כוכב שביט הלי

דוד1000

New member
המחזור שלו לא קבוע.

המחזור שלו לא קבוע. הוא נע בין 74 שנים ל-79 שנים. ידיעתו של ר' יהושע על השביט בודאי אינה נובעת מתצפיותיו הוא אלא היתה זו קבלה בידו. האמת היא כי קביעה כזו כפי שהיתה בידיו, דהיינו שהמחזור של אותו כוכב אינו מדויק אלא הוא כשבעים שנה היא מפליאה ביותר, כי ידוע כיום כי שביט הלי אכן שינה את זמן מחזורו במשך אלפיים השנים האחרונות ממחזור בן שבעים וארבעה ועד למחזור של שבעים ותשע שנה.

Governor

New member
ליתר דיוק, בין 74.4 ל- 79.2 שנים.

אם כן, המידע של ר' יהושע (הופעה אחת לשבעים שנה) היה שגוי, או שאין מדובר ב- Halley...

בּאהבה

New member
../images/Emo153.gifסילופים עב"מ... אהההה בע"מ!!!

לענייננו... ר' יהושע אמר שזה פעם ב-כ70 שנה... "כ"70... לבריאות... בתיאבון...

dinarzi

New member
אתה הוא הסלפן!../images/Emo46.gif

"אמר ליה כוכב אחד לשבעים שנה עולה ומתעה " היכן מופיעה האות "כ" במשפט זה ? (חוץ מבמילה "כוכב" כמובן...)

dinarzi

New member
טוב, אולי הגזמתי

מצטער על הלשון הבוטה, אך האות כ' פשוט לא מופיעה שם לפני המילה 'שבעים'

Governor

New member
זה בסידר. אין צרך להתנצל בפניהם.

הם סלפנים ונוכלים, ותפקידנו לחשף את ערוותם הכעורה...

בּאהבה

New member
מוזר...

הם אומרים שם באתר שדוד הביא שהכוונה לכשבעים... ולא מציינים את המקור לפירוש זה... תן לי קצת זמן ואבדוק העניין...

Governor

New member
הגמרא אומרת (אחת) לשבעים שנה,

אולם שבע-נט, כמו כל אתרי המסיון היהודי אשר כחש/כזב/רמיה/אונאה/הטעיה הם כאבנט למתניהם וכעור שני לגופם, חושב צעד אחד קדימה, כיצד לטייח את אי הדיוק הזה ולהסוותו. מובן שלא מצויינת השנה (הרוצה לשקר - ירחיק עדותו). אילו צוינה השנה יכלנו להחליט מיד האם היה זה Halley או לא...

dinarzi

New member
יפה מאד...

אתה מודה שהאשמת את גוברנור בסילוף בלי לבדוק קודם...

dinarzi

New member
זאת מניין לך?

"ידיעתו של ר' יהושע על השביט בודאי אינה נובעת מתצפיותיו הוא אלא היתה זו קבלה בידו" תוכיח...

Governor

New member

אם כן, המידע של ר' יהושע (הופעה אחת לשבעים שנה) היה שגוי, או שאין מדובר ב- Halley...

dinarzi

New member
אין כאן שום תשובה

אני שאלתי: מי אמר לך שרבי יהושע קיבל את המידע שלו מבורא עולם? אולי הגיעו לכך על ידי תצפיות? בקישור שנתת אין תשובה לכך, וגם לא כתוב שם כיצד נודע לרבי יהושע על כוכב השביט. בכל אופן, גוברנור כבר הראה לך שהמידע לא מדויק, ואם כן, לשיטתך שהמידע מבורא עולם, נמצא שהוא לא דייק...

Governor

New member

מה המסקנות של המאמר

לא ממש הבנתי. אז אם הבנתי נכון (ותקן אותי אם אני טועה) יש לנו כאן חכם זכרונו לברכה, שידע משהו שלכאורה לא היה יכול לדעת, באמצעות המדע של אותם ימים. מה המסקנה מכך? אני לא מגיע לשום מסקנה. ואתה?

dinarzi

New member
למה לא יכול?

למה לא היה יכול לדעת? אולי פשוט ראו את הכוכב וכך ידעו?

למעלה