כולם מוזמנים

כן לחיות בכבוד!

למה מעסיקים במלונות באילת עובדים זרים?, הרי עד לפני כמה שנים מלאו המלונות בחברה צעירים שבאו לעבוד, וגם עולים חדשים עבדו במלונאות, אבל מאז שהמלונאים גילו שיש עובדים זרים, שאפשר לשלם להם שכר רעב, ואין צורך לדאוג מהוועד, או בכלל מזכויות סוציאליות, אז עוברים לעובדים זרים, שאף אחד לא יטעה לחשוב שהם יושבים על מכרה זהב, מדובר באנשים שעובדים 6 ימים בשבוע, 12 שעות ביום, ומקבלים על זה כמה מאות דולרים בחודש. לויקי כנפו וחברותיה יש ילדים, ואין להם את האפשרות הכלכלית לעבור לאילת, אם חד-הורית צריכה גם לפרנס וגם לדאוג לילדיה, אין לה את האפשרות להעסיק מטפלת, ולא כל ילד צריך להיזרק למוסד, כי במוסד מצבו הולך ומורע בדר"כ, ואז אנחנו ממנים אותו בבית הסוהר. למה אנחנו צריכים לשלם על אסירים?, איזו חוצפה מצד המדינה לבקש מאיתנו לממן אנשים שפשעו?, למה אנחנו צריכים לממן את מאיר שטרית?, יש כבר שר אוצר, ואנחנו פראירים שאנחנו ממנים שניים, ועוד כאלו שלא עושים שום דבר מועיל, אלא להיפך, ממשיכים להוליך את המשק הישראלי לקריסה. ולגבי העבודות היזומות, הממשלה פיטרה לאחרונה כאלף מועסקים שעבדו בדכר מינימום בחפירות ארכיאולגיות, הפעם בניגוד למקרים קודמים, הם כנראה פוטרו באופן סופי, עד עכשיו הם היו מפוטרים כל 8 חודשים בכדי שלא יהיה חייבים להעניק להם זכויות סוציאליות.

פתרון לויקי כנפו

נתתי מקודם. אחת תפתח מעון שבו היא תקבל את הילדים אחרי הצהריים ותפעיל אותם תמורת 500 ש"ח לתלמיד. האחרות ילכו לעבוד משרה מלאה. הבעיהה שאתה ואחרים מסרבים להבין היא שאיכות כוח האדם בישראל היא ירודה אבל רמת החיים גבוהה. פועל טקסטיל בירדן מרויח 100 דולר בחודש בלי חופשות, בלי תנאים סוציאלים. עלות פועל טכסטיל בישראל היא 1200 דולר בחודש. הפועל הישראלי לא הרבה יותר יעיל מהירדני אז כל מי שעושה חשבון יעביר את המפעל לירדן. זה לא עניין של גרידיות. מפעל שימשיך לשלם 1200 דולר לעובד יגיע לעלויות שלא יאפשרו לו להתחרות בשוק החופשי וייסגר. היתרון היחיד של העובדים הישראלים זה במיקום. מלונאות, חקלאות (במידה מסוימת), בניין. אלו ענפים שלא ניתן להעביר לחו"ל. הממשלה עכשיו צריכה להעיף את כל העובדים הזרים חזרה לארצותיהם, להנמיך את הקצבאות שניתנות לאלו שאינם עובדים ולעודד את אלו שעובדים על מנת לאפשר ל 300000 ישראלים לחזור למעגל העבודה ולחיות בכבוד. זה מה שהממשלה עושה לא?

Deathatred

New member
בשביל שתהיה עבודה לישראלים

צריך לגרש עובדים זרים ולהחזיר אותם לארצם. אבל מי נגד גירוש עובדים זרים? מי טוען שזו הפרת זכויות אדם לאכוף בנושא שהיה בלתי חוקית בארץ? מי נלחם כדי שיעסיקו פלשתינים מהשטחים אך לא נוקף אצבע למען העבודה של ישראלים? אין פתרונות קסם לשבור את האבטלה. עבודות יזומות זה פשיסטי, התניית קיצבאות בשירות לאומי (עבודה עם ילדים, התנדבות בארגון כלשהו) זה דרקוני, גירוש עובדים זרים בשביל לפנות מקום לישראלים זה גזעני ולא הומני והדרך היחידה להושיע היא לקצץ את הכסף להתנחלויות (כאילו זה מה שיציל את המשק).

מטרניך

New member
להיפך דת'. העובדים הזרים צריכים

להישאר ולקבל זכויות תושב ואזרח ואז ייפסק גם הניצול המחפיר שלהם. זאת אוכלוסייה ידידותית למדינה ושומרת חוק. הם תורמים תרומה אדירה לחברה הישראלית. אסור לחזור לחלם ולתת לפלסטינים להיכנס לעבוד. יש היום עשרות אלפי שב"חים פלסטיניים ואת אלה צריך להחזיר לרש"פ. גירוש הזרים והכנסת הפלסטינים יהיו בכייה לדורות. את כוח האדם המובטל שלנו אנחנו צריכים להכשיר לענפים שבהם יש לנו ייתרון יחסי ואיכותי, ענפים עם עתיד. והעיקר למשוך בכל מחיר משקיעים - לתת להם קרקעות בחינם (כמו לקיבוצים פעם) ופטורים והנחות במיסים להרבה שנים כדי שישקיעו ויצרו מקומות עבודה.

Deathatred

New member
מי דיבר על להכניס פלשתינים?

גם הפלשתינים ישארו בחוץ. תהיה מיכסה כל שהיא של עובדים זרים - אך היא תהיה הרבה יותר קטנה מזאתי של היום.

iceviper

New member
אם מישהו מגיע מאזור הצפון

אולי הוא יכול להודיע לי?

מטרניך

New member
הכל היה טוב ויפה אם מארגני הכנס לא

היו אלה שעד לא מזמן היו בשלטון והיו אחראים לכל העוולות והעיוותים (שרים וח"כים ממימד, מש"ס, ממרצ וכד') ובחלקם עומדים בתור להיכנס לממשלה - והממשלה נאבקת במצב המחורבן שנוצר במשך עשרות שנים בחלקו באשמת הנ"ל כשלזה נוספו השפעות האינתיפאדה והמיתון העולמי. זה לא אומר שאין עיוותים ועוולות במשק ושאין צורך לתקן את המדיניות הכלכלית. אבל מה שחורה לי זה: א. הצביעות של 'תלמידי החכמים' כביכול הנראים לי ברובם כנוסעיה של ספינת שוטים (ראה לעיל); ב. ההסתה (עמדתי על כך בתגובות קודמות); ג. הנטייה לזרוק את התינוק עם המים, ומתוך שלא לשמה בא לשמה: היינו, מרוב צעקות על 'צדק חברתי' מעודדים את הבטלה ואת מנטאליות ה'מגיע לי' ו'תן לי'.

iceviper

New member
כיצד מעודדים?

רבות דובר על כך שהארגונים החברתיים מעודדים את הבטלה. הפליא לעשות נתניהו במסיבת העיתונאים לפני כשעה כאשר ממש הציג את מערכת הרווחה כאוייב מס' 1 של החברה.

מטרניך

New member
אין דבר יותר קל לעשות מאשר להתחיל

לחלק לכל מיני קבוצות בחברה ע"פ העיקרון של 'להיטיב עם העם'. אך כל אחד צריך לשאול את עצמו מאין יבוא המימון. יש אפשרות להגדיל את הגירעון, כלומר להדפיס כסף. צריך להיות ברור לכם מה משמעות הדבר מבחינת מעמדה הכלכלי הבי"ל של ישראל וכן מבחינת יציבות השקל, האינפלציה ונכונותם של משקיעים להשקיע. אפשר להתחיל לקצץ בהשקעות לתשתית או במענקים והנחות למשקיעים או למכור רכוש ממשלתי ולהגדיל את תשלומי ההעברה, או להעלות עוד יותר את המיסים. אך אז אפשר יהיה לומר: לילה טוב ישראל, בוקר טוב ארגנטינה. הממשלה יכולה לעשות דברים כאלה ודומים להם ולהעביר עוד שנתיים בשלטון וללכת הביתה. תבוא ממשלת עבודה-מרצ-ש"ס-עמ אחד-קומוניסטים-ערבים והיא תאכל את החרא כמו שהממשלה הנוכחית אוכלת אותו: ה'שמאל' יתחיל לקצץ לאימא של גב' כנפו ולצבא המובטלים שימנה חצי מיליון, או שיעמוד בפני משבר שלא היה כמוהו. הינה ממשלות השמאל באירופה: גרמניה, בריטניה, שוודיה - מה הן עושות? מה שברלוסקוני עושה באיטליה, אזנר בספרד, שיראק בצרפת וביבי בישראל. ביבי עושה עוד משהו: הוא מפנה השקעות לתשתיות כי באלה תלוייה הצמיחה. הוא יוצר אקלים כלכלי-חברתי שימשוך משקיעים. אני יודע שאתם לא אוהבים משקיעים קפיטליסטיים שמנים עם סיגרים, והם באמת מגעילים. אבל אלה האנשים שבכספם יוצרים מקומות עבודה והם דורשים מהממשלה שתיתן להם תנאים כאלה שהם יוכלו להפיק מקסימום רווחים. ומכיוון שאתם לא יכולים ליצור מקומות עבודה (אלא כאלה ע"ח משלם המיסים) אז אין למדינה ברירה אלא לקבל את תנאיהם. המשקיעים לא נדחקים ולא עומדים בתור כדי שנוכל לבחור לנו את הכי נחמדים. אם אנחנו לא ניצור עבורם תנאים להשקיע אצלנו הם יגידו 'תודה רבה' וילכו למקום אחר. יש מספיק מקומות בעולם המשוועים למשקיעים והם יתנו את האימא שלהם כדי למשוך אותם. אין לכם שום אלטרנטיבה כלכלית חוץ מהמודל הסובייטי/קובני/צפון-קוריאני (אהלן טלמון, מה נשמע? נשמע לך מוכר? אל תדאג, תיראה אותם רק בסרטים). אבל העם שלנו, כמו כל עם נורמלי, לא רוצה לחיות בכאלה מודלים. אז אין ברירה אלא לבצע את התוכנית הכלכלית - עם תיקונים: וקודם כל בתקציב החינוך שבו צריל לקצץ באופן דראסטי בהוצאות המנגנון ולהוסיף להוראה, לעזרי-הוראה, לציוד וקודם כל למיחשוב. בתחום תשלומי ההעברה צריך לקצץ הרבה יותר בהעברות לחרדים ולהתנחלויות ולהגדיל ולהקדים את הקיצוצים בקיצבאות הילדים למשפחות מרובות ילדים ואת הכספים שישתחררו להפנות להכשרת מקצועית אינטנסיווית של כ"א לתעשיית ההייטק. המדינה צריכה לתמוך בכל אלה שיפנו להכשרה מקצועית ולשלם להם מעין משכורת לפרק זמן קצוב - כולל הגברות כנפו ואזולאי היכולות גם לעבוד מהבית אם ידעו להשתמש נכון במחשב.

