כולנו היינו שם.

כולנו היינו שם.

בתחתית הבאר. במקום שבו פשוט מתכרבלים כמו עובר ולא קמים יותר. במקום שבו הכאב גורם לנו באמת להאמין שלעולם לא נקום עוד. שלעולם לא יהיה לנו את הכוח להרים את הראש ולהמשיך בחיים. עצבות תהומית מתוך נשיות הנשמה. מקום שממנו נראה כי רק המוות יוציא אותנו. אז איך יצאתם משם?

כולנו? האמת שאני

לא הייתי שם... לכן גם לא יודע איך יוצאים אבל, נראה לי שלאט אבל בטוח...

גירדתי את עצמי עם שפכטל מהריצפה

וקמתי על הרגליים. זה קרה ..שהעמידו אותי לקיר..וכבר לא היה לאן ללכת. זה היה : או אני או כלום. אז החלטתי להציל את עצמי. וכך קמתי ועשיתי מעשה. והזמן עזר גם..

a n a t i 3 3

New member
אכן הייתי... ../images/Emo10.gif

איך יצאתי
זמן... ועוד זמן... תובנות חדשות, חוסר ברירה, הבנה שמהמקום הזה אפשר רק לעלות, רצון... ועוד רצון.. אמונה עצמית, משפחה, חברים... זמן...

יערית

New member
ת'שמע חבוב

מה יש לנו בתחתית הבאר? ספק מים ספק זוהמה חושך מוחלט מבט למעלה אל פתחו וקרן אור קטנה שמנסה להאיר אבנים על אבנים והד אפילו את הלמות הלב ניתן לשמוע בקול רם מוות?תגיד מתי בפעם האחרונה שרו לך "אלוהים נתן לך במתנה,דבר גדול דבר נפלא,אלוהים נתן לך במתנה ,את החיים על פני האדמה" תרים ת'ראש למעלה,מספיק קרן אור אחת קטנה דקיקה בכדי להאחז בה ולתפס למעלה למעלה ,כי למעלה למעלה מחכים הרבה קרניים שרוצות לחמם ולעטוף ולהצמיח ולאהוב. גם כשהכל נראה חשוך וקודר יש עדיין למה לצפות

יערית

New member
חביבתי

חבובה וחבוב נמצאים שם למטה,מי שתופס ראשון את החבל שזרקתי להם למטה יורם למעלה,זו הפואנטה
בוקר נפלא קטיה

