כולם שואלים

savilevi

New member
כולם שואלים

מהי שיטת או אומנות הלחימה הכי טובה יעילה קטלנית וכו..
אי אפשר להחליט ואין לדעת כי אם הייתה כזו כולם היו לומדים רק אותה.

השאלה שלי היא כזאת:
מהי שיטת או אמנות הלחימה שאפשר ליישם בזמן הקצר ביותר?
ז"א לדעת מה לעשות ביותר מצבים כאשר למדתי שנה?
איפה ניתן להתקדם יותר בשנה הזו??

ommerl

New member
לדעתי האישית:

יש שיטות שמלמדות כלים שלטענתם יעילים תוך זמן קצר של למידה.
אולי זה נכון. אולי התגובות והמנחים שהם מלמדים אכן יעילים לרחוב ופשוטים ללמידה
אבל כדי להשתמש בזמן אמת במשהו שלמדת לא מספיק לדעת טכניקות.

דרוש פיתוח של מנטאליות ויכולת תגובה תחת לחץ, וכן דרושה רמה של ביטחון ביכולת של הטכניקה לעזור לך באותו רגע.
דהיינו- שתהיה בטוח שאתה מבצע מספיק טוב את הטכניקה ושתהיה בטוח שהטכניקה מספיק טובה בשביל המצב הספציפי שבו אתה נמצא. וגם דרוש שהטכניקה תהיה מתורגלת מספיק פעמים כדי להיות דבר שגרתי עבורך.

אלה דברים שלוקח הרבה יותר משנה לפתח.

אם אתה שואל מה אומנות הלחימה הקטלנית ביותר- אענה לך שזו אומנות הלחימה שמזמינה אותך לחקור מעבר לטכניקה את עצמך ולפתח סגנון משלך לאחר למידה ארוכה ומעמיקה של לחימה.

samoyed

New member
אפשר לומר גם שהשיטה הקטלנית

ביותר היא זו אשר נלאחר זמן קצר נוטעת במתאמן תחושה כוזבת שהוא יכול לצאת לעולם ולהתנהג כמי שיש לו יכולות הגנה מופלאות.

Zeev Foux

New member
מהות אמנות הלחימה - שליטה באחר

או יותר נכון שליטה במצבי חיכוך עם האחר.וכאן התיאוריה היא פשוטה ומשותפת לכולם

1) לתפוס מקום ולתת מקום - כלומר טווחים וזוויות, לשאוב את היריב, ליירט את היריב, להגיע לעמדה עדיפה וכדומה.

2) שינוי - כלומר טכניקות וקצב

3) כוח - איך אני מייצר כוח, איך אני מעביר כוח מצד אחד, מנטרל כוח מצד שני.

4) כוונה - לשמור על עצמי בפוקוס, ללא אמוציות, ליירט או לפזר את כוונת היריב.

בהנחה ששיטות הלחימה בנויות נכון - כלומר מדובר בגוף ידע שאין לזלזל בו שכולל את האמור לעיל - אני הייתי ממלץ לך לחפש שיטה שבה אתה מגיע מהר למצבים של חיכוך עם האחר בעצימות גבוהה או מלאה.
וכן, מה שאתה צריך זה לשאול את המורה במפגש הראשון "תוך כמה זמן מגיעים לאימוני זוגות בעצימות גבוהה?" מחד, וכן "כמה אחוזים הזמן האימון עובדים בזוגות?"
מנסיוני ולתחושתי האישית, ככל שיטה עובדת יותר על זוגות, וככל שמגיעים מהר יותר לעצימות גבוהה, כך תוכל מהר יותר להגיע למה שנראה לי שאתה קורא לו "יישום" (שהגדרתו, כך נראה לי שונה מאדם לאדם)

ועם כל זאת, הייתי אומר שזה מאד תלוי מאמן או מורה או בית ספר, ואין כאן ממש נוסחה מתמטית

זאב

ommerl

New member
מהר?

למה מהר?

בשביל עצימות גבוהה דרושה שליטה גבוהה. בשביל שליטה גבוהה דרוש זמן רב לפתח יכולת של שליטה.

אפשר לומר מצד שני שמסוכן להיכנס מהר מידיי לעבודה בזוגות בעצימות גבוהה.

כל שיטה והגישה שלה.

Zeev Foux

New member
מהר, כי הוא ביקש להגיע למצבי קרב מהר -

מהר, כי הוא ביקש להגיע למצבי קרב מהר - או שזה לפחות מה שהבנתי ממנו.

גם אני לא יודע להגיע למצבי עצימות גבוהה מהר, אבל ישנם בתי ספר שכן, ובטוח שישנם כאלו שעושים זאת מהר מאחרים.

אני די בטוח שאם מדובר בבתי ספר או שיטות, הם גם יודעים לשמור על התלמידים.

זאב

סיכום מצוין ואלגנטי של כל מה שחשוב באומנות

לחימה, אבל למה אתה קורא לזה שליטה באחר. אני רואה כאן שליטה בעצמי, קודם כל, ואח"כ שליטה במרחב ובתיזמון. השליטה באחר היא תוצאת לוואי שולית.

Zeev Foux

New member
תודה, זה לא אני

את התמצות הזה שמעתי ממורי, לואו דה שיו.

לגבי שליטה באחר - ניסיתי למצוא משהו שאינו שליטה בעצמי, שכן מהות אמנות הלחימה היא לחימה, כלומר מגע וחיכוך עם האחר.
זה ההבדל בין תרגול של שדות ידע כמו יוגה, או קרב 10 מחד, ואגרוף קלאסי או טאי צ'י מאידך

אני מסכים אתך שיצא קצת צולע (תלמיד שלי העיר לי ואמר שה נשמע כמו מהות הפוליטיקה, ואין שום ייחוד בשליטה באחר)

אולי כדאי להגדיר זאת כ "יכולת לספוג ולתת מכות"?

לא יודע, זה מבלבל אותי

זאב

Zeev Foux

New member
כן ולא

כן, כי זו המהות העקרונית
לא כי הייחוד של אמנות הלחימה, בניגוד, לדוגמא, מאמנות הויכוח, משפטים או סתם מניפולציה, הוא במגע - בין אם זה ביד ריקה או עם נבוט/חרב/גרזן קרב

davidtigers

New member
זמ מזכיר לי

כשגראנד מסטר קיטו דנג, העביר סמינר בארץ
(למי שלו מכיר)

שאלתי אותו: "מה הדבר הכי חשוב שיהיה לאומן לחימה טוב", תשובתו היתה "נעלי ריצה טובות, וקוו ראיה פתוח לאן לרוץ"

נקודה למחשבה...

Pyongwon

New member
תמונה מעודכנת של קיטו - דאן 8, היום..:)

כאן באליפות אירופה.

ommerl

New member
תקשיב

אחרי שראיתי את כל העונה הראשונה, נשאר לומר שיש יש רק אומנות לחימה אחת, נקודה (אמרידוטה)

למעלה