כולם מוזמנים

מטרניך

New member
'לא תעמוד על דם רעך' בהקשר זה

זה חילול השם. ירדתם לגמרי מהפסים. ההסתה ה'חברתית' שלכם דומה להסתה הפליטית בימי רבין. אתם יוצרים אווירה של מלחמת אזרחים.

ליליxx

New member
יחסי לתוכן בהתאם למקורם

בעלי אידיולוגיה חובקת עולם ומהפכנית בעייתים מבחינתי, כי אינם מתייחסים למקרים פרטים בהקשרם אלה באופן שהדבר משרת את מטרתם הרחבה. אומנם יתכן מצב בו הם יגידו גם דברים הגיונים ונכונים (בעיקר שהם יורים לכל הכיוונים ומנסים את כל הדרכים לשכנע), אבל יש להתייחס לדברם בחשדנות רבה. דוגמה לכך מבחינתי היא שימוש בשמאל בטעון הדמוגרפי, שהינו נכון כשלעצמו אבל כשהוא בא מפיהם של מי שמוכן למדינת כל אזרחיה אין להם משמעות. יחד עם זה, כל מחשבה וכל רעיון שווה בדיקה, יהיה מקורו אשר יהיה, יתכן שיש בו ממש וניתן להתאימו למצאיות ולדרך החשיבה הראלית, בניתוקו מההקשר הרחב של הטוען. אני גם נותנת משקל להבנת הטוענים את משמעות דברם. דוגמה לכך מבחינתי היא הדרישה מהמדינה לשלם לעניים קצבאות ותשלומים שונים. במקרים כאלה, אני מצפה שהטוען יומר שהוא מבין שהדבר כרוך במיסוי נוסף על השכבות המשלמות, ופרט לשאלה אם הדבר צודק או לא וגם יש לתת את הדעת לאפשרות שאלה יפסיקו למלא את תפקידם העקיף בכלכלה והתוצאות הערות אסון לדבר. לדעתי כל אחד צריך לתת גם תשובה לנזקים הפוטנציאלים מהצעותיו, וכאמור, עלי להיות משוכנעת שהבן אדם מבין את הסכנות שיש בהצעתו ולתת פתרונות לworse case. כמו כן, במקרים בהם הנורמות שונות, על הטוענים לומר את הדבר באופן ברור ולתת לציבור לשפוט את הדברים על סמך הידיע הזאת. דוגמה לכך היא השמאל הקיצוני המקבל רצח ודיקטטורה אבל משתמש בטיעונים שונים כשהוא פונה אלינו. במקרה הזה הם צריכים להיות אמיתים ולהגיד שאומנם הם עצמם רואים את הדברים אחרת אבל מי תוך הבנה להתנגדות לרצח בקבוצה אליה הם ממענים את דבריהם, הם מבקשים לשקול את כדאיות דבר זה או אחר. (לכל הסעיפים יש לי דוגמאות רבות מסוגים שונים, ולו דווקא בהקשר הערבי ישראלי. דברי כללים, על כל קבוצה קיצונית המנסה לקדם את האידיולוגיה שלה)

לבן-אדם כל הברגים התבלגנו ../images/Emo70.gif

אנשים חותרים לשלום - זה אליבא ד'לוחם החופש הצ'צ'ני "חילול השם"(!), "הסתה פוליטית"(!) ו"ירידה מהפסים"! הכוונה כנראה לפסים של רבני ישע ונוער הגבעות

