כולסטרול וגלולות

Shame in you

New member
כולסטרול וגלולות

היי, אני בת 19, לוקחת מאז אפריל גלולות מליאן, בשלושה חודשים האחרונים לוקחת רצוף בבדיקת כולסטרול לפני פחות מחדש התגלה אצלי כולסטרול כללי 253 וכולסטרול רע 160 בבדיקה שעשיתי היום התגלה כולסטרול כללי של 293 (!!!) וכולסטרול רע של 202 (!!!!) אני צמחונית ולא אוכלת הרבה מטוגן. ניסיתי בחודש האחרון לאכול יותר בריא והתברר שהכולסטרול רק עלה. קראתי שזה יכול להיות מהגלולות. בגלל שגם ככה יש לי רמת סיכון להתקף לב, אני רוצה להוריד את הכולסטרול מיד. אני מאמינה שזה הגלולות כי אין לזה סיבה אחרת (לא ידוע לי על משהו תורשתי במשפחה, אברר את זה) נשארו לי עוד 4 ימים לסיום החפיסה ואחרי זה התכוונתי להמשיך אחת רצוף. האם אפשר להפסיק עכשיו ולא עוד 4 ימים? האם לעוד מישהי הייתה התנסות כזו עם הכולסטרול והגלולות? ומה עושים? הרי אני לוקחת את הגלולות לצרך רפואי. הבנתי שמליאן נחשבת במינון נמוך יותר מהאחרות, או שאני טועה? האם החלפת גלולה עזרה לכן? תודה על תשובות!!!

בהחלט קשור לגלולות

אצלי אחרי שנה עם גלולות הכולסטרול עלה מ- 190 ל- 297 והכולסטרול הרע שהיה בנורמה עלה ל-222. גם בעבר כשלקחתי גלולות בצורה הרגילה הכולסטרול עלה וכשהפסקתי עם הגלולות הוא ירד חזרה לנורמה.

Shame in you

New member
אני לא יודעת מה לעשות

אני צריכה לקחת רצוף. להפסיק, להמשיך? מחר יש לי תור לרופא, שטוען שזה לא מהגלולות. אני פוחדת שזה ימשיך לעלות בזמן הזה.

זואילי

New member
זה מצריך התייעצות עם 2 רופאים...

לכן: כל עוד לא התייעצת עם מי שמטפל לך באנדו (אם יש כזה) ועם רופא המשפחה אל תפסיקי גלולות על דעת עצמך. אם את עושה את זה - כל האחריות והמחיר עלייך. זה לא סוד שגלולות מעלות כולסטרול. זה קרה לך וקרה לעוד נשים וגם קרה לי. אם את בסיכון בענייני לב - זה עניין של רופא המשפחה שלך. אם את בסיכון לאנדו - זה עניין לרופא האנדו. כל אחד מאלה צריך לדעת את כל התמונה לגבייך וע"פ זה להציע לך טיפול. וטיפול כוללני. להתייחס לגורמי הסיכון שלך בכל התחומים. לי למשל, יש המוני גורמי סיכון למחלות לב, ובטח ובטח אחרי התקף הלב של אבא שלי. רופא המשפחה שלי מעודכן, את סוריאנו עדכנתי וגם את רופא הפריון שלי... כי מטפלים בי 3 רופאים. (טוב, נו. גם בארגבל עודכן). וכששוחחתי עם רופא המשפחה שלי על בעיית הכולסטרול, הסיכונים ללב ואף הדופק המואץ שהתחיל לי בשנה האחרונה - הוא ואני עשינו סדרי עדיפויות. מדוע? כי הוא יודע שאני בשנת טיפולי פריון, ולכן לא הוצע לי טיפול להורדת הכולסטרול. וממש ממש הוא לא התנגד לרשום לי גלולות עכשיו, כי אחרי כישלון הטיפול האחרון שלי - אני כמובן לא אשאיר עצמי ללא דיכוי. ורופא המשפחה שלי מבין מדוע אני זקוקה לדיכוי לפני כל שאר הבעיות.. לא יעזור לך אם אלף בנות יגידו לך ששינוי גלולה עזר להן, כי אלף בנות זה לא את! אם את צמחונית, אני מקווה שאת בודקת רמות B12 ואני מאוד מקווה שגם רופא המשפחה שלך שלח אותך לתזונאית, ואני מאוד מקווה שהוא יודע שאת צמחונית, ומקווה כי הוא יודע באם יש לך איזה גורמי סיכון לענייני לב. ושהוא יודע איזה גלולות את לוקחת ומדוע. ובאותה מידה, את כל הנ"ל צריך לדעת גם הרופא שלך בענייני האנדו.

