כולסטרול

nuritgr

New member
כולסטרול

שלום רב נשלחתי אליכם מאתר אחר. ייתכן שגם אתם תשלחו אותי לאתר אחר, אבל בכל זאת שאלה: אני בת 62 וסובלת מכולסטרול גבוה 255.6 . LDL=160 ; HDL=83 ; טריגליצירידים נמוך דווקא. כצמחונית שאיננה אוכלת בשר או עוף אני מרבה לאכול דגים. ביצה פעם בשבוע בערך - לא תמיד, סויה/טופו ; גבינה עד 5% , יוגורט 3% , ירקות חיים ומאודים, מעט פירות - בערך זה כל התפריט. מאחר שאינני רוצה לקחת תרופות כימיות, אני מסתפקת בלצטין, כדורי שום - ולא שום חי מפעת הריח, אומגה 3 (שמן דגים) ויטמין E טבעי וכו´. שמעתי משהו על היפרליפידמיה - מה זה? אהיה אסירת תודה על תשובה מפורטת , וכן מה ניתן לעשות עוד?

היפר = יותר/הרבה ; ליפידים = שומנים

נשלחת לכאן מאתר שמיועד למטפלים בלבד, ואחת הדרכים לנפות את הלא מטפלים, זו שפה שהיא יותר רפואית / מקצועית. הגעת למקום הנכון. אני מבטיחה התייחסות מעמיקה - יותר מאוחר. ואני בטוחה שבינתיים, עמיתי היקרים כאן יתרמו את שלהם

nuritgr

New member
כולסטרול

לנאוה פרנס תודה רבה, את מאוד נחמדה ולבבית ואני שמחה מאוד שהגעתי לאתר הנכון. האם את או עמיתייך יוכלו לסייע בידי? מניין לה לאיזה אתר נכנסתי תחילה?

נורית, פשוט ראיתי אותך שם ../images/Emo6.gif

כולסטרול מיוצר ע"י הכבד, וגם נספג מהמזון.. פעמים רבות, אנשים שומרים על תזונה מאוד לפי הכללים (בלי כולסטרול) ומוצאים עצמם מופתעים לגלות, שהכולסטרול שלהם בכל זאת עלה. כולסטרול אינו כולו רע. הוא משמש אבני בניין לחלק נכבד וחשוב מההורמונים שלנו. הכבד חייב לוודא שתהיה אספקה טובה ולכן, אם זהנעלם פתאום מהתזונה, הוא יגביר את הייצור. אומרים לא לאכול ביצים. את יודעת שביצה ביות תשפיע על הכולסטרול ב- 4% בלבד? זה אומר, שאם יש לך 200, יהיה לך 204 - מגוחך. אנשים נמנעים מביצים שמספקות לגוף מרכיבי מזון חיוניים. לכולסטרול קשורים שני חלבונים שנקראים בשפת העמך: 'כולסטרול טוב' ו'כולסטרול רע' הכולסטרול בעייתי בעיקר כשהיחס ביניהם הוא לטובת הכולסטרול הרע (LDL). אין לי מול העיניים גליון מעבדה, כדי לוודא שאני צודקת, אבל נראה לי שה'כולסטרול הטוב' שלך (HDL) גבוה יחסית. זה טוב!!! כתבת שאת צמחונית. ממתי? האם בגלל הכולסטרול? אם לא, מה גרם לך לעבור לצמחונות? כמה זמן את משתמשת בתוספי מזון כדי לשפר את המצב? והאם הייתה הטבה כלשהי? האם את עוסקת בפעילות גופנית? ואחרון חביב, אבל לא חשוב פחות (אולי יותר...) דם מסמל שמחה. חוסר דם (אנמיה) מסמל חוסר בשמחה. כלי הדם מסמלים את ערוצי השמחה. כולסטרול גבוה מזהיר שמשהו חוסם ערוצים אלו. אני ממליצה לחפש אותם בחייך... מה בולם / חוסם / מונע מהשמחה שלך להיות.... אם יש עוד שאלות...

SideKick

New member
נאוה, נאוה...

