כולם לקרוא בבקשה!

קטיפה

New member
כולם לקרוא בבקשה!

לא תאמינו מה קרה לי עכשיו ואני מצפה להרבה תגובות! היום אני ואחותי הלכנו לחוות הסוסים בכברי ורכבנו לקראת סוף המסולו הסוס שלי עבר את המדריך והתחיל לדהור ולרוץ והוא כמעט החליק ואני לא מנוסה זה פעם 4 שאני רוכבת ולא הצלחתי לעצור אותו ואז הסוס של אחותי החל לרוץ והם לא עצרו! עד שבסוף מישהו נופף להם בידים והם עצרו מזלי! אבל זה חוצפה!כי המדריכים היו צריכים לדאוג שהם לא יעשו זאת נכון???????

K A R I N

New member
נכון... ולא נכון../images/Emo70.gif

נכון... זו אשמתם של המדריכים בכך שהם נותנים לרוכבת לא ממש מנוסה (לא משהו אישי) לרכב ללא השגחה צמודה. זה היה יכול להיגמר הרבה יותר גרוע
. חובתם היא לדאוג לכך שאת מספיק מנוסה, ויודעת מה לעשות במצבים כאלו- איך להשתלט על הסוס ולהרגיעו. לא נכון.... כיוון שגם אחריותך לדעת אם את מוכנה לרכב ללא מדריך צמוד. ו
: סוס מרגיש אם הרוכב שיושב עליו לחוץ/מפוחד, לכן בפעם הבאה קודם כל תרגעי, אל תמשכי לסוס במושכות- זה יוכל להכאיב לו ולעצבן אותו עוד יותר, עלייך להשען אחורה ו"לנסר" את פיו (לא זה לא אכזרי כמו שזה נשמע), הכוונה היא למתוח לסרוגין כל פעם מושכה אחרת, ואז להכניסו למעגל קטן,(אבל לא קטן מדי, כדי שלא יאבד שיווי משקל). בעיקרון זה אמור להאט ולהרגיע אותו. ובכלל, פעם הבאה אל תצאי לרכב ללא מדריך צמוד, עד שממש תדעי איך להשתלט על הסוס. אוהבת, קארין

אבו-דני

New member
קטיפה

--- קחי עצה ואל תעלי על סוס צעיר יותר מעשר שנים.. כמו כן תרכבי רק!1 במנז´ עד שהלוג בוק שלך יהיה מלא בשעות רכיבה, נאמר לפחות עשרים שלושים שעות, או עד שאת מרגישה קצת יותר בטוחה. עדיף על אותו סוס כל הזמן...כאשר תהיי מוכנה את כבר תדעי שבטחונך יגבר ואו אז פחדך יעלם מאליו.. בהצלחה

kadend

New member
תשובה לקטיפה

אני חושבת שאתה טועה ידידי. קודם כל אני מציעה ללמוד רכיבה, זה לא קשור לגיל של הסוס בכלל. וחוץ מזה אסור להתרגל לסוס אחד חייבים להחליף סוס כל פעם כך הבטחון שלה יהיה ב-100%.

פשש..

תמיד יש פעם ראשונה :) התיאוריה שלי אומרת שזה קורה לכל רוכב לפחות פעם אחת.. סוסים זו חיית עדר וברגע שאחד מתחיל לרוץ גם האחרים ירוצו, זה ההסבר לכך שהסוס של אחותך גם התחיל לרוץ. וכמו שכבר אמרו לך - הדרך לעצור את הסוס במצב כזה היא או "לקרוע" לו את הפה (שבמצב כזה, יותר חשובים החיים שלך מאשר שיכאב לסוס) ואם זה לא עוזר להכניס את הסוס לעיגולים קטנים עד שאין לו ברירה אלא לעצור. מיומנויות אלה נרכשות עם הזמן. רכיבת שטח שונה בתכלית מרכיבת מנז´, אבל זה נכון ששעות מנז´ יעזרו לך - פשוט כי הן ישפרו את הרכיבה שלך ואת הבטחון שלך. ובקשר למדריכים בכברי - דברים כאלה קורים כל הזמן, הייתם מעדיפים שהם יפסיקו להוציא טיולים כי זה קורה? לא. אני בטוחה שהם עושים כמיטב יכולתם וצריך לבחון את הסיטואציה לעומק לפני שקופצים למסקנות. זהו.

*Trinity*

New member
זו הדרך הכי טובה ללמוד לרכב..

:) אם החזקת מעמד על הסוס ושמרת על קור רוח, אז את בדרך הנכונה להיות רוכבת מוצלחת. כשהסוס שלי הגיע לחווה לאחר שקניתי אותו, עליתי עליו ומיד התחלנו להקיף את המנז´ במהירות שעולה על המהירות המותרת... הסתובבנו די הרבה פעמים ושום דבר לא עצר אותו, אפילו שכבר הייתי רוכבת די מנוסה.. בסוף, העמידו סוס ענקי מולנו והסוס שלי החליט לעצור ולא לקפוץ מעליו (החלטה די חכמה). ככה שזה קורה לכולם, גם לרוכבים מנוסים!

GPZiv

New member
../images/Emo32.gif יש מקום שאת לא נמצאת בו?

חוץ מהאיי סי קיו?

*Trinity*

New member
בפורום אופנועים? ../images/Emo58.gif

איפה שיש חיות, אתה תמצא אותי...

*Trinity*

New member
תלוי בהגדרה שלך לחיות..

שמעתי כבר את המשפטים: "האופנוע הזה חייה רעה!" או "איזו חייה האופנוע הזה" וכו´...

לא ממש נכון- קטיפה- חשוב ליקרוא

קטיפה, אומנם המדריכים היו צריכים לנסות כמה שיותר למנוע דברים מסוג זה אבל חשוב לזכור שסוסים הם לא מכונות! הסוסים נבהלים, או שפשוט נימעס להם והם מנסים ליברוח... אם המדריכים היו מעשימים אותכם, אז זה היה כבר באמת חוצפה, אבל בעצם את לא נוהגת בפייריות, מה הם כבר יכלו לעשות מקווה שעזרתי,פיצפיצון

למעלה