WAKE UP N SMELL THE COFFEE

"יוצרים אווירה של מלחמת אזרחים"??? יש מלחמת אזרחים ובקרוב תצטרך לקחת צד, יש העברה מסיבית של נכסי ציבור וכספי ציבור לבעלי הון, ולמקורבים, וזה בא על חשבון הכסף שחברה סולידרית צריכה לשלם עבור ענייה ומסכניה, מכיוון שאנחנו לא בגונגל, ויש לנו מסורת יהודית. לאם חד הורית שמרויחה 1200 ש"ח בחודש בחצי משרה קוצצו 1290 ש"ח מהכנסתה נטו לאחר הבטחת הכנסה, איך בדיוק אפשר להגדיר את הצעד של האוצר כצודק? איך בדיוק יצאו האמהות הללו לעבוד שאין עבודה בפריפריה? למה שמישהו ישלם שכר מינימום לישראלי שהוא יכול להחזיק עבד זר בעלות קטנה בחצי בערך. אתה מתעלם ממה שקורה במדינה הזאת, אפילו אם ההודעה שלי לגבי המלכוש של הפריפריה הסכמת, אז איך אתה לא מבין שהענקת הטבות למש' דנקנר בשווי של 50-100 מיליון דולר לא מתיישבת עם התיאוריה של "אין כסף", זה שקר גס שמוכרים לנו באוצר, בדיוק כמו שהם אמרו שחייבים לקצץ אחרת הגרעון יגיע ל30 מיליארד שקלים, והופ, בנתיים אנחנו בדרך הבטוחה להגיע לשם, בתי החולים קורסים, אבל השר"פ ממשיכים כרגיל, ולא נשכח את דו"ח אדווה מאתמול, שמוכיח שכל הנסיון להציג את האנשים האלה כלא-מסכנים הוא נסיון עלוב לנסות ולכסות על המחדלים בתחום הווחה. אתמול פורסם שהאוצר שוקל להעסיק מובטלים בעבודות יזומות, מה שלא נכתב זה ש1000 עובדים בחפירות ארכיאלוגיות פוטרו לא מזמן בגלל הקיצוצים. אם חד הורית לא יכולה ללכת ללמוד, כי אם היא הולכת ללמוד היא מאבדת את קצבת הבטחת הכנסה שלה, נשמע הגיוני מטרניך?

מטרניך

New member
מי שמבטא את ההתנגדות שלו למדיניות

הכלכלית של הממשלה בסיסמא 'לא תעמוד על דם רעך' עושה מעשה נבלה. הוא מסית כמו אלה שהוציאו 'דין רודף' על רבין. בהלכה היהודית יש התייחסות מפורטת לציווי הזה שמשמעותו הימנעות מהצלת חיים של 'רעך': >>השולחן ערוך מביא כהלכה דיון מקיף מהתלמוד, כאשר הוא כותב "חייב אדם להציל את חברו (כולל נשים) בין בגופו בין בממונו... הרואה חברו טובע בים או ליסטים באים עליו... ויכול להצילו הוא בעצמו או שישכור אחרים להציל ולא הציל או שמע... מחשבים עליו רעה או טומנים לו פח (השתלטות עוינת?) ולא סיפר (למותקף) עובר על לא תעמוד על דם רעך" (חושן משפט סימן תכ"ז)<< למשל, שמאלני במודיעין שנודע לו שמחבלים עומדים לתקוף התנחלות ימנית והוא לא מעביר את המידע הלאה והמחבלים תקפו ורצחו מתנחלים עובר על 'לא תעמוד על דם רעך'. ההסתה השמאלנית מתבטאת בכך שמציירים את הממשלה כאוייב העומד ליטול את חייהם של העניים, ממש רוצחת, וחייבים להציל את חיי המשפחות החד-הוריות מביבי הרודף אחריהן עם סכין ביד. על ליסטים כזה חל לפי ההלכה היהודית 'דין רודף' - כל אחד רשאי לפגוע בו כדי למנוע את ביצוע הפשע.

iceviper

New member
בילגנת הכל

בהתחלה נתת דוגמא יפה ל"לא תעמוד על דם רעך",ובהמשך עשית ברדק אחד גדול. "לא תעמוד על דם רעך" פירושו שאני מחוייב אישית לרווחת חייך.אם אני לא מונע מרוצח לרצוח אותך,עברתי על "לא תעמוד". "חייב אדם להציל את חברו (כולל נשים) בין בגופו בין בממונו" ---> אם אני רואה גנב שעומד לגנוב ממך,זה גם כן "לא תעמוד על דם רעך". אותו דבר אם אני רואה ויודע שעושקים אותך ולא מתייחס לכך. זה הפירוש היחיד האפשרי לדברי השולחן ערוך,ואילו אתה ניסית לצמצם אותם רק לעניין רצח. אני מקווה שקיבלת את הדברים,ואם לא אתה מוזמן בכל עת להתקשר למשטרה ולציין בפניהם את כל הפרופסורים והדוקטורים שמשתתפים כדי שיוכלו לעצור אותם בחשד להשתתפות בכנס הסתה.

סליחה?