magic40

New member
איך יצאתי משם-התחלתי לצחוק../images/Emo6.gif

you -נא להדליק רמקולים הממצאים על הצחוק: * הצחוק מחזק את המערכת החיסונית * הצחוק מביא לשחרור ולהרפיה ממתחים ומעלה את הסבלנות. * הצחוק מביא למצב רוח טוב, חיזוק הביטחון העצמי, אופטימיות, שמחת חיים, יותר כוח ואנרגיות. * הצחוק מביא לשיפור בריכוז ובזיכרון משפר את היצירתיות. * הצחוק הופך אותנו לאנשים חברותיים יותר, אנשים טובים יותר. * הצחוק מוריד לחץ דם * הצחוק מבצע עיסוי לאיברים הפנימיים * הצחוק מהווה פעילות גופנית המפעילה את מערכת הלב –ריאה ושורפת קלוריות. הצחוק הוא זול, נגיש, יעיל, אמין, חברותי- מקרב בין לבבות, מתאים לכולם. פירוט: הצחוק מחזק את המערכת החיסונית – מהווה כרפואה מונעת. בניסוי שנעשה נמצא כי כמות הרכיבים המועילים במערכת החיסון שנלחמים בגידולים ובחיידקים עולה : אלה הם ה- Gamma-interferon, T-cells, B-cells הצחוק, מסתבר, יש לו הרבה כוח – אנו מייחסים לאדם הצוחק תכונות של ביטחון עצמי, חברתיות, של אדם שלא מפחד ולא נלחץ. ניהול משופר – צחוק והומור הינם סגנון ניהול אפקטיבי למדי – אנו נקשיב יותר למרצה משעשע, וכך גם למנהל. על אריאל שרון נאמר שחלק מיכולתו להשפיע על אנשים ולהנהיג מצוי בחוש ההומור שלו. בזמן הצחוק משתחרר מהמוח חומר שנקרא "אנדורפינים" המהווה משכך כאב טבעי וגורם לנו להרגשה טובה. למי שסובל מדיכאון, הצחוק הוא התרופה הטובה ביותר... בזמן הצחוק אנו לא חושבים. בזמן הזה הגוף מקבל יותר כוח ואנרגיות, משתחרר מהדאגות והפחדים. אנו מרגישים יותר משוחררים ואז גם היצירתיות שלנו משתפרת. עשו מחקר על חברה שעמדה לפני פשיטת רגל. אספו את העובדים ונתנו להם למצוא יחד פתרונות לחברה. המפגש לא העלה דבר. לקחו אותם למפגש של יוגה צחוק יחד, אחרי המפגש שוב נתנו להם למצוא פתרונות לחברה – ואז עלו רשימת פתרונות יצירתיים במיוחד... ערכו ניסוי – לקחו אנשים לפני ואחרי יוגה צחוק – הוכח כי יכולת הריכוז משתפרת והזיכרון משתפר לאחר הכנסת הצחוק לחיים. הצחוק הופך אותנו לחברותיים יותר ואנשים טובים יותר. אי אפשר לצחוק ולהיות תוקפניים ולוחמניים באותו הזמן. הצחוק מרכך אותנו מבפנים והופך אותנו לאנשים טובים יותר. הצחוק הוא המרחק הקצר ביותר בין שני אנשים. כשצוחקים יחד, נוצרת קירבה ואינטימיות בין האנשים, זוהי חוויה מאד מקרבת, מאד חברותית. הצחוק מוריד לחץ דם. לאורך זמן יכול לבוא לידי ביטוי בהורדה של 10-15 מ"מ כספית. הצחוק מפעיל את המערכת הפרא-סימפתטית וכך מוריד את רמת הלחץ והחרדה בגוף ואת רמת ההורמונים המפעילים את הלחץ. הצחוק גורם לכיוון השרירים הכלל גופניים שמפעילים את הלב ומגמישים את כלי הדם. הצחוק מפעיל את כל שרירי הגוף ומבצע עיסוי לאיברים הפנימיים ובראשם הלב והסרעפת - אליהם קשה להגיע בדרכים אחרות. הצחוק מאפשר לנו לחדש את מלאי החמצן – במצב נשימה רגיל אנו מכניסים ומוציאים רק חמישית מנפח הריאות. בצחוק האוויר נסחט החוצה ומחדשם את מלאי החמצן. הצחוק מאפשר לנו לשחרר רגשות מודחקים וכך מביא לשחרור פיזי ורגשי. הצחוק מהווה פעילות גופנית מאומצת המפעילה את כל שרירי הגוף בו זמנית : 30 שניות צחוק מפעילות את מערכת לב-ריאה כמו 10 דקות רכיבה על אופניים. שעה של צחוק שורפת 500 קלוריות! הצחוק הופך אותנו לצעירים יותר... הצחוק הינו רפלקס גופני – הגרוגרת יורדת למטה ומצרה את קנה הנשימה. הסרעפת עולה למעלה ומקטינה את כמות האוויר בריאות. סדרת התכווצויות, בקצב ממוצע של 5 התכווצויות לשנייה, דוחפת את יתרת האוויר מהריאות. בהתכווצויות שותפים לא רק הסרעפת ושרירי הנשימה אלא כל השרירים בגוף. הצחוק גורם לשחרור רגשות מודחקים – רגשות כמו : עצב, כעס ופחד מוצאים את פורקנם בצחוק. בספרו של פרוייד "הבדיחה וקשריה עם התת מודע" משנת 1928 מוצגת התיאוריה שלו לגי ההומור הטוענת כי הצחוק הוא מנגנון של סובלימציה – עידון – המאפשר לנו לשחרר רגשות מודחקים בדרך מקובלת חברתית . פרוייד מיחס לצחוק חשיבות עצומה ומתאר אותו כ"מתנה נדירה ויקרת ערך והגבוהה מבין מנגנוני ההגנה". צחוק יוצר תחושה חיובית והקלה מיידית. ברגע שאנו יודעים "לייצר" צחוק כרצוננו – ללא תלות אם זהו צחוק אמיתי או מלאכותי שגורם לאותן ההשפעות ממש – אנו יכולים ליצור התניה חיובית לגבי סיטואציה מלחיצה. במחקר נמצא כי ילדים צוחקים כ- 400 פעמים ביום ומבוגרים כ- 15 פעמים בלבד. בשנות ה- 50 צחקו 18 דקות בממוצע, כאשר כיום בממוצע 6 דקות. כלומר בעבר צחקנו פי 3 מהיום.