4% של 200 זה - 8. כלומר: 208. לפעמים יש לי ימים קטנוניים כאלה, את יודעת

bestofhealth

New member
בנושא כולסטרול

הי נורית, זה אולי ישמע לך מוזר, אולם סה"כ הכולסטרול שלך אינו מאד מבהיל. היחס אצלך בין ה - LDL וה - HDL הוא מצוין. אני לא הייתי דואג יתר על המידה. מה שיותר חשוב מכולסטרול כ -מרקר חזוי בעיות CAD עתידיות זה דוקא CRP, או בשמו המלא C-REACTIVE PROTEIN שמהווה אינדיקציה על דלקת בינונית עד חמורה בגוף. באופן עקרוני כולסטרול גבוה יכול הרבה פעמים לנבוע מבעיות או דפקטים במטבוליזם של שומנים - LIPID METABOLISM, ולא בהכרח רק בגלל צריכת שומנים רווים. הדבר שכדאי לעשות היא בדיקת דם לא שגרתית (יתכן שתצטרכי לעשות באופן פרטי ולא דרך קופ"ח) אשר תכלול פרופיל מינרלים מורכב. הרבה פעמים הבעיה יכולה לנבוע מחוסרים של מינרלים מסוימים או עודפים של אחרים. במקביל אפשר לעשות (שוב בדיקת דם לא שגרתית) פרופיל של FATTY ACIDS. זאת כדי לראות אם יש אצלך חוסר איזון או יחס לא נכון בין לדוגמא אומגה3 ואומגה 6. אני עקרונית לא חושב שכאן קבור הכלב, במיוחד לאור התאור של הדיאטה שלך, והאכילה היחסית מרובה של דגים. לאחר שעושים בדיקות אלה ניתן אולי לשנות לך מעט את הדיאטה או להוסיף לך מינרלים שחסרים, בין אם באמצעות מזון או באמצעות תוספים. שוב זה ישמע לך אולי מעט מוזר, אולם האם את שותה מספיק מים בין הארוחות? יש קשר ישיר בין צריכה לא מספקת של מים וכולסטרול גבוה. ה - LDL הנחשב ע"י כולם לכולסטרול הרע הוא בעצם לא כל כך רע מטבעו. כולסטרול מיוצר בגופנו, והגוף בעיקרון לא מיצר חומרים שמזיקים לו. בין שאר תפקידיו זה לצפות את הדופן הפנימית של עורקי דם וכך להגן עליהם מנזק היכול להיגרם להם מדם חומצי מדי. חומציות גבוהה של הדם נגרמת בין השאר כאשר אין מספיק צריכה של מים. צריך לשתות בערך אונקיה (OZ)אחת של מים על כל קילו משקל. זאת אומרת שאם לדוגמא משקלך 60 ק"ג רצוי שתשתי כ - 60-64 OZ של מים ביום. זה כמובן לא כולל משקאות המכילים קפאין או תאין. רצוי ומומלץ כמובן לשתות מים מינרלים ולא מי ברז. על כל ליטר אחד של מים ששותים יש לקחת רבע כפית של מלח ים. אפשר להמיס במים. שוב, לי אישית הכולסטרול שלך בהתחשב ביחס הטוב בין ה - HDL ל - LDL לא נשמע מאוד מדאיג. אני הייתי מנסה לתקופת מה את נושא משטר המים, עושה אולי אחרי 3-4 חודשים עוד בדיקת דם להשוואת הכולסטרול, וממשיך משם. אסיים בשני אתרים בהם תוכלי להרחיב את הקריאה על הרעיונות שהעליתי. www.dgrisanti.com www.watercure.com מה שכן, אני אישית לא ממליץ על אכילה של מוצרי טופו שהם לא מותססים מה שנקרא - FERMENTED. יש חילוקי דיעות מאד מהותיים בתקופה האחרונה לגבי טופו, אולם זה אולי כבר לפעם אחרת. אם את בין השאר צורכת טופו בגלל הפיטואסטרוגנים שהוא מכיל, אז את יכולה לקבל אותם ממקור LIGNAN כמו שמן פשתן או גרגרי פשתן טחונים. מומלץ לצרוך זאת עם חלבונים עשירי גופרית כמו קוטג' דל שומן(עדיפות לאורגני) או יוגורט (עדיפות לעיזים), לפי שיטתה של FRAU DR. JOHANNA BUDWICK הידועה. בהצלחה ואנא הרגישי חופשיה לשאול יותר שאלות במידה ומשהו לא לגמרי ברור או לעדכן את הפורום על איך דברים מתקדמים. מקווה שעזרתי, הרגישי חופשיה ליצור קשר, לחוות דעה ולעדכן.

nuritgr

New member
כולסטרול

שלום רב, תודה על התשובה המפורטת. אבל...איך אפשר לשתות כל כך הרבה מים! אני שונאת מים! לא מסוגלת לשתות בשום אופן! השתייה שלי זה קפה נטול קופאין - וזהו! דרך אגב כמה זה OZ אונקיה - אני חושבת בערך חצי כוס. אם אני שוקלת 65 ק"ג אני אמורה לשתות 35 כוסות מים - אפשר לטבוע בזה! לגבי הטופו - גם אני שמעתי על חילוקי הדעות, בייחוד על זה שטופו עלול לסרטן. אבל הבנתי שאם אוכלים טופו לעומת בליעת כדורי-טופו, אין אפשרות להגיע לרמה כל-כך גבוהה ומסוכנת - האם זה נכון? דרך אגב, שמעתי על שתיית כף שמן זית בבוקר על קיבה ריקה למען הכולסטרול ושיפור הבריאות באופן משמעותי. האם הוספת שמן זית לתוך הסלט בערב נניח, אינה תורמת את אותו האפקט כמו על קיבה ריקה? ושאלה אחרת - האם ידוע לך משהו על חיידקי האקטימל? האם הם באמת עושים את העבודה? מחסנים את הגוף? או שהכל קישקוש? ושוב תודה מקרב לב.

