כולטסרול וויטמין D

כולטסרול וויטמין D

גבר בן 28. בריא.

בדיקות דם שנתיות הראו:

1)
CHOLESTEROL-LDL calc

110.2 mg/dl

מהו בדיוק הכולסטרול הזה? אני חורג בו ביותר מדי כמות.

איך אוכל להוריד?

2) ויטמין D, הערך שיש לי הוא 76 ml
זה הטווח התחתון של הנורמל.

איך אוכל להגדיל את כמות ויטמין D? חשיפה רבה יותר לשמש?

מודה לעונים

PranaEssentials

New member
תשובה

LDL הוא מה שמכונה "כולסטרול רע" כיוון שהוא נוטה להתחמצן כשהוא ברמות גבוהות בדם ולעודד תהליכים טרשתיים...
עם זאת- הערך שציינת הוא לא בשמיים, וייתכן ותוכל לטפל בו בעזרת תוספים (כמו פיטוסטרולים) ושינוי תזונתי + אורח חיים בעזרת איש מקצוע.
ויטמין D קיים במזונות מן החי, ויכול להתקבל גם מחשיפה לשמש בתנאים מסויימים, תוכל לשפר את רמותיו גם בעזרת תיסוף מתאים במידה ויש צורך.

אופיר
דיאטן BSc
prana

PooKiPsiT

New member
למה הכוונה

"יכול להתקבל גם מחשיפה לשמש בתנאים מסויימים"? על אילו תנאים מדובר?

denur1

New member
תשובה

כולסטרול LDL מחושב, יש דרכי חישוב שונות שנותנות תוצאות שונות, לכן עדיף להיתבסס על מדידת הכולסטרול הכללי והכולסטרול HDL , הכלסטרול LDL מכיל בתוכו שני סוגים של חלקקים, רק סוג אחד רע. בארה"ב בודקים כמה LDL מהסוג
הרע קיים בדם. אצלינו רק מחשבים את סה"כ ה-LDL. רמת הכולסטרול בגוף מווסתת ע"י הכבד בהתאם לצורכי הגוף, כמובן שלפעמים ישנה תקלה שגורמת לרמות לא רצויות של כולסטרול. היות ולא הבאתה את רמת הכולסטרול הכללי ורמת ה- HDL אין אפשרות לדעת אם קיימת בעיה.
ויטמין D מתקבל בעיקר מחשיפה לשמש או מתוסף תזונה, הוא מצוי ברמה נמוכה בכמה סוגי מזון.

אגב, ויטמין D שמקורו בשמש מצריך כולסטרול לצורך ניצולו ע"י הגוף.

תודה

ערכים מלאים:

CHOLESTEROL
188.8 mg/dl

TRIGLYCERIDES
58 mg/dl

CHOLESTEROL- HDL
67 mg/dl

CHOLESTEROL-LDL calc
110.2 mg/dl

שבוע לפני כן הייתי ב-חינה + חתונה
אכלנו הרבה בשר אדום.
אני מפקיד לרוץ בסופ"ש: שישי-שבת.

denur1

New member
המשך לתשובה.

אני לא רופא
לדעתי הכל בסדר לעיניין הכולסטרול, יש לך יחס של 1:3 בין הכולסטרול הכללי ל- HDL , כל עוד היחס קטן מ- 1:4
זה נחשב בסדר. הטרגליצרידים גם בסדר. כל עוד המערכות תקינות אין הרבה משמעות לזה שאכלתה בשר, כפי שכתבתי לך
רוב הכולסטרול מיוצר בככד, כ- 70% והיתר מתזונה, הכבד מווסת את ייצור הכולסטרול בהתאם לצורכי הגוף כאשר אין בעיה,
לדעתי אין לך בעיה, אבל כפי שציינתי אני לא רופא.
לגבי ויטאמין D לדעתי כדאי לך לקחת תוסף לגבי המינון תשאל את הרופא שלך. בכל מקרה בדרך כלל בקיץ נחשפים יותר לשמש ורמת הויטמין עולה.

היי , לא להתייחס למידע הנ"ל הוא לא נכון

LDL הוא הביומרקר העיקרי למחלות לב

הנקודה לגבי החלקיקים אינה רלוונטית כיום ולכן אינה נבדקת - בהצלחה.

הנקודה הרלונטית למחלות לב זאת דלקת

שקיימת בעורקים. שהיום על ידי בדיקת דם (שלא נראה לי שנותנים לציבור) יכולים לזהות מה הרמה שלה וכך לדעת אם מישהו בסיכון.

יש המון אנשים שיש להם מחלות לב ותמיד היתה להם רמת כולסטרול תקינה.
עוד בדיקה שאפשר לעשות (ולא עושים אותה)
זאת בדיקת הדמיה שסורקת את העורקים ומזהה אם הם בדרגת חסימה כל שהיא.

הקטע עם החלקיקים הוא גם חשוב, כי זה מבודד יותר את הרכיב בכולסטרול שנפגע בגלל הדלקת. במקום לתת תרופה שמורידה באופן כללי את הכולסטרול (מה שגורם נזק) יכולים לפתח תרופה שמתרכזת בחלק המסויים הזה של הכולסטרול ולנסות להגן עליו או להוריד את הרמה שלו בדם.

אין המון אנשים שיש להם מחלות לב

ותמיד הייתה להם רמת כולסטרול תקינה , המחקרים שנעשו לאורך זמן מראים בצורה טובה שלאורך זמן יש לאנשים עם הכולסטרול הנמוך יותר הרבה פחות , זה למה אנשים עם מחלות גנטיות לכאן ולכאן עם הכולסטרול מראים תוצאות לכאן ולכאן .

כש"הקטע עם החלקיקים" יהיה חשוב תדע כשיוציאו תרופה שמבודדת רק את החלקיק הזה , לבינתיים רוב התרופות תוקפות בדיוק את גורם הנזק - כולסטרול LDL , זה למה הן עוזרות לאנשים שלוקחים אותם למנוע התקפי לב! כמובן שרוב האנשים לוקחים אותם מאוחר מידי אחרי שכל הפלאק הצטבר להם .

ובינתיים הייתי מצפה מכותב בפורום ללא הכשרה מקצועית לא להתחיל לדמיין מה מדענים יכולים או לא יכולים לעשות ,מהניסוח שלך נשמע שאתה חושב שהם ממש לא רוצים בכלל להציל אנשים ממוות וסבל - נראה לי שמי שלמד את זה וחוקר את זה שנים יודע קצת יותר טוב ממך מה הוא יכול או לא יכול לעשות ,שקע ותקע.

אתה כאילו בדברים שלך אומר

שלחברות התרופות (אלה שמממנות מחקרים ומוכרות תרופות)
הבריאות שלך זה הדבר הראשון שנמצא לנגד עיניהם. וזאת גישה ממש מפחידה בתמימות שלה. אפילו עשו על הנושא הזה סרט.
ובמציאות גם לא חסר מקרים שמפריכים את הטענה הזאת.

דבר נוסף, אתה בדברים שלך כאילו אומר שאני היחיד שממליץ לאנשים להתרחק מסטטינים כמה שאפשר. כאילו שזה דבר שעכשיו המצאתי, על חוסר היעילות של התרופות האלה ועל הנזק שהם גורמות.

דבר אחרון, הינה מחקר חדש
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=1148&messageid=168085728

עכשיו תגיד לי בטח שזה שטויות. או אולי תגיד לי שזה מתאים רק לזקנים עם כולסטרול מעל המומלץ.
אבל אם תחשוב על זה, אז צעיר עם כולסטרול גבוה שלוקח תרופות שמורידות אותו, לעולם לא יגיע להיות איש זקן עם כולסטרול גבוה.

המחקר הזה בכלל לא בדק מה שטענת

הוא לא בדק רמות כולסטרול לאורך החיים בשום מקרה לא נאמר שום דבר ממה שאתה טוען- אני ממליץ לך קודם לפני שאתה מתחיל עם כל תאוריות הקונספריציה שלך והפארנויה שלך ומאשים אחרים בתמימות כדאי שתבדוק בדיוק איך הדברים מתנהלים - יש לי חשד שהידע שלך באיך תרופות מפותחות והתהליכים שעוברים עד לשיווק תרופות הוא לא גבוהה מידי .

אולי הבעיה טמונה בכך שאתה שואב את הידע שלך מסרטים זולים .

החוקרים שם לא מבולבלים כמוך ומציעים כל מיני השערות :

"הסבר חלופי נוגע למצב התזונתי. הן רמת הכולסטרול והן רמת האלבומין ידועים כמדדים תזונתיים טובים בכלל וגם בקשישים. העובדה שבקרב הקשישים ששרדו זמן רב יותר במשך תקופת המעקב, הן רמות האלבומין והן רמות הכולסטרול היו גבוהות יותר מרמזת על כך שהמצב התזונתי ואף הבריאותי-רפואי היו טובים ומשופרים יותר בקרב השורדים. כך יכולים היו להתמודד ביתר הצלחה עם מצבי חולי ודחק".

בגלל זה לא מסתכלים על מחקר שיכול להראות *סיבתיות הפוכה* אצל זקנים חולים שלא אוכלים כמו שצריך כגורם או לא גורם בגלל זה גם הרופאים שלך והמדענים שמנסים להציל לך את החיים לא מבולבלים כי להם יש השכלה והם יודעים מה יכול או לא יכול להיות .
"ממחקר זה לא ניתן להסיק האם טיפול להורדת רמת הכולסטרול בקשישים אינו עוזר להם או אף מיותר." אתה כמובן החלטת שאתה יודע יותר ממה שהמחקר מראה,אולי יש לך כוח על אנושי לדעת הכל ?

מעבר לזה לא טענתי שאתה היחיד שאומר לאנשים להתרחק מדברים שיצילו להם את החיים יש הרבה אנשים שטוענים הרבה דברים - מאקמול ועד סטטינים .

כמובן שאתה קורא מהמאמר הזה את מה שבא לך ואומר מראש אתה תגיד שזה שטויות :

"רמת כולסטרול גבוהה ידועה כגורם סיכון בריאותי לתחלואה ותמותה בעיקר בגין טרשת עורקים הגורמת למחלות לב, ולמחלות כלי דם עם פגיעות מוחיות, כליתיות, בגפיים ובאברים נוספים, בעיקר בגילאי הבינים, כאמור (64-35). "

אם זה מה שרשום במאמר שאתה מביא להוכיח לי שזה לא נכון אז למה בכלל אנחנו דנים על הנקודה הזו ? אתה קורא את הנאמר ומקבל אותו או שקורא רק מה שמתאים לך לאמונה שפיתחת ?

אתה הולך סחור סחור

רשום שם ברור שלמי שהיה כולסטרול טיפה יותר גבוה ממה "שמותר" אז מצבו היה טוב יותר.

אז אם זה היה תלוי בך, היית נותן לו כבר שנים קודם תרופות להורדת הכולסטרול. ואז הוא היה מגיע לגיל מבוגר עם הטיפול התרופתי והכולסטרול שלו היה ברמה רגילה או פחות. או שהוא פשוט לא היה מגיע לגיל הנוכחי ומת קודם. יתכן שגם בגלל התרופות.

אני יודע מנסיון אישי שהרופאים בקופות החולים נותנים לאנשים תרופות להורדת כולסטרול גם אם הם טיפה חורגים מהתחום "המותר".
איך אתה מסביר את זה?
איך אתה מסביר את זה שכל הזמן מורידים את התחום העליון? דבר שמכניס עוד ועוד אנשים למעגל הטיפול התרופתי.

אתה לא רואה כאן את הקטע הכלכלי?

ואגב לסיום, סטטינים מצילים חיים?
הצחקת המון אנשים.

תשובה

שלום רב
לגבי הכולסטרול זו חריגה קטנה מאוד, יש פה אלמנט גנטי, מבחינה תזונתית חשוב להפחית צריכת שומן רווי ושומן טרנס לדוגמא בשרים שמנים, בשרים מעובדים, מוצרי חלב עתירי שומן, עוגות, עוגיות, מוצרי בצק עלים - בורקס, ג'חנון וכן הלאה.
לגבי הויטמין D - כמעט לכולם הרמות נמוכות, יש ליטול תוסף ויטמין D בהתאם להנחיות רופא מטפל לפי הצורך, לבמקרה שלך זה מינון נמוך מאוד של שיפור ושימור הרמות. חשיפה לשמש צריכה להעשות בצורה חכמה ובד"כ אינה מספיקה להעלאת הרמות.
בברכה,
נטלי

למעלה