Shame in you

New member
רופא המשפחה אמר לי שזה לא קשור

לגלולות. גם קרדיולוג אמר לי את זה. אבל, שמעתי שהרבה בנות אמרו שזה קרה להן. אני גם לא רואה סיבה אחרת שזה יקרה לי. החלטתי להפסיק את הגלולות לפני תום החפיסה כי אני בלחץ מזה שזה עולה ועולה. מילא אם היה נשאר אותו דבר. תודה!

זואילי

New member
החלטה שלך.

מה שכן, מתוך סקרנות - תעשי בדיקה לכולסטרול מדי חודש. אם אכן תראי ירידה בערכים (לאורך הזמן בו תחליטי להיות ללא גלולות). אז את יכולה לחזור לרופאייך שאמרו שזה לא קשור ולשאול אותם במתיקות ובעיפעוף עיניים, איך הם מסבירים את הירידה בערכים... (ותשקלי את המשך העסקתם). תרגישי טוב

lilo4

New member
מתוקה

קודם כל אני מבינה שהכולסטרול הגבוה מלחיץ אותך, אני גם נמצאת במצב דומה- אבא שעבר ניתוח מעקפים בגיל צעיר וכולסטרול שמטפס. אני לא רוצה לתת המלצה רפואית כי אני לא רופאה, אבל לדעתי את פועלת מאוד בפזיזות...גם אם תפסיקי את החפיסה לפני הזמן, הכולסטרול לא יצנח תוך כמה ימים. זה עניין של שבועות ולפעמים גם של חודשים. אני ממש ממש לא ממליצה להפסיק את הטיפול לפני שהתייעצת עם הגניקולוג שלך. יכול להיות שהכולסטרול הגבוה פחות מסכן אותך מהאנדו'. שוב, זה הגוף שלך ואני איתך בכל החלטה, פשוט אני מפחדת שאת לוקחת החלטה פזיזה. כי כן יש מה לעשות עם כולסטרול גבוה, וזה לא אומר בהכרח להפסיק את הגלולות. אני ממש ממש ממש ממליצה לך לפנות לדיאטנית ולהסביר לה את המצב. יש כל מיני מאכלים שעוזרים בהפחתת כולסטרול. יכול להיות שאת אוכל מוצרים עם הרבה כולסטרול למרות שאת צמחונית, ואת פשוט לא מודעת לכך. אני לא יודעת אם את עושה ספורט באופן קבוע, אבל אם לא- גם זה עוזר מאוד בהפחתה של כולסטרול. כמו שכתבתי- זו ההחלטה שלך ואני מכבדת אותה. אם כרגע את מרגישה שזו ההחלטה הנכונה בשבילך תעשי את זה. אבל בבקשה תקדישי לזה עוד מחשבה ועוד התייעצות

Shame in you

New member
בחודש האחרון הקפדתי על תזונה

אכלתי אגוזי מלך וזרעי פשתן, פחות סוכרים...במקום לרדת הכולסטרול רק עלה, וזה מה שמלחיץ אותי, העלייה שלו.

זואילי

New member
את צריכה לפנות לתזונאית!

