כולם דחוףףף!!!

כולם דחוףףף!!!

היי.. אני חדשה פה. ואני גם דיי אוהבת זוחלים..בעיקר נחשים.. רציתי לדעת.. את יכולים להסביר לי מה ההבדל בין לטעות לזיקיות?! אני צריכה תשובה דחוף!

dreaming h

New member
ברוכה הבאה

אז... זיקית היא למעשה לטאה ממשפחת הזיקתיים, השייכת למשפחת הלטאות, השייכת למשפחת הקשקשאים. אגב, זה על משקל מה ההבדל בין חרדון לשממית?...

חחח..

אני לא כל כך טובה בשמות של כל הלטאות האלה.. והיום יצאתי לטייל עם הכלבה שלי.. וראיתי לטאה קטנה.. כזאת חמודההה והיא הייתה ירוקה חמודה כזאת..עם נקודות שחורות.. ואני רוצה מידע אל הזיקית או הלטאה הזאת(בעעע)..וכמה תמונות.. אני מקווה שאתה הבנת למה שאני מיתכוונת.. חח

gaichuk

New member
כנראה אנחנו לא נמצאים...

וגם אם כן נמצאים,לא תמיד יודעים. אני אישית לא חסיד של לטאות אבל ממה שידוע לי,לזיקית יש לשון ארוכה שמתכנסת בלוע ובהפעלה של שריר היא טסה החוצה למרחק של אורך הזיקית כמעט ופוגעת בטרף. הלטאות (שממיות,חרדונים,חומטים,איגואנות וכו') צריכות להגיע למרחק נשיכה. עוד הבדל הוא כפות הרגליים. ללטאות יש כפות רגליים פרוסות כמו מניפה ולזיקית יש שתי זוגות טופרים שהיא משתמשת בהן כמלקחיים וכך היא יכולה לטפס על עצים,שיחים ושאר מכשולים. גם הזנב של הזיקית שונה מרוב הלטאות בכך שהוא יכול להסתלסל ולהתלפף על עצמים וכך היא מעגנת את עצמה או מייצבת בשעת הצורך. העיניים של הזיקית גם הן שונות משל שאר הלטאות בכך שהן יכולות להתמקד בדברים באופן עצמאי ואפילו על שני עצמים שונים באותו הזמן. היכולת המוכרת של שינוי הצבעים היא אולי התכונה הבולטת ביותר של הזיקיות לעומת שאר הלטאות. אבל עכשיו ברצינות, יש הבדל בין זיקיות ולטאות?

אההההההההההההההההההה..

אז מה שראיתי זאת לטאה!! אבל אני רוצה לדעת קצת על הלטאה הזאת.. הינה תיאור..מקווה שתזהו אותה.. הזנב שלה יכול להישבר,היא ירוקה עםנקודות כאלה שחורות,כשהיא הוציאה לשון אז הוא היה בצבע כחול..חח אתם מזהים אותה?:( אם כן..תנו אליה מידע בקשה או תמונות!!פליזזז ואני גם מעדיפה נחשים!!!הם כאלה חמודיםםםםם

ASPuppy

New member
בקשר לזנב...

עד כמה שאני יודע.... זנב של כל בעל חיים יכול להישבר... קצת כואב בד"כ

חבר'ס, מעט סיסטמטיקה...

וסדר בבאלגן. זיקית מובהקת היא מין (spc)!!! בארץ קיימים 2 תתי מינים- צפוני (chamaeleo chameleon recticrista) ודרומי (chamaeleo chameleon musae) או סיני וים תיכונית. העברית כתמיד ממש לא חשובה כך שניתן לקרוא לה גם 1א ו-1ב). המין זיקית (chamaeleo chameleon שייך לסוג שנקרא גם הוא... זיקית, והסוג שייך למשפחת הזיקיתיים (camaeleonidae). משפחה זו מצויה בתוך תת-סדרת הלטאות (subordo sauria) השייכת לסידרת הקשקשאים (ordo squamata). סידרה זו היא קבוצה גדולה מאוד בתוך מחלקת הזוחלים אשר בתוך מערכת החולייתנים בממלכת החי. באלגן??? יאללה שוב- ממלכה- חי מערכה- חולייתנים מחלקה- זוחלים (classis reptilia) סידרה- קשקשאים (ordo squamata) תת-סדרת הלטאות (subordo sauria) משפחה- זיקיתיים (camaeleonidae) סוג- זיקית (chamaeleo chameleon) מין- זיקית (chamaeleo chameleon) תת מין- צפוני (chamaeleo chameleon recticrista) דרומי (chamaeleo chameleon musae) או סיני וים תיכונית. אז זעמן אוכפים ונחש הוא אותו מין??

הסבר מדוקדק...כנסי

לטאה היא מהירה וזיקית איטית....מקווה שעניתי לך על כל השאלות.....סתם אני צוחק אבל בכל אופן אני ממליץ לך על נחש.

GUYLI9

New member
לטאה מהירה וזיקית איטית

אז מה איגואנה? מצד אחד היא יכולה להשאר שעות באותה פוזה (ולוקח לה זמן לחשוב עם כדי לה לטפס על האקווריום או לא
) מצד שני היא חיה מהירה בטירוף וקשה לטפוס אותה!

למעלה