כולם להיכנס!

TwigTwig

New member
כולם להיכנס!

היום אנחנו מציינים את יום השואה בישראל, ואם נושא השואות עלה, אז רציתי להגיד שלפי דעתי הקטע הזה שישראל, המדינה שיודעת מזה שואה ורוב ניצולי השואה שבעולם חיים בה, צריכה להכיר בשואה הארמנית! כרגע ישראל לא מכירה בשואה הארמנית משום שהיא פוחדת לפגוע ביחסים עם טורקיה. אז אני אומר זין על טורקיה! אנחנו יהודים ואנחנו צריכים להכיר בשואה של אחינו הארמנים! ד"א אני לא אומר את זה סתם, הסיבה האמיתית שסיסטם לא מגיעים לארץ זה בגלל הקטע של השואה הארמנית! ואני חושב שהם צודקים! אני לא הייתי רוצה להופיע עם הלהקה שלי בארץ שלא מכירה בשואה הנאצית. בקיצור, אני בעד לעשות עצומה ענקית ולהגיש אותה!

אמ

קודם כל, למה אתה כ"כ בטוח שזו הסיבה "האמיתית"? ודבר שני, חבל מאוד שישראל לא מכירה בשואה הארמנית (ככה אתה אומר, אני לא יודעת על זה כלום...) אבל גם חבל מאוד שאתה מתלהב ככה מהרעיון של עצומה כזאת רק בגלל שאתה רוצה שסיסטם יופיעו פה.

TwigTwig

New member
לאלאלאלאלאלא

לא הבנת אותי נכון, אני לא רוצה לחתום על עצומה וכל זה רק בגלל הקטע של סיסטם... זה רק חלק מהעניין... בתור יהודי אני חושב שמדינת ישראל צריכה להכיר בשואה שעשו לעם אחר כמו שישראל רוצה שיכירו בשואה שעשו ליהודים...

Ipecac0

New member
../images/Emo45.gifאתה צודק כ"כ!!

נמאס מזה שארצות לא מביעות דעות כדי "לא להרוס יחסים פוליטיים"!! כולם שפנים!! ומה עם ערך האדם וזכויותיו?!!! שמעתי רק על דבר וחצי ממה שעשו לארמנים וגם זה נורא!! עצומה זה רעיון נחמד

®NuLy®

New member
../images/Emo205.gifאני חושבת שלפני שאנחנו חותמים

על עצומה. כדאי שנדע קצת יותר פרטים עליה ואני בטוחה שלישראל יש עוד סיבות לא לחתום עליה מאשר "לא לפגוע ביחסים עם טורקיה". כל מה שאני יודעת שהיה רצח המוני של אמרנים. אני לא יודעת מתי, איפה, מי וכו'. ואני סטוחה שיש עוד כאלה בפורום (וגם אם אתה רוצה שאנשים יחתמו על זה, חוץ מהפורום, צריך קצת רקע על השואה הארמנית) אבל בכל זאת... זה רעיון יפה

TwigTwig

New member
תקשיבו

אתמול (ה24 לאפריל) צוין יום השואה הארמנית... יום לפני ציון יום השואה היהודית... ברשותכם אני תביא פה כתבה שהיתה בנענע בדיוק בדיוק לפני שנה והיא תמחיש לכם למה צריך לעשות עצומה ואפילו לעשות הפגנות בנושא: http://news.nana.co.il/Article/?ArticleID=182673&sid=126 תגידו לי אתם אם מה שכתוב בכתבה לא נכון- אנחנו בתור מדינה יהודית שהודפת כל הכחשת שואה (שלנו כמובן) מכחישה את השואה של הארמנים שהסיפור שלהם כל כך קרוב לשלנו.. פשוט מגעילה אותי המדינה הזאת

Azizi

New member
יש רק שואה אחת.

לארמנים היה דבר דומה שנקרא רצח עם. את הארמנים רצחו בגלל שהם ארמנים. בשואה רצחו על רקע דתי.

®NuLy®

New member
../images/Emo205.gifאני לא רואה כאן דבר שונה

יהודים רצחו משום שהיו יהודים ארמנים רצחו משום שהיו ארמנים שואה = אסון גדול

Azizi

New member
../images/Emo221.gif אז?

זה דבר שונה לגמרי.... ארמנים = עם --> רצח ארמנים = רצח עם לפי מה שאני חושב שאני יודע הטורקים נכנסו לארמניה ורצחו את הארמנים שם. הנאצים ניסו לכבוש את העולם כדי להשמיד את היהודים. למרות שבהתחלה הם רצו רק להעיף אותם מגרמניה מאירופה והם ראו שאף אחד בעולם לא רוצה אותם אז הם החליטו שצריך להשמיד אותם. וגם בשיר P.L.U.C.K הוא אומר Genocide (רצח עם) ולא Holocaust.

יהודים = עם --> רצח יהודים = רצח עם

רצח עם = אסון גדול = שואה (במקרים האלה) |:

שלחתי לפני הזמן ><

אין ממש הבדל בין שואת היהודים לשואת הארמנים... רק הבדלים קטנים שלא עושים אף אחד מהם לפחות נורא, וזה לא כ"כ משנה איך שסיסטם קראו לזה

®NuLy®

New member
../images/Emo205.gifויהודים זה לא עם?!

רצח עם זה משהו אחד, ושואה זה משו אחד. הרצח עם יכול להיות שואה (כמו שאמרתי: שואה = אסון גדול) גם בשואה היה רצח של עם, העם היהודי.

bmt29

New member
הא? אתה חושב שזאת הייתה הסיבה???

אתה חושב שהנאצים החליטו לכבוש את העולם רק כדי להשמיד את היהודים??? הנאצים כמעט כבשו את כל העולם למען הכיבוש. הייתה להם תיאוריה לגבי הגזע האנושי כולו, ואיך אפשר ל"טהר" אותו ע"י השמדת הגזעים הנחותים... (קודם יהודים, שחורים, היספאנים וצוענים...) אז אני לא רואה הבדל כללי גדול מדי... אגב, חשבת פעם על זה שהשואה שלהם, קרתה לפני השואה שלנו?...

Azizi

New member
זה לא מה שאמרתי....

ולפי מה שאמרת למה אין שואת הצוענים שואת השחורים וכל אלה...? שהתחילה המלחמה הנאצים לא רצו להשמיד את היהודים. הם רצו לטהר את גרמניה מכל הגזעים הנחותים, הם התחילו לרצוח יהודים בצורה שיטתית מתי שהם פלשו לרוסיה. שהיו שם המון יהודים. לפני זה הם ניסו לשלוח אותם מחוץ לגרמניה ואירופה -> למדגסקר אוסטרליה ולובלין ולא יודע איפה עוד. ולא חשבתי על זה שרצח הארמנים היה לפני השואה כי אין לי מושג מה הלך שם.

bmt29

New member
למה אין שואת השחורים והצוענים?

כי כמות הצוענים והשחורים שנהרגו במלחמה לא התקרבה בכלל לכמות היהודים שנרצחו. נכון נרצחו הרבה. אבל לא מספר שמצדיק הגדרה כ"שואה".... מספר הארמנים שנרצחו ללא כל סיבה באכזריות ראוי להכרה כ"שואה" ללא כל ספק...

Sweet berries

New member
../images/Emo181.gif אמ,

ומה ההבדל הגדול בין רצח עם להכחדת עם? ואני מסכימה עם גלי.

למעלה