ממה שהפך די לאורח חיים כבר לפחות שנתיים, אלו המלצותיי:
חלב 1% , שאר מוצרי חלב עד 3% שומן. מוצרים כמו יוגורטים או מעדנים דיאט - רק עד 2 ליום...
כמובן נו מור גבינה צהובה. אם תנסי גבינה צהובה לייט, זה כה מגעיל, עד שלבד תיגמלי מזה.
לוותר על מיונז.. אם קשה אז מיונז 5% (מגעיל רצח) אז תנסי כמויונז.
הרבה ירקות רצוי עם הקליפה. גזר רק 1 ליום כי יש בו המון סוכר.
פירות - רק 2 מנות ביום. מנה זה פרי אחד... (שוב, בגלל הסוכר).
לא לשתות מיצי פירות. (לא קנויים ולא סחוטים) עדיף לאכול את הפרי במקום להפוך אותו למשקה. ואם כבר מיץ אז אשכולית עדיפה על תפוז..ובאשכולית אדומה יש הרבה יותר סיבים.
ביצים - רק עד 3 בשבוע ובטח לא 2 באותו יום. רק מבושל או מטוגן. ואם כבר בטיגון עסקינן, אז רק שמן זית או קנולה.
בלי סוכר לבן ובלי סוכר חום. לעבור לממתיקים...
בלי דבש, בלי ריבות, בלי ממתקים.
פחמימות - עד מנת כוס מבושלת. (אפונה, שעועית, עדשים, חומוס וכו').
להוסיף לתפריט גם דגנים - כוסמת, קינואה. גם במידה.
לחם - רק חיטה מלאה/שיפון/לחם קל/פתית/פריכיות אורז. וגם זה - במנות...
קמח - לעבור לקמח כוסמין, או מלא, או כל סוג אחר רק לא לבן. (ופה אני מכניסה את הפסטות שהן ממש לא מקמח רגיל. יש המוני תחליפים ואפילו טעימים. רק שזה יקר מאוד).
את זרעי הפשתן עלייך לקנות שלמים ורק לפני אכילתם לטחון, אחרת אין להם משמעות...
כמובן לא לגעת במרגרינה וחמאה אז ביי ביי לבורקסים, פיצות, מלאווח, בצק עלים, לחמניות, בגטים, עוגות ועוגיות (גם מרמולייט לצערי מכיל מרגרינה...), חטיפים ועוד ועוד.
לא להשתמש בשמן "לפי העין". רק במדידה. את לא יודעת איזה הבדל זה גם אם את בטוחה שמהבקבוק למחבת יצא מעט שמן.. אז כפית או כף בכל מאכל שאת מכינה שכולל שמן, זה כאילו המשך של היד...אין יותר בלי למדוד.. עוד דבר בעניין שמן - לא לעבור 4 "מנות" ליום. מנה= 1 כפית שמן זית או קנולה / 1 כף טחינה או אבוקדו/ 8 זיתים (כן! מתרגלים לספור...) / 6 שקדים לא קלויים! (ורק 6...) / 3 אגוזי פקאן בלבד / 2 אגוזי מלך. כל זה מדובר על או או. מתוך רשימת השמנים האלה צריך רק 4 ליום. זה מצריך תכנון מוקדם של מה את מתכננת לאכול כל היום... את מבינה כמה שמן מסתובב בהמוני מזונות וכמה צריך להגביל שמן שנמצא בכל הנ"ל בשביל תזונה להפחתת כולסטרול? בכללי - סלק טוב ללב, מלא סיבים, גם עוזר בעצירות. ברוקולי מצויין כנגד כול' רע. בצל - מעלה כול' טוב. עגבניה - מורידה כול' רע. גם מצויין מבושל וגם מעולה רסק עגבניות. רימון - מצויין נגד כול' רע. זה בגדול. תזונה דלת כולסטרול זה אורח חיים. לוקח זמן להתרגל. לוקח זמן לבנות לעצמך תפריטים אבל אם אלו הדברים שיש בבית - אז עם זה אפשר להפחית מעט את הערכים של כול' רע ולהוריד טריגליצרידים לרמות נורמליות כי גם זה מעלה כול'. כמובן שצריך פעילות גופנית... זה לא עובד מהרגע להרגע. גם תמיד יהיו "פאלטות" אם תאכלי בחוץ... אבל צריך לשים לב מה נכנס לפה.

Shame in you

New member
לא יודעת!!!!! הייתי עכשיו אצל הרופא

(אותו אחד שאמר לי שאין קשר בין גלולות לכולסטרול) והוא פשוט לא אמר כלום על הכולסטרול. כלום. לא עצה, לא כדורים, אפילו לא מאיזה אוכל להמנע, לא המשך מעקב, כלום!!! אתן בטח תגידו לי לפטר אותו מיד, העניין הוא שבפעמים הקודמות שהייתי אצלו הוא היה דווקא יסודי ורציני. פיצול אישיות? זה באמת תלוי באיזה יום את מגיע אליהם. בטח עם בעיות מסובכות כמו שלי. אני לא יודעת מה לעשות עם הגלולות האלה!! אני רוצה להמשיך רצוף רק עוד חודש אחד, מאילושהן סיבות, אבל אני פוחדת שזה יעלה לרמות מפלצתיות בינתיים, אם בפחות מחודש זה עלה מ160 ל202. אני פשוט חייבת לא לקבל החודש, ואין עם מי להתייעץ! למישהי יש עצה? למישי כאן הגיע הכולסטרול הרע יותר גבוה מ 202? אם הכולסטרול לא היה עניין מסוכן לא היה כזה אכפת לי. אוף!!!!