האם המדינה לא אחראית לדאוג לאזרחיה? למדינה יש מחויבות אלמנטרית לאזרחיה, כשם שהיא דורשת מהם להתגייס לצבא, לשלם מיסים, ולשמור על החוק, כך היא מחויבת שאזרחיה לא ימותו ברעב. שהממשלה מעבירה עוד 400 אלף שקלים למימון לשכתו של השר בלי תיק מאיר שיטרית, אך לאם חד-הורית אין כסף לקנות אוכל לילדיה ולשלם חשבונות, וכך המדינה עומדת על דם רעיה. איך לכל הרוחות אפשר להסביר את המענק ע"ס 70 מיליון שקלים שקולה תקבל עבור 70 פועלים חדשים בזמן שמערכת הבריאות קורסת, איך אפשר להסביר הצעת חוק שמאפשרת לעניים למכור חלקי גוף כדי להתקיים? זה בדיוק "תעמוד על דם רעך", כי הרי אף אחד לא באמת חושב שעשיר ימכור כליה בשביל כמה עשרות אלפי שקלים, או שלעני יהיה כסף לקנות כליה, זאת אומרת שהחוק הזה מסדיר את מעמדם של העניים כחלקי חילוף לעשירים, מכיוון שהמשוואה פועלת רק בצד אחד.

עידוד ליצירת מקומות עבודה

מדינה צריכה לעודד מעסיקים להשקיע כספים כדי ליצור מקומות עבודה. אני לא יכול ולא רוצה לנסות ולהצדיק כל מענק שניתן לאיזה שהוא בעל הון וברור לי לגמרי שיש הרבה שחיתות והרבה חוסר יעילות במדיניות עידוד השקעות הון. אבל העיקרון צריך להיות ש אנשים צריכים לעבוד כדי להתפרנס ולא להסתמך על קיצבאות אלא אם כן הם אינם מסוגלים לעבוד! מדינות אחרות הבינו את זה יפה. לך תבדוק מה קרה באירלנד כאשר הממשלה העניקה עידוד מסיבי להשקעות היי-טק. הכלכלה שם צמחה בקצב אדיר וכל האוכלוסיה (כן! גם העניים) נהנית מזה עד היום, למרות משבר ההיי-טק.

המקרה הנדון ועוד.

לגבי קולה, מדובר ביוזמה של קולה למעבר מהקרקע היקרה במרכז למעבר לקרקע זולה יותר בפריפריה, במסגרת המעבר קולה תרויח מאות מיליונים על הקרקע, תפטר כמה מאות עובדים במרכז, ותעסיק כמה מאות בדרום, כמובן שהוצאות השכר יירדו מכיוון שהעובדים יהיו חסרי וותק ברובם, וכך תתאפשר הוזלה של עלויות שכר, מה שכן קולה תעסיק 70 עובדים יותר מאשר העסיקה במפעל הישן, לכבוד המעבר קולה מבקשים 70 מיליון שקלים, כל שקל שהמדינה תיתן לקולה עבור המעבר הזה הוא שקל שיכול ללכת עבור הקמת מפעל חדש בדרום, ולא כזה שמחליף מפעל במרכז. לגבי אירלנד, תקרא קצת על המודל האירי לפני שאתה מזכיר אותו לחיוב, הוא עדיין נדיב בהרבה מהישראלי. לגבי תרבות של עבודה, אני מסכים שעדיף שבן-אדם יקום בבוקר לעבודה, לא רק בגלל הכסף שזה תורם למשק, אלא בגלל ההרגשה הכללית שהוא מקבל שהוא יוצר לעבוד ומכלול היתרונות שיש לו לעומת אדם חסר מעש, אבל יש כמה השגות בנושא הזה. 1. העובדים הזרים. הם הורידו את עלות העבודה, ולכן מעסיקים מעדיפים להעסיק עובד זר, לא צריך לשלם ביטוח סוציאלי, לא צריך לתת ימי חופשה, לא צריך לשלם שעות נוספות, וצערי במקרים רבים גם לא משלמים בכלל. 2. מקומות עבודה. נורא קל לכעוס על האמהות שלא הולכות לעבוד, אבל אין מקומות עבודה, להיפך, מצב התעסוקה הולך ומחמיר, ואנשים לפעמים מחפשים עבודה שנים, ולא מוצאים עבודה כי אין. 3. לא מעט נשים חד-הוריות עובדות בחצי משרה(1200 ש"ח בחודש), לאחר מכן הם מטפלות בילדים שלהם, איך בדיוק אתה מצפה שהם יחיו? 4. העובדים בשוק הפרטי מנוצלים בצורה מזעזעת, לעובדי הייטק הפרו חוזים בלי לשאול אותם, ועוד מקרים של הרעת תנאי העבודה בניגוד להסכם חתום, והם עוד הדוגמה הטובה, מכיוון שהם מלכתחילה מרויחים משכורות גבוהות, עובדי המפעלים בדרום ובצפון מנוצלים ע"י מעסיקים שכל מטרתם היא רווח כספי גבוה ככל האפשר, ועם יכלו, היו מחליפים את העובדים בעבדים, כי לדעתם הם יחידי סגולה בעצם הגעתם למקום ונתינת "הזכות" לעבדות לעובדיהם, זכות שמתבאטאת במשכורת של 2500 ש"ח לחודש בעבור תנאים מזויעים.

המקרה הנידון וגם על האירים

כדי לעשות את החשבון של קוקה קולה צריך להיות כלכלן וגם לעבוד די הרבה על החישובים. סכום של 70 מליון שקלים נראה לי על פניו מוגזם, אבל תביא בחשבון שמעבר של מפעל כזה לדרום מספק תעסוקה ישירה ועקיפה למאות עובדים (ולא רק ל 70 שעובדים בה ישירות) כי ליד המפעל של קוקה קולה יפתחו מסעדות, אולי גם סופר, המפעל יזדקק לשירותי קייטרינג, אספקה משרדית וכולי. אל תשכח שחלק גדול מה 70 מליון חוזר למדינה בצורת מיסים. בקיצור, לא סוציולוג כמוך אלא צוות כלכלנים אוביקטיבי נחוץ כדי לקבוע אם העניין כדאי למדינה. ולגבי המודל האירי - ראיתי שבאירלנד נותנים הרבה הטבות לעובדים, לא ראיתי שנותנים קצבאות הבטחת הכנסה. בכל מקרה, ההטבות הגיעו לאחר השגשוג הכלכלי ולא לפניו. והשגשוג הכלכלי הגיע בעקבות מדיניות עידוד השקעות, מה שמראה שוב את נצחון הקפיטליזם: כלכלה חופשית מביאה שגשוג לכולם, גם לעניים. העובדים הזרים הגיעו לארץ כאשר הפלשטינים הפסיקו לבוא וכאשר לא היו ידיים עובדות ישראליות להחליפן. המדינה עשתה אז טעות איומה כשלא ניצלה את המצב לעידוד עבודה עברית. אז ויקי כנפו ובנה הן ה 22 לא צריכים לעבוד כי הם מקבלים הבטחת הכנסה ובמקומם עובדים התאילנדים. ביבי מצהיר (ואני מקווה שיקיים) שהוא מתכוון למצוא דרכים לאפשר לאימהות לעבוד משרה מלאה על ידי סיבסוד מעונות ומציאת סידור לילדים. אבל אשאל אותך שאלה: מה היתה עושה ויקי אם לא היו נותנים לה קיצבה בכלל? אולי היתה מוצאת איזה מעון יום שישמור לה על הילד תמורת 500 ש"ח ויוצאת לעבוד? ואולי היא עצמה היתה פותחת מעון בביתה, שומרת על 7-8 ילדים תמורת 4000 ש"ח לחודש והאימהות של הילדים ההם היו יוצאות לעבודה? מה עושה האמא התאילנדית שעוזבת את ילדיה לשנה -שנתיים ובאה לעבוד בישראל? ומילה אחרונה לגבי עובדי ההי-טק. אני עבדתי בהיי-טק והרווחתי קרוב ל 30000 שח כי היה ביקוש היסטרי לעובדים וניצלתי את כוחות השוק. עכשיו אין ביקוש ולכן אני משתכר 9000 ש"ח לחודש לחצי משרה. אין בי טיפה של מרירות. אלו כוחות השוק. כאשר השתכרתי 30000 ידעתי שיומי יבוא ודאגתי להשקיע את כספי בהשקעות שיביאו לי תשואה בימים רעים יותר. ואגב, לא הפרו שום חוזה. אמרו לנו שמורידים לנו את השכר ומי שלא רוצה, יהיה דינו שמי שפוטר מעבודתו. היו כאלו שסרבו, לרחו את הפיצויים והלכו. מי שהפסיד את מרבית הכסף במפולת היו בדיוק אותם בעלי ההון שאתה כל כך שונא. אנשים שהשקיעו מליוני דולרים בחברות סטרט-אפ ראו את כספם יורד לטמיון.