bestofhealth

New member
לנורית בנושא מים טופו וכו'

עכשיו כשאת אומרת שאת שונאת לשתות מים ושותה כמעט אך ורק קפה נטול התמונה מעט יותר ברורה. 35 כוסות?! לא להגזים!!! 9 OZ זה בערך כוס ישראלית של 250 מיליליטר. כך שבחישוב מהיר ממומלץ שתשתי כ-8 כוסות ביום. אולם לפי התאור שלך כמה את שונאת מים, וכדי להיות ריאלי גם אם תשתי מעט פחות זה בסדר. העיקר להשתדל. קחי איתך היכן שאת נמצאת בקבוק מים מינרלים ולגמי ממנו לעיתים תכופות. ביחס לטופו, את לא מציינת כמה את אוכלת. טופו מכיל חומצה הנקראת PHYTIC ACID, ואשר מכילה רעלנים. חומצה זו אינה מתכלה בתהליכי העיבוד והמיצוי של מוצרי הסויה, גם לא בטמפרטורות היחסית גבוהות. הדרך היחידה להיפטר ממנה היא באמצעות התססה - FERMENTATION. שתי עובדות הידועות על PHYTIC ACID: 1. היא חוסמת את הספיגה של מינרלים חשובים בגוף. 2. גורמת להתדבקות ולהצמדות של כדוריות דם אדומות - AGGLUTINATION. אלה רק שניים מתוך תופעות שליליות נוספות הקשורות לסויה. אם תרצי, ואם האנגלית שלך די בסדר, אשמח לתת לך קישור לאתרים שבהם תוכלי לקרוא עוד על הנושא. חוץ מזה, כמעט כל פולי הסויה שאינם ממקור אורגני הם: GMO - GENETICALLY MODIFIED, או בעברית מהונדסים גנטית. כך שאני הייתי ממליץ לצרוך מוצרי סויה שעברו התססה ושעשויים מפולים אורגניים. בנושא האקטימל, אני מעדיף יוגורט עיזים ביו. אני לא חסיד גדול של חלב פרה ומוצריו, אפילו לא של יוגורט מחלב פרה. שמן זית טוב ובריא. לא חושב שיש חשיבות לנושא הקיבה הריקה. אני מעדיף בבוקר על קיבה ריקה, מיץ עשב חיטה. את השמן זית אני מוסיף בארוחות לסלטים או מאכלים אחרים. לבריאותך, ולשתות יותר מים!!!!

nuritgr

New member
טופו

ראשית תודה על התשובה המהירה! שנית - אולי ניתן לשתות תה צמחים במקום מים? - אבל גם כאן יש בעייה אני ממתיקה עם סוכרזית - מה לעשות? לגבי הטופו - כל כך הרבה שבחים קראתי אודות הסויה, הטופו, המיסו - וכל המשפחה של הסויה בעיקר בגלל הפיטואסטרוגנים. האם הרעלנים שאתה מזכיר אינם ידועים לכל המהללים? איך ניתן לגרום להתססה ? האם הטופו שאני קונה בבית טבע אינו עובר תהליך של התססה? איך היא מסוגלת לגרום לחסימת מינרלים . והעובדה השנייה הגורמת להתדבקות כדוריות אדומות בכלל לא ברור לי. האם ידוע לך קישור לאתרים בעברית? מיץ עשב החיטה - שמעתי מחברה שזה "מה-זה-מר!" - יש גבול למה בן-אדם מוכן

