"כולם יזכו לזכויות שוות על ירושתו – אך רק לאחר הגיעם לגיל 30"
מי הוא פאבל דורוב היזם שמאחורי טלגרם, איך זה שיש לו מעל 100 ילדים ובאיזה גיל הוא מתכוון לתת לילדיו את הירושה ולמה?
www.bizportal.co.il
"אני רוצה שילדי ילמדו לעמוד על רגליהם, לפתח את עצמאותם ולהעריך את הערך של עבודה קשה,"
מסתבר שההורים של מח"פ לא שמעו על הגישה הזאת...
זה לא שמעו/לא שמעו. זאת גישה לא נכונה.
יש מושג חוצה מדעים ומולטי-דיסציפלינרי שנקרא "התקופה הקריטית".
המשמעות הבסיסית והמהותית של המושג היא "התקופה החשובה והמכרעת לכך שדברים מסוימים ייעשו, כך שדברים מסוימים אחרים יקרו כך או כך, כפי מה שרצוי, כדאי ונכון".
המושג הזה קיים גם במדע הפסיכולוגיה, ובהקשרו של מדע הפסיכולוגיה, הכוונה היא לתקופה החשובה והמכרעת בחייו של אדם, בצורה ובמובן ההתפתחותיים, שמה שקורה ומתרחש בתקופה הזאת בחיים, זה מה שיקבע מיהו ומהו האדם, מהו ערכו ומהם יכולותיו, בהמשך החיים.
במחקרים פסיכולוגיים חשובים, מתקדמים ועתירי תקציב שבוצעו באוניברסיטאות נחשבות, נמצא שהתקופה הקריטית להתפתחותו של אדם, וקביעת ערכו, יכולותיו ואיכויותיו בעתיד, היא באופן בלתי מפתיע בעליל, תקופת הילדות.
לכן, וכשמגיעים ממשפחה עשירה, כמו לדוגמה המשפחה שלי, ואפשר לתת לילד את הכי-הכי טוב, ולהשקיע בו הכי-הכי הרבה, כמו לדוגמה נעלי מותגי על ב-3,000 שקלים כמו לדוגמה דולצ'ה וגבאנה, ארוחות פירות וירקות יומיות ב-80 שקל לאחת, מחשב ב-10,000 שקל, שני מכונות גילוח ב-400 שקל לאחת עשויות תערובת פלסטיק, מתכת ועץ מהגוני, תכשירים לשיער כל-כך איכותיים שהם עשויים מקוויאר ולכן השם שלהם הוא "שמפו הקוויאר השחור", ככה שאתה לא רק ניגש למקרר שלך ואוכל קוויאר בכל פעם שבזין הרוסי שלך לאכול קוויאר, שזה עוד מילא, אלא אתה חופף עם קוויאר את ראשך במקלחת הפרטית שלך בחדר השירותים הפרטי שלך הצמוד לחדר שלך שבקומה שלך שבדופלקס שלך ב-2 מיליון שקל בעיר עם דירוג סוציו-אקונומי של 4, איפה שבעיר עם דירוג סוציו-אקונומי של 7 בית כזה היה עולה 3.5 מיליון שקל, זה לפני שאתה עובר לבסוף לשמפו פי 7 יותר יקר, ועוד ועוד דברים בסגנון הזה ומוצרי מותרות שונים, אז העניין הוא, והנקודה היא, שכאשר יש לך את היכולת לתת לילד שלך את כל אלו, אז בגלל מה שקוראים אותה במדע הפסיכולוגיה "התקופה הקריטית", אתה נותן לילד שלך את כל אלו, ואף יותר מכך, זה נכון וצודק לתת לילד שלך את כל אלו, כבר למן ההתחלה, כבר למן היום שנולד.
לא שציפיתי ממי שבמקצועו הוא מתווך דירות, כמובן מבלי חלילה להעליב או לפגוע, לדעת או להבין איך אמורים לגדל ילדים, ועד כאן הכול טוב ויפה.
מה שמצחיק אותי, משעשע אותי ומבדר אותי בהערה ההזויה הזאת שלך, זה שאתה, מתווך דירות, כנראה אין לך אפילו לא תואר ראשון, אפילו לא בתקופת זילות ההשכלה הגבוהה שאיפשרה את כניסתם לאקדמיה של אנשים אפילו כמו האתיופי והכלבה, שזה הכי פיפי אבל בסדר, זה שאתה, חושב שאתה הבן-אדם להגיד ולהסביר איך משפחה כמו המשפחה שלי הייתה אמורה לגדל ולחנך אותי, כאשר רק כדי לסבר את האוזן, בוא לרגע ניזכר מי אנחנו ומה אנחנו-אמא אשת החברה הגבוהה המתרועעת עם אנשי עסקים וחברי כנסת, אבא ספורטאי בינלאומי זוכה פרסים שכתבו עליו בעיתונים בכל העולם, דוד שעובד בשביל בנקים ביותר מ-200 שקל לשעה, בעלים של שלוש בתים ומתגורר בוילה של שלוש קומות עם חצר פרטית ובריכה, דודה ביוכימאית שמרוויחה יותר מ-30,000 שקל בחודש, סבתא רופאה, סבא מיליונר, עוד סבא עוד יותר מיליונר, סבא שלישי גיבור מלחמה, סבתא רבתא אשת החברה הגבוהה, חברה קרובה של הקיסר, שכשעלתה לארץ גולדה מאיר חיכתה לה בשדה התעופה בשביל לקבל את פניה, סבא רבא-רבא מנהיג קהילתי גדול וחשוב, ובאופן כללי, אנשים בוגרי אקדמיה כבר מאז המאה ה-19 המאוחרת, אבל אתה, תלמד אותנו, איך מגדלים ומחנכים ילדים.
וזה מה שקוראים אותו "ניתוק במקסימום". צחקתי שנתיים. אבל וואטאבר
נ. ב. רק מקווה שהעניים לא ייתקלו בהודעה הזאת ובתמונות האלו ויתפוצצו עד השמיים מרוב הכאב, הקנאה והשריפה, כי עם יד על הלב, מה זה נמאס לי משנאת העשירים המטורפת נגדי
רק לא מבין איך ai27 הצליח לשכנע אותי לצאת מהארון הפיננסי
טוב נו, בעצם אני יודע איך, כתבתי על כך בפירוט בשרשור היציאה מהארון שלי:
השם שלי הוא מאור פז, והחלטתי לצאת מהארון | תפוז פורומים
רק שככל שעובר הזמן, כך יותר ויותר נדמה לי, שאולי, רק אולי, אני עוד לא סגור על זה, זאת הייתה טעות.
בעיקרון, מה שקרה לאחר היציאה שלי מהארון הפיננסי זה שהעניים התנפלו עליי באטרף וכל אחד מהם הציק, קילל והטריד שלוש-ארבע-חמש פעמים, שזה טבעי וזה מובן, אבל אז הם נרגעו ועזבו אותי כצפוי, כולם חוץ מאחד, החבר העני ביותר בפורומים, שמגיע מעוני שכמותו העניים האחרים פה לא יכולים אפילו לדמיין, נולד במדינת עולם שלישי, גדל בבקתת עץ רעועה אם לא תחת כיפת השמיים, היה צריך ללכת כמה קילומטרים טובים בשביל רק קצת מי שתייה בבאר הקרובה לכפר שלו, והיה צריך לאכול מהזבל בשביל לשרוד, עד שעלה ארצה איפשהו שם בערך בגיל 10, ככה שאצלו ובשבילו, הכסף של ההורים שלי כואב לו במיוחד, ומאז היציאה שלי מהארון הפיננסי הוא מציק ומטריד בצורה חוזרת ונשנית, ללא הפסקה, עם הקללות, השקרים, ההמצאות, ההזיות והבדיות הכי מגוחכים ועלובים שיכולים להיות.
מעורר רחמים, פתאטי, ובעיקר נורא עצוב
רק מקווה שהאדמין ייכנס לתמונה ויטפל בו כבר אחת ולתמיד, כי באמת שלא חטאתי בכלום, באמת שלא באשמתי הכסף של ההורים שלי, בטח ובטח שלא באשמתי העוני שלו, ויש לי ציפייה ודרישה שלא לעבור הצקות, קללות והטרדות מתמשכות על לא עוול בכפי על רקע של פערי מעמדות ביני לבין גולשים אחרים. שים לב שגם חוח עשיר, גם ai27, גם משה, גם ג'ו זיכרונו לברכה. זה שכל-כך הרבה כואב לו והוא מתפוצץ הבנתי. מה שלא הבנתי, זה למה אני היחיד שעובר הטרדות על-ידו. לא שאני חלילה מצפה ממנו להטריד את העשירים האחרים, כן? ההפך. אם אותם הוא עוזב במנוחה, ולהם הוא לא מציק בגלל הפערים בינם לבינו, אז הציפייה שלי והדרישה שלי שגם אני לא אקבל יחס כזה.