טוב, לא נורא, תמיד טוב לקבל עוד תגובה מקצועית
. הרבה תודה.

למעלה