מטרניך

New member
אתם מטומטמים או עושים את עצמכם?

אייס: אתה אמנם חוזר בתשובה, אך עדיין לא פוסק הלכות. השולחן ערוך אומר במפורש: "חייב אדם להציל את חברו (כולל נשים) בין בגופו בין בממונו... הרואה חברו טובע בים או ליסטים באים עליו... ויכול להצילו הוא בעצמו או שישכור אחרים להציל ולא הציל... עובר על וגו'". 'בממונו' מתייחס להצלה, לא לעזרה כספית: 'שישכור אחרים להציל'. אז אל תספר מעשיות ואל תשחק אותה פרשן מחדש חידושים ואל תכתוב לי את התלמוד ואת התנ"ך מחדש. על מה שאתה מדבר יש הלכות אחרות - המצוות הסוציאליות ביהדות: עזרה לעניים, הפרשת מעשרים, צדקה, אי-הלנת שכר וכו'. בספר ויקרא י"ט 16 כתוב: "לא תלך רכיל בעמיך, לא תעמוד על דם רעך, אני ה'". הציווי הזה בא בהקשר של עשיית צדק משפטי, כדי שמישהו לא יוכל לומר: ידי לא שפכו את הדם. לא מספיק שידיך לא שפכו, היית חייב למנוע שמישהו אחר ישפוך. זה גם תוכן הפסוקים לפני ואחרי הפסוק הזה. אין מה לענות לבורים ועמי ארצות כמו טלמון, וגם 'סוציולוג', הגם שאיננו בור גמור, עושה פה הופעה דמגוגית פאר אקסלאנס.

iceviper

New member
מקבל את התיקון

אכן כוונת השולחן ערוך היא שיש לעשות הכל כדי להציל נפשות. בכל מקרה כוונת מארגני הכנס היא טובה ובכל מקרה לא להעמיד את נתניהו בחזקת רודף.

iceviper

New member
וחוץ מזה

סוציולוג הביא דוגמאות מצויינות לסדר העדיפויות הקלוקל במדינה. הנה משהו שכתב עופר שלח בעניין זה.

רוצים רק לחיות בכבוד

זו היא זעקתן של הנשים והגברים הצועדים לירושליים. האם יש אבסורד גדול מזה? "לחיות בכבוד" מבחינתם הוא לחיות על חשבון הציבור. אמרו חז"ל - מוטב לאדם שיהיה פושט עורות בשוק ולא יסתמך על הבריות והיום, הבטלנות וחוסר הרצון לעבוד אינם יותא בגדר בודשה. הבטלנים צועקים "אני לא רוצה לעבוד ואני לא מתבייש בכך" "הכבוד שלי יושג על ידי תוספםת קיצבאות" ויקי כנפו וחברותיה לא מתביישות לעשן כמו קטר (500 ש"ח בחודש?), לצבוע שערותיהן לבלונד זוהר (300 ש"ח לחודש?) ולנופף בפלפון (300 ש"ח לחודש?) ולבקש שאנחנו, העובדים מבוקר עד לילה, שלא רואים את ילדינו חוץ מסופי שבוע, שנשלם לה לגדל את ילדיה!! הליכוד, הסיסמתו הנבובה "סובסידיה לנצרך ולא למצרך" יצר במדינה שכבה הולכת וגדלה של אנשים שלא מתביישים לחיות על חשבון הציבור ולא מתביישים לדרוש עוד. כל מי שהיה בחופשה באילת רואה כמה מקומות עבודה ישנם שם וכמה עובדים זרים מגיעים מכל קצוות תבל כדי לפרנס את משפחתם בכבוד (=בעבודה). אם ויקי כנפו וחברותיה היו מדרימות לאילת לבקש עבודה ולא מצפינות לירושלים לבקש נדבה הן היו יכולות לחיות בכבוד במובן האמיתי של המילה.

למעלה