lilo4

New member
מתוקה

קודם כל, קחי נשימה עמוקה עמוקה. לדעתי את מלחיצה את עצמך סתם. הכולסטרול אכן גבוה, אבל אם הרופא לא שם דגש מיוחד ולא המליץ על כדורים או על מעקב או על כל דבר- כנראה שהמצב לא מאוד מאוד חמור. אם את עדיין לא רגועה- תקבעי עוד תור ותגיעי אליו. אני באמת לא חושבת שאת צריכה להפסיק את הגלולות בלי התייעצות. חשוב שתביני דבר אחד מאוד משמעותי- הכולסטרול לא עולה ויורד במהירות. גם אם שמרת והקפדת על תזונה במשך כל החודש יקח זמן עד שתראי שינוי. אני משוחררת מהצבא כבר חודשיים ומשהו, ועדיין אין שינוי מאוד משמעותי בכולסטרול שלי, שעלה במהלך הצבא. כמו שכתבתי לך קודם- זה תלוי בעוד גורמים, כמו מאכלים מסוימים וכמו ספורט. ושוב- אלה דברים שלוקחים זמן! זה לא קורה תוך יום או יומיים. זה לא כמו דיאטה שרואים הבדל כבר אחרי שבוע או שבועיים. מצאתי את האתר הזה: http://www.cholesterol.org.il שעוסק בכולסטרול, תוכלי לקרוא שם יותר. אם את לא רגועה ולא מרגישה שקיבלת התייחסות מספקת, תחזרי לרופא שלך. ואם את מרגישה שזה לא עוזר, תלכי לעוד רופא כדי לקבל חוות דעת שנייה. אבל הכי חשוב שתקחי אוויר, ותביני שאלה לא דברים שקורים תוך יום או יומיים. בנוסף, גם אם הכולסטרול ימשיך לעלות עוד קצת, חשוב שתזכרי שאת בבקרה על הגוף שלך! זה לא שאת מתעלמת ומתכוונת לחיות עם כולסטרול גבוה כל החיים. ברור שגם עכשיו זה לא מצב אידיאלי ולא מצב בריא, אבל את בבקרה ואת בודקת מה לעשות, וזה פשוט לוקח זמן.

Shame in you

New member
תודה ממש על האתר

רק שהוא הלחיץ אותי ממש יותר (כמובן, תודה רבה והכל, זו לא אשמתך) בלי קשר לכולסטרול יש לי בעיות בלב, אני סובלת מכאבים בחזה כבר המון זמן ואני בבירורים על זה, יש לי אפילו חשד לאנגינה פקטוריס (למרות שזה נדיר בגילי), ותחושות של התקף לב. בנוסף יש לי מום מולד בלב שנקרא mvp (למרות שהוא לא מסוכן בדרגה שלי) ואבא עם התקף לב בגיל 54. גם ככה הגלולות זה סיכון בשבילי, כתוב בעלון שאסור לקחת אותן עם בעיות בלב, ושילוב של בעיות בלב עם כולסטרול...לא טוב. מה שמדאיג אותי זה לא שזה לא ירד עם הדיאטה, אלא שזה עלה בפחות מחודש ל202!!! מי יודע לאן זה יגיע עוד שבועיים. אני לא חושבת שזה יכול להיות משהו אחר חוץ מהגלולות, ועל הרופאים פשוט אי אפשר לסמוך. תודה לך. שלחתי לך מסר.

הייתי פונה למומחה

עם כל התוצאות וכל ההסטוריה הרפואית שלך והגנטיקה הבעייתית וכמובן מבצעת מעקבים שוטפים ורציפים אחרי הכול. אחת לשבועיים. מציעה לך אולי לפנות לתה"ש שכן הצורך בגלולות ברצף נובע מהאנדו' ושם יוכלו לראות את כל ה"תמונה" גם קרדיולוג,פנימאי,תזונאית וכמובן גניקולוגים. תעדכני

למעלה