כולסטרול בדם

כולסטרול בדם

בן 31, בריא, עוסק בפעילות גופנית מתונה כפעמיים בשבוע באופן קבוע, משתדל לשים לב למה שהוא מכניס לפה (אבל לא תמיד מצליח...), משקל תקין עם חריגה של ק"ג בודדים (כלפי מעלה), אבל זה מבנה הגוף. לאחרונה בוצעו בדיקות דם, עם HDL (כולסטרול טוב) נמוך מדי - משהו שהוא לא בדיוק תקין. תוצאות השומנים בדם: כולסטרול - 124 טריגליצרידים - 78 HDL - 34 LDL - 90 מה צריך לשנות מבחינת אורח חיים/תזונה/תוספי תזונה, כדי לאזן את רמת השומנים בדם?

תוצאות מעולות .....

של בדיקות דם. רמות הכולסטרול שלך נמוכות מאד לכן גם רמות הכולסטרול "הטוב"-HDL -שלך נמוכות כמו גם רמות הכולסטרול "הרע" -נמוך מ-100. לכן, אין סיבה לדאגה ואין עליך לעשות דבר אלא להמשיך בחייך בנחת.

את בטוחה?!

רמות מינימליות של ה HDL אמורות להיות מעל 40 (למרות שההבדל זניח), ולמיטב ידיעתי, ה HDL עדיף שיהיה גבוה ככל היותר - מה גם, שאמור להיות יחס של 1/3 ו 2/3 בין הטוב לרע.

היה מחקר מעניין שמצא שזה גם תלוי מאיפה לוקחים

את הדם. זאת אומרת האם הדם שנלקח לבדיקת כולסטרול נלקח מכלי דם גדולים? (לרוב לוקחים מוריד) או שהוא נלקח לדוגמה מכלי דם קטנים (דקירה באצבע למשל) כי שמדברים על מחלות לב לרוב זה מחלות מחלת לב כלילית, זא אומרת מחלות של כלי דם קטנים. ותמונת הדם יכולה להשתנות מבדיקה בכלי דם גדולים ומבדיקה בכלי דם קטנים.

נלקח מבדיקת דם סטנדרטית בקופח, כלומר מהווריד

ככה שאני מניח שלא אמורות להיות בעיות מיוחדות. בלי קשר, אשמח להפניה לאותו מחקר.

גם אני אשמח

זה משהו ששמעתי עליו פעם ומאז לא שמעתי יותר. אבל זה נשמע הגיוני. לפי מה שאני זוכר זה נאמר ככה: יש כאלה שאין להם בעיות של כולסטרול גבוה אבל העורקים הכלילים שלהם מסויידים וסתומים. ויש כאלה שיש להם, אבל העורקים הכלילים שלהם פתוחים בלי שום סתימות או הסתיידות. וזה הוביל למחקר קטן שהראה תוצאות שונות של תמונת דם בעורקים גדולים יכולה להיות שונה בעורקים קטנים ומה שמשמעותי למחלות לב זה מה שקורה בעורקים הקטנים. אבל מאז כל זה יש עוד התפתחויות חדשות שעוד יותר הופכים את נושא הכולסטרול לזניח. וזה גורם דלקת שמסתבר שהוא אחראי לכל תהליך החימצון של הכולסטרול ולהסתיידות העורקים. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4062723,00.html יש היום גם בדיקת דם (לא בסל) שבודקת את גורם הדלקת הזה וזה יכול לנבא על הסיכוי בעתיד לחלות במחלות לב וכלי דם.

asafsuf2

New member
הנה מאמר בנושא

נתתי לינק אליו בפורום לא מזמן אבל הנה הוא שוב לעיונך.

אפשר בהחלט לשפר את רמות ה-HDL

שלום, אני מסכימה עם רוני, תוצאות בדיקות הדם שלך אכן טובות. יחד עם זאת, היום ההמלצה של קופ"ח היא רמה של מעל 40 HDL, ולפי מחקרים מסויימים, אולי אפילו עדיף מעל ל-60. הדרך לעלות רמות HDL היא ביצוע פעילות אירובית. כלומר אם תוסיף פעילות גופנית מסוג אירובי (שחיה, ריצה, הליכה, אופניים) ךוכל בקלות יחסית לשפר עוד יותר את ממדי הכולסטרול בדמך. בהצלחה נטעחן ליבנה דיאטנית קלינית ומאמנת כושר

מנסיוני זה ממש עוזר

וגם לקיחת תוסף של אומגה 3 יכול בהחלט לסייע, במקרה שלך. רק בריאות :) ובהצלחה נטעחן ליבנה דיאטנית קלינית

למעלה