bestofhealth

New member
טופו וכול השאר

כן, תה צמחים ברוב המקרים, יכול להחשב כחלק מכמות המים הנצרכת. חבל רק שאת ממתיקה עם סוכרזית ולא עם דבש או סוכר חום למשל. מה לעשות? לעשות! אגב למה בדיוק את משתמשת בסוכרזית, אם מותר לשאול? באשר להתססה של מוצרי הסויה לא את לא צריכה להתסיס אותם בבית. הכוונה היתה למוצרי סויה שעברו תהליכי התססה. מוצרי סויה שעברו התססה כוללים: טמפה, מיסו, רוטב סויה, NATTO, ומוצרים אחרים המיוצרים מחלב סויה או טופו שהותססו מוצרי סויה לא מותססים כוללים: פולי סויה ירוקים טריים, פולים יבשים, נבטי סויה, קמח סויה, חלב סויה(ברובו), ומוצרי חלב סויה שלא עבר התססה כמו טופו, אוקרה ו - יובה. מוצרי סויה מותססים הם בריאים, מקור טוב לחלבונים ופיטואסטרוגנים מסוג איסופלבון. הם נמצאו כמונעי סרטנים למיניהם בעיקר ערמונית ושד, ועוזרים למניעה של אוסטיאופורוזיס. האם הרעלנים במוצרי סויה לא מותססים לא ידועים לכל המהללים - 1. קודם כל יתכן שלא. אלה רובם מחקרים חדשים יחסית של ה 2-4 האחרונות. 2. חשוב להבין כשקוראים מחקרים או מאמרים מי הגוף שעמד מאחורי המחקר או מימן אותו. סביר בהחלט שברוב המקרים (לא תמיד) אלו גופים שיש להם אינטרס הנוגע לדבר. ולכן סביר בהחלט שאחורי מחקרים שמאירים באור חיובי סויה ומוצריו עומדת במקרים רבים גם תעשית הסויה. מוצרי הסויה קיבלו תאוצה רבה במערב, וצמחונים "יאפים" אמריקאים החל משנות ה-70 החלו לצרוך אותם בתדירות גבוהה כמקור תחליפי לבשר. נכון שבמזרח הרחוק צורכים בסה"כ יותר סויה מאשר במערב, אולם באופן אינדבידואלי הם לא צורכים קמויות גדולות מאד, אלא משתמשים בסויה להשלמנ של תפריט עשיר שכולל גם בשרים ודגים למיניהם. לצערי אני לא מכיר מקורות בעברית על הנושא

nuritgr

New member
טופו

ראשית תודה על התשובה המהירה! שנית - אולי ניתן לשתות תה צמחים במקום מים? - אבל גם כאן יש בעייה אני ממתיקה עם סוכרזית - מה לעשות? לגבי הטופו - כל כך הרבה שבחים קראתי אודות הסויה, הטופו, המיסו - וכל המשפחה של הסויה בעיקר בגלל הפיטואסטרוגנים. האם הרעלנים שאתה מזכיר אינם ידועים לכל המהללים? איך ניתן לגרום להתססה ? האם הטופו שאני קונה בבית טבע אינו עובר תהליך של התססה? איך היא מסוגלת לגרום לחסימת מינרלים . והעובדה השנייה הגורמת להתדבקות כדוריות אדומות בכלל לא ברור לי. האם ידוע לך קישור לאתרים בעברית? מיץ עשב החיטה - שמעתי מחברה שזה "מה-זה-מר!" - יש גבול למה בן-אדם מוכן

OZ (אונקיה) = 30 סמ"ק

בליטר יש יותר מ-30 אונקיות מה עושה אדם ששוקל פי 2 או 3 ממך? שותה 4-5 ליטרים ביום? ולצידם 4-5 כפיות מלח? לגבי שמן זית בבוקר - 2 כפות שמ זית + מיץ לימון באותה כמות - על בטן ריקה, לא לשתות או לאכול לפחות חצי שעה - מחזק ומאזן את הכבד, ובכלל זה, עוזר לאיזון הכולסטרול. במשך היום בסלט - שמן זית + לימון = מוסיף המון!! כתוספת, לא במקום הבוקר. במקום מים את יכולה לשתות תה צמחים, מיצי פירות וכדומה... מרק צח גם עונה על העניין (במיוחד אם מתייחסים למלח...) אקטימל וכאלו - נחמד, יש דעות לכאן ולכאן. גם אם עובד, זה לא מספיק לאדם מבוגר

bestofhealth

New member
מים

פי 3 ממני זה 210 ק"ג או 462 LB. ווואאוו... זו חתיכת משקל. אני אישית לא מכיר כאלה, אולם לא פוסל אפשרות שקיימים כמה. לא כל כך יודע מה בדיוק שיא גינס בנידון. מכל מקום העובדה שגופנו הוא כ-שני שליש מים נשמרת כזאת ביחס ישר ולינארי גם בטווח המשקלים שהזכרת. ולכן הגיוני הוא שצריכת המים תשאר גם כן ביחס זהה למשקל. 20-24 כוסות שתייה ביום לאדם בגודל ובמשקל כזה - בהחלט הגיוני. זה לא אומר שאכן שותים כמות זו אולם היא בהחלט האידיאלית. ביחס למלח, היה נדמה לי שהודעתי דיברה על רבע כפית (לא 1 כפית) על כל 1 ליטר מים. ןלכן זה רק כפית ורבע ולא 5.

למעלה