iceviper

New member
לבינתיים-תוכנית אלטרנטיבית

קרא ותהנה. אשתדל להשיב על כל שאר הסיסמאות בהמשך הערב.

iceviper

New member
המשך:

1."להדפיס כסף" ---> אף אחד לא מציע את זה ברצינות.גם לא אלה "שאין להם תוכנית אלטרנטיבית".תחוסל הדמגוגיה.
2.להעלות עוד יותר את המיסים. ---> לעולם לא יעבור.לא בממשלה,לא בכנסת ובטח שלא ברחוב. 3."מה שברלוסקוני עושה באיטליה, אזנר בספרד, שיראק בצרפת וביבי בישראל". ---> ופירושו של דבר? כמה פעמים עוד נצטרך להזכיר את הצרפתים "המסכנים" שיוצאים לפנסיה בגיל 62 במקום 55? 4."הוא יוצר אקלים כלכלי-חברתי שימשוך משקיעים". ---> ואכן החברה בישראל פורחת,הכלכלה בשמים,אבטלה שואפת לאפס ויונת השלום מקננת.ממש גן עדן למשקיעים. 5."אבל אלה האנשים שבכספם יוצרים מקומות עבודה והם דורשים מהממשלה שתיתן להם תנאים כאלה שהם יוכלו להפיק מקסימום רווחים." ---> נכון מאוד.הבעיה היא ש"מקסימום רווחים" פירושם להעסיק פועלים זרים במקום ישראלים,מעבר להסכמים אישיים במקום קיבוציים,נסיון לנטרל שביתות,צפצוף ארוך על איכות הסביבה ועתודות הקרקע בישראל ותסלח לי אם שכחתי משהו. 6."אם אנחנו לא ניצור עבורם תנאים להשקיע אצלנו הם יגידו 'תודה רבה' וילכו למקום אחר". ----> גם כן נכון מאוד.והמדינה צריכה לעשות להם את המוות בכל פעם שיעבירו מפעל למדינה אחרת.לא ייתכן שהמדינה תספק להם עובדים,קרקעות,הטבות וברגע שהחליטו שלא מתאים להם הם אורזים הכל ועפים.אני לא אומר שהם צריכים לשרוד בתנאים בלתי אפשריים של משכורות גבוהות ומיסים בשמים אלא להגביר את ההטבות למפעלים אלה בלי לגרום להם לקצץ בעובדים או להעביר מפעל כי משכורת המינימום כאן גבוהה יותר מאשר בירדן. 7." אבל העם שלנו, כמו כל עם נורמלי, לא רוצה לחיות בכאלה מודלים." ---> העם עוד לא הפנים שיש קשר ישיר בין פתק שהוא מטיל מאחורי פרגוד למדיניות כלכלית שפוגעת בו.ואל תמרח אותי שהאנשים מבינים שאין ברירה,כי אתה רואה ושומע בדיוק כמוני מה האנשים ברחוב אומרים. 8."המדינה צריכה לתמוך בכל אלה שיפנו להכשרה מקצועית ולשלם להם מעין משכורת לפרק זמן קצוב" ---> זה קורה כבר עכשיו.הצרה היא שהכשרה מקצועית ממש לא מבטיחה עבודה,ואם תרצה לקחת קורס נוסף (אפילו ללא תשלום) תצטרך להמתין 3 שנים.

מטרניך

New member
בוא נעבור על הרשימה שלך:

1. הדפסת כסף: במסמך שהבאת לעיל (תקציב אלטרנטיווי) היתה תוספת עלויות של 18.9 מיליארד ש"ח ולעומתם 10.9 מיליארד ש"ח מקורות וזאת לאחר קיצוץ של 3 מילארד בביטחון שאני בספק גדול אם ניתן לבצעו. כלומר תוספת גירעון של 8 מיליארד על הגירעון שצפה האוצר. וזאת בהנחה של התממשות אומדן ההכנסות ממיסים, דבר שאף אחד איננו מאמין בו. מה פירוש לדעתך 8 מיליארד גירעון אם לא הדפסת כסף? איפה פה הדמגוגיה? תממן את זה מחסכונותיך? 2. ר' 1. 3. תוכנית הקיצוצים בצרפת כוללת הרבה מרכיבים. מה פתאום אתה מדבר על הפנסיה בלבד? אבל בצרפת יש ממשלת ימין', ואיו אני רציתי להביא לך דוגמאות מממשלות 'שמאל', כאלה שאתם אוהבים. שם מקצצים היום בהכל: בתשלומי העברה, בדמי אבטלה ומאלצים מובטלים לצאת לעבודה, מטילים מיסים על שעות נוספות ותורנויות, אפילו על הקצבאות, מקצצים שרותי בריאות ושרותים חברתיים, מורידים סובסידיות לענפים מפסידים, מפריטים כמו משוגעים ובעת ובעונה אחת מורידים מיסים ומעלים את הגירעון ל-3.6-3.8%. בקיצור: הם עושים בדיוק מה שביבי עושהף או ביבי עושה בדיוק מה שהם עושים. 4. את זה תוכל לשפוט אחרי שנה-שנתיים כאשר התוכנית תעבוד ותוכל לראות מה היקף ההשקעות. מה שאתה אומר עכשו זה דמגוגיה. 5. תראה לי את המשקיעים שיבואו להשקיע בתנאים שלך: עם הסכמים קיבוציים נוקשים, בלי החכרת קרקעות בתמורה סמלית (למה לקיבוצים החכירו?) ועם שביתות? תצטרך להביא אותם מהירח. מה שבטוח: מקומות עבודה לא יהיו לך. 6. אתה רוצה לעשות להם את המוות? אתה לא יודע איפה אתה חי. כל מפעל שאיננו רווחי, או לפחות איננו מפסיד, לא יחזיק כאן מעמד. תעשה לו את המוות - הוא ייסגר ואתה, כלומר אנחנו, תשלם דמי אבטלה. אח"כ תצעק על ביבי למה אין עבודה. דמגוגיה זולה. 7. מה אנשים אומרים ברחוב? מאז שאני זוכר את עצמי תמיד 'ברחוב' היו נגד המדיניות הכלכלית: שנאו את אשכול ואת ספיר ואת בייגה ואת הורוביץ - רק את ארידור אהבו כי הוא 'חילק' ו'היטיב עם העם'. והיתה לנו אינפלציה של 400%. 8. יש במסמך שהבאת כמה דברים טובים. למשל, בתחום ההכשרה המקצועית. צריך לקדם את ההכשרה במפעלים, דבר שמפותח באירופה. אבל למרות זאת, ובלי אינתיפאדה וביבי, יש שם אותה אבטלה כמו אצלנו. רק במדינות שהנהיגו ליברליזציה מקפת בשוק העבודה ובמשק בכלל יש פחות אבטלה: בארה"ב, בבריטניה, בהולנד לדוגמא. ההכשרה המקצועית צריכה להיות צמודה למדיניות ההשקעות והפיתוח ולמטרה של הפיכת ישראל לעמק הסיליקון של הים התיכון. אנחנו צריכים פה עשרות מפעלים כמו אינטל ודומיה.

מטרניך

New member
הינה עידכון לתגובה לעיל (בעיקר 1)

על הצפוי לנו בתקופה הקרובה בתחום התקציבי. הייתי מאוד מבקש מהמגיבים שינסו להשתחרר קצת מהדחף של המאבק הפוליטי בביבי ובממשלה ויתרכזו בדיון ענייני על הבעיות הכלכליות.

למעלה