א ש לי

New member
ווואווו איזה אורך...../images/Emo4.gif

בטח לקח לך הרבה זמן לצאת משם אה?

magic40

New member
אורך זה טוב לא?../images/Emo6.gif../images/Emo8.gif

מודה ומתוודה שלוקח זמן עד שמוצאים תדרך סבלנות וזה מצליח

א ש לי

New member
איך יוצאים משם?

החלטה!! הכול בראש, מחליטים שאין שום רווח מלהישאר שם! הכול אפשרי, אם רק נאמין.. יאללה, להחלטה
בהצלחה.

איך יוצאים משם...

נכון שבאותם ימים לא רואים דבר לא בוורוד ולא בחשיבות כלל הכל נראה רחוק, אבוד, ולא ניתן לגישור אך מניסיוני הבנתי שחשוב לזרום... כמו שמעמידים שיכור ומוליכים אותו על אף שבקושי עומד על רגלו כדי להניע את גופו ולהזרים את דמו למען יווצר תחלופת דם ונקיון גופי כך עלינו לנהוג כשנפשנו נופלת משליטתנו לתת לחברים ולסביבה לחבק אותנו, לראות את כל היקר בחיינו ובמיוחד להאמין בעצמנו והכי חשוב לזכור שכל יום שבה השמש זורחת היא מחדשת באור את האספלט של אתמול ועוד דבר חשוב להפנים גם אם הגענו למסקנה שאין ולא יהיו יותר פתרונות לאיזו בעייה ונחרב בעינכם העולם דעו לכם המבחן הגדול שלכם היא אמונתכם לפתע תגלו שבדקה ה-90 צץ לכם פיתרון מן משחק רולטה בלתי מובנת אך הכל בא לפתרון והחיים מסתדרים הכאב והפחד מתפוגג, והאור מתחדש, ומוצאים את עצמנו מתחילים את החיים מחדש שיר שכתבתי... לנשרדים שבינינו שאוהבים את החיים אך החיים אותם מסבכים בכל מיני צרות לא קטנים היום צחק ונהנ אך למוחרת עצוב ומאוכזב אז איפה הצדק, אם בכלל? תאמרו לי אתם, איך אפשר? אך אם נרצה להאמין על אף הכל להתגבר כדאי כי בכל זאת החיים ממשיכים ואם נרצה גם מתייפים ולמזלנו את הרב שוכחים אז אל נא נתייאש נתחזיק ומחר כבר נחייך.

אוח......

ההתכרבלות הזו... להתנתק מהעולם... דווקא מאוד אהבתי את זה, שקט תעשייתי מוחלט. אבל חלילה להגיע למצב של "ממנו נראה רק כי מוות.."...לא לא לא. זה בכלל לא בא בחשבון. זה רק עיניין של טיימינג.. אובך זמני שמשתלט לנו על המח... ומשם יוצאים בדילוגיות..כי היום זה נראה אפרורי.. אבל מחר זה יראה אחרת. אז כמו שאמרתי ליפיופה שלי.... לחיי היום הראשון של התחלות חדשות... הכל תלוי רק בך... אבל הכל. מלכוליות...תביא מלנכוליות... צאי משם ומהר. תראי כמה יש לך..........ותביני שאסור לך לוותר עלייך :))....

למעלה