כולם לתת דעה:

כולם לתת דעה:

על המשפט הבא: somewhere in the middle of nowhere there is somthing inside nothing כולם להגיב. תודה.

selgarat

New member
סתירות

אין כלום במשפט הזה בדיוק כמו בהרבה משפטים שכדי להגיד משהו כביכול חכם אומרים דברים שיש בתוכם סתירות פנימיות ואתה בתור הקורא אמור לדמיין ולחשוב איך זה משתלב. בסוף אתה מגיע למסקנות מרחיקות לכת שאין להן קשר למשפט. וזה מה שעושה אותו כביכול חכם. להשאיר את זה באנגלית זה שוב חלק מהניפוח של משפטים כאלה, כאילו יש נקודה שנפספס בגלל השפה. אם אתה רוצה פירוט של הסתירות במשפט אני יכול לכתוב אבל אני בטוח שאתה יכול לבד.

selgarat

New member
בבקשה

המשפט אם אני מתרגם נכון אי שם באמצע שום מקום יש משהו בתוך כלום. נתחיל עם החלק הראשון אז המונח אי שם מתיחס לחלל, לא משנה איזה גודל החלל העיקר שיש לו מימדים כל שהם. המונח שום מקום הוא סתירה למקום כלומר משהו שאין לא מימדים כלל ולכן להגיד אי שם באמצע שום מקום זו סתירה. החלק השני- כלום הוא סתירה ליש, כלומר מונח המדבר על מקום כל שהוא ממנו נעדר כל דבר, לכן להגיד שיש משהו בתוך כלום זו סתירה. אני לא ממש מאמין שהיית צריך את ההסבר הזה אלא דברים ברורים מאליהם, יוצאים ישירות מההגדרות למונחים המופיעים במשפט. אני מבין שזה כייף לדבר במשפטים סתומים שנשמעים מפוצצים אבל זה באמת מיותר. אם מצאת לך אמת נפלאה בזכות ההרהורים על המשפט הזה זה לא אומר שהיא פחות אמיתית, זה פשוט אומר שתצטרך להשעין אותה על משהו אחר כי כאן אני כלום.

מעניין איך ש...

הדברים מקבלים משמעות כשחוזרים עליהם הרבה פעמים ברצף, אם כי לעיתים הם מאבדים משמעותם עקב כך. חזרתי על המשפט המתורגם ולפתע...יש מאין!!!...ה"שום מקום" הפך למקום מסויים על דרך השלילה וה"כלום" הפך למשהו שמכיל איזה "יש" שהוא. משונה התופעה.....אמשיך לחשוב על היש שבכלום שנמצא בשום מקום

ל נ צ ח

New member
אין זה משהו משהוא זה דבר ודבר זה יש

אי שם באמצע שום מקום יש משהו בתוך כלום. זה אומר ש... << אי שם באמצא משהו יש משהו שזה מין דבר שהוא בתוך היש >> כאוס ואנטי כאוס הם מצבים ביש, והיש הוא האלוהים 23/12/2000 20:10 לנצח [email protected] ----------------------- ז"א * ההכל * ללא יוצא מהכלל וזה כולל בוודאי את ה"אין" שכמו שכבר הסברתי זה מכבר, האין זה משהו ומשהו זה דבר ודבר זה * יש *. וכל זה כאמור אחד הוא והאחד הזה הוא * האלוהים * שבוע טוב * _____* ל נ צ ח * _____ *

shabaz

New member
ואז מתקבל משפט לוגי שאומר

יש כלום בתוך כלום.

selgarat

New member
שוב יצרת סתירה

הפכת את הכלום למשהו ואותו משהו נמצא בתוך כלום, שזו סתירה להגדרה של כלום. ככה שאם תרצה גם כלום לא יכול להיות בתוך כלום כי כדי להיות כלום אסור שיהיה שם משהו, וזה מסתדר מצויין עם זה שלכלום אין גודל ואין חלל ולכן לא יכול להיות משהו בתוכו.

shabaz

New member
אז תענה לי על השאלה הזאת

מה יש בתוך כלום? <<חחח...הסתירה שיצרת לי היא אבסורדית. התשובה לשאלה שלי היא כלום, כך שאין פה שום סתירה.>>

shabaz

New member
או במילים אחרות

אמרת שכדי שיהיה כלום צריך שלא יהיה בו שום דבר, מעצם הגדרתו. כלום הוא שום דבר בתוך כלום, ועצם הגדרתו של כלום הוא שום דבר.

selgarat

New member
יש הבדל גדול

בין לדבר במונח חיובי לבין מונח שלילי. אני לא יכול להגיד לך שיש משהו בתוך כלום וזה כולל את המונח כלום. אני כן יכול להגיד מה אין בכלום, וזה כולל כל דבר. אז אם אתה בא לטעון שכשאתה אומר שיש כלום בכלום אתה רק שולל את הקיום של כל דבר אז זה בסדר (זו עברית לא תקינה אבל נניח את זה בצד), אבל אם באמרה הזו אתה מנסה להגיד שיש משהו והוא כלום זה עניין אחר.

למעלה