כולסטרול גבוה

acloudn

New member
כולסטרול גבוה

ערב טוב! אני פונה אליכם לגבי בעייה של כולסטרול גבוה.. במהלך בדיקות שעשיתי (בדיקות שנתיות) התברר שתוך שנה בלבד הכולסטרול שלי עלה ממאה ל242 MG/DL.. שמתוכם HDL הוא 76 וLDL 156... יש לציין שאני בת51 פעילה ספורטיבית מאוד מאוד וניזונה באופן בריא ומסודר.. (BMI 23 ואחוזי שומן 33 אך עם זאת רמת הסוכר שלי תקינה ).. בביקור אצל רופא משפחה שלי קבלתי מרשם והמלצה ממנה לקחת תרופה בשם סימבקסון SIMVAXON למשך חודש ימים... בקריאה אודות התרופה בעלון המצורף אליה התברר לי שלתרופה יש תופעות לוואי חמורות ורציניות ביותר.. בבירוריי באינטרנט התברר שלכל התרופות מאותה המשפחה יש אותן תופעות לוואי .. שאלתי היא האם יש תרופות אחרות שנחשבות מזיקות פחות ? או לחליפין תרופות טבעיות מסוג כלשהו? ואם לא אז איך ניתן לצמצם את הנזק שעלול להיגרם לגוף כתוצאה מאחת מתופעות הלוואי .. אודה מאוד לתשובתכם בכבוד רב, א"נ

תופעות לואי

לכל תרופה כימית יש תופעות לואי. תופעות לואי הן "דרך" לומר שי לבני האדם רגישות לחומרים בייחוד כשהם באים בכמויות גדולות. סטטיסטית לכל חומר יש אנשים שיהיו רגישים לו יותר או פחות. משום כך תרופות הומאופתיות שלא מכילות חומר כימי לא מייצרות תופעות לואי. מכיון שאת רק בתחילת הדרך-אני ממליצה לך מאד למצוא דרך ברפואה המשלימה שתוכל לעזור לך עם העליה בכולסטרול. (ואולי בדרך עם עוד כמה דברים...). הומאופתיה היא דרך אחת טובה ויעילה אבל יש עוד. כל טוב עירית

שלום א"נ

לגבי התרופות- עליך לפנות לרופא המשפחה, יתכן שהוא יתן לך תרופה חלופית, או לחלופין ישכנע אותך שאין שום בעיה עם נטילת התרופה. מכיוון שהHDL, המוכר כ"כולסטרול הטוב" אצלך גבוה כל כך, אין בעיה, בהסתכלות הנטורופתית, ובד"כ גם המערבית, עם העליה בכולסטרול, ומכאן שהצורך בתרופות עשוי להיות לא רלוונטי. יתכן שהרופא שלך לא הבחין בכך. בכל אופן, ניתן להחליף את התרופות בתזונה בריאה, ולפי הצורך גם באמצעות צמחי מרפא ותוספי מזון. הרבה בריאות!

למעלה