כוכב קיים 4

כוכב קיים 4

העתקתי לכם מה שהיא רשמה "בבקשה תקראו- זה חשוב! לדעתי זו חוצפה שאין כדוגמתה! בYNET ישנה כתבה עכשיו על כך שכוכב נולד כבר ערך אודישנים לכוכב נולד 4 בבתי ספר למוסיקה ברחבי הארץ, האודישנים נערכו בחשאי (כאילו שאפשר להסתיר דבר כזה לאורך זמן), ומקומם של העוברים מובטח בתחרות, מה שאומר שיהיו פחות מקומות לאנונימיים... אני חושב שאנו, כצופים קבועים של כוכב נולד לדורותיו, צריכים לתת את הדעת בנושא בצורה יותר מעמיקה ממה שנאמר פה. (ובבקשה אל תכניסו את ההודעה לשרשור הקיים,בכוונה כתבתי אותו בנפרד): מי שהולך לבי"ס למוזיקה הוא בנאדם עם אמצעים וכלים. כידוע בי"ס למוזיקה עולה הרבה כסף, ושם אתה רוכש המון בטחון עצמי, ידע ופיתוח קול, ניסיון בהופעה על במה. אני לא חושב שזה הוגן לתת עדיפות לאנשים מוכשרים ומלומדים בעלי אמצעים. אנשים שלומדים בבי"ס פיתוח קול, הופעה על במה וכו' כבר רוכשים את כל הכלים והאמצעים בכדי להצליח בכוחות עצמם. אנשים כאלה יוכלו למצוא את דרכם בכל מקרה ולהתגלות. לעומתם ישנם אנשים שאין להם אמצעים, אין להם הרבה כסף לבי"ס למוזיקה, הם ביישנים וחסרי ניסיון בימתי או פיתוח קול, וזה ממש ממש לא הוגן שהאנשים האלה יופלו לרעה! להזכירכם- נינט הייתה חסרת אמצעים וכסף, היא גם הייתה ביישנית וחסרת ניסיון הופעה מקצועי. אנשים כמו נינט, שהיא ללא ספק ה-תגלית הכי גדולה של התוכנית, לא תמצאו בבי"ס למוזיקה, גם לא אנשים כמו יהודה סעדו שהוא מאוד ביישן ומופנם. זה לא הוגן שהאנשים הטובים והמוכשרים שמחפשים איך להתגלות ואין להם אמצעים, לא יוכלו עכשיו להצליח דרך התוכנית שאמורה להיות תוכנית של העם, תוכנית שעוזרת לגלות את חסרי האמצעים. את כוכבי הבית ספר למוזיקה כבר יגלו במוקדם או במאוחר מפיקים, בעלי חברות התקליטים- אבל אנשים כמו נינט ויהודה סעדו ילכו לאיבוד וישארו באנונימיות שלהם. בעונה הקרובה יאלצו לעשות בחירה בין אנשים כמו נינט או יהודה, כי לא יהיו מספיק מקומות שיבטיחו את השתתפות שניהם. במקום זה אנחנו נקבל אנשים זחוחים ומלומדים, בעלי אמצעים וכסף, שעתידם להתגלות הוא מובטח בהרבה יותר משאר האנשים הממוצעים ששרים באמבטיה! נינט, מויאל, סעדו- כל אלה אנשים שיכול מאוד להיות שלא נראה יותר בעונות הבאות של כ"נ ואם כך הדבר, מה שווה התוכנית? למה באמת אהבנו את התוכנית? בגלל שהיא נתנה סיכוי לאנשים להגשים חלום, נתנה סיכוי לאנשים ששרים באמבטיה להפוך לכוכבים באמת. עכשיו תוכנית הזו תהיה עוד שלב התמקצעות בשביל יוצאי להקות צבאיות ובתי ספר למוזיקה. התוכנית למעשה "נלקחת" מהעם הפשוט, ועוברת להיות בשליטה והעדפה לאנשים המקצועיים ובעלי האמצעים. האם זה הוגן? האם לא חבל על מאות אנשים מוכשרים שהולכים לוותר על האודישן השנה בגלל שהם מפחדים עכשיו מהתחרות מול הכרישים המקצועיים? אם בנאדם מופנם וביישן כמו יהודה סעדו, היה שומע שהוא הולך להתחרות בכוכבי להקות צבאיות ובי"ס למוזיקה ושיש להם עדיפות ראשונית, הוא לעולם לא היה מגיע לאודישן רק מהמחשבה שהוא לא מקצועי מספיק. אנשים טובים ורבים אנחנו הולכים להפסיד בגלל המהלך הזה ואני חושב שצריך למחות על הדבר הזה בפני הפקת כוכב נולד!! אשמח לקבל תגובות ודיעות לגבי הדברים שאמרתי, ואשמח מאוד שוב, שההודעה לא תיכנס לשרשור הקיים ותיעלם בדפים האחוריים של הפורום. בנוסף לזה יש כתבה בNRG שהם מחפשים ערבים וילדים של עובדים זרים שיודעים עברית טוב ושרים, ולכן הם פונים לכל מיני מוסדות!! זהו תם עידן נינט וכוכב נולד, מעכשיו זה מבוים וידוע מראש. כל המבחנים שיעשו בעוד כמה חודשים-זה הכל לשווא אנשים תפיצו מכתבים לקשת WWW.KESHET-TV.CO.IL תודו שזה שוק אחד גדול למה הם עושים עונה רביעית אם זה לא יהיה אמיתי?

ימימה 1

New member
אל תחפש פייריות בערוץ מסחרי

הם מפעילים את התוכנית לעונה נוספת כי היא משתלמת להם כלכלית . הם לוקחים חברה מבתי ספר מקצועיים למוסיקה כי הם יעלו להם את הרייטינג,ימכרו יותר פרסומות וירוויחו יותר. בכסף אין פייר

קוליפון

New member
ממש מניפסט....

בכל העונות של כוכב נולד הגיעו לאודישנים יוצאי להקות צבאיות או כאלה שהתקבלו אליהן (סשה גרישקוב,שירי מימון), צוותי בידור (שוב שירי מימון),בתי ספר למשחק ולמוסיקה כמו "בית צבי" (הראל סקעת, עדי כהן), "רימון" ו"הד" (יעל פנדריך), וכמה מהם אף השתתפו בתכנית והגיעו לשלב הגמר, כך שהעניין הזה הוא לא ממש חדש. מי שלא היה הגיע מלהקה צבאית או מאחד מבתי הספר שהזכרתי היה לו נסיון בתחרות טלוויזיוניות אחרת, כמו נינט טייב שהשתתפה בתחרות מסויימת בערוץ "בריזה" שבלווין. כדי לאזן השתתפו בתכנית כאלה שבאמת לא היה להם נסיון קודם, והאמת שאני לא ממש מאמין שלא היה להם נסיון קודם אם נבדוק היטב ברזומה שלהם נוכל למצוא נסיון כזה או אחר (אם במסגרת מוזיקלית רשמית או לא רשמית). כך שאין חדש תחת השמש .....

ימימה 1

New member
או קשרים כאלה ואחרים

והרי זה ידוע שקשרים זה יותר מפרוטקציה.

סאביבית

New member
בעונה הקודמת היתה בעיה

לא היה אף אחד ששר טוב. סעדו היה ראש לשועלים וזה לא מעניין, עוד עונה כזאת וכוכב נולד יכולים לסגור את הבאסטה והם יודעים את זה (ואז לא יהיה מקום לאף אחד) אז טוב מאוד שהם הלכו לחפש אנשים טובים, מה אכפת לי איפה. נינט? היתה מנצחת בכל מקרה.

לא רק בבתי ספר למוזיקה

הם גם פנו למורים לפיתוח קול שעובדים באופן פרטי וביקשו מהם המלצות על תלמידים שלהם. כנאה היה להם מסחור בזמרים טובים ומקצועיים בפעם הקודמת והם מנסים להעלות את הרמה.

trilliane

Well-known member
מנהל
ואני אעתיק את מה שאני רשמתי

בפורום אחר (היתה לי תחושה שאני אמצא את ההודעה הזו גם פה). תלמידי ובוגרי בתי ספר למוזיקה, שהשקיעו זמן רב וכסף בפיתוח הכשרון והיכולות המוזיקליות שלהם, אכן טוענים שזה לא הוגן שיש תוכנית הסוללת דרך קיצור לתהילה עבור אנשים שלא עברו את כל המסלול הארוך הזה, ונהיו "כוכבים אינסטנט". אנשים כמו נינט, הראל מויאל או ציפי משהיד, מוכשרים ככל שיהיו, זוכים להכרה ציבורית, לחוזים לאלבומים מחברות התקליטים ולשלל הצעות, בעוד מי שהזיע הרבה כדי לקדם את עצמו מוזיקלית ומסיים את לימודיו עם הכשרה מוזיקלית מוכחת, נשאר אלמוני ונטול קרש קפיצה להשמיע את המוזיקה שלו לעולם ("הבמה החדשה" זה לא ממש נחשב ל"קרש קפיצה" כן?). זה לגבי הטיעון. באשר לכוכב נולד 4 - א. הסיפור הנ"ל נשמע לי כמו שמועה מפוקפקת. אחרי הכל, הפקת כוכב נולד דאגה לקדם לאורך כל העונות דווקא את הביישנים האלמונים מה"שכונה" - כמה שיותר "סיפור סינדרלה" ככה יותר טוב. אני יודעת באופן אישי על סטודנטים מוכשרים מבתי ספר למשחק שלא עברו אפילו את האודישן הראשון, ולא כי הם לא יודעים לשיר או להופיע, אלא דווקא כיוון שהם כן יודעים, ולכן הם לא חומר מעניין, מיוחד או "צבעוני" מספיק לתוכנית. הרעיון שהפקת התוכנית תעשה אודישנים שושואיסטים בבתי ספר למוזיקה נשמע לי לא הגיוני בעליל. ב. יש כוכב נולד 4? באמת? לא נמאס? חשבתי שאחרי הדעיכה של העונה השלישית וחוסר העניין ההולך וגובר בציבור כלפי הפורמט הוא יזנח סוף סוף (ויעברו לתוכניות כמו "נולד לרקוד" ואח"כ אפשר לחשוב על עוד סוגים של תחרויות לגילוי כוכבים נולדים בתחומי אמנות אחרים. מה עם "נולד לסרוג" למשל?) ג. ונגיד שיש עונה רביעית ויש אודישנים וכו`. למי אכפת, בעצם? _______________________ לגבי א' הכותבת ענתה לי שהיו כתבות ב-Ynet וב-nrg. אני לא ראיתי (ב-Ynet אפילו ניסיתי לחפש במיוחד, אבל לא מצאתי). אני אשמח אם מישהו יוכל לתת קישור.

אמנם היתה דעיכה

ואכן הביקורת על העונה שלישית לא אחרה לבוא, אבל הרייטינג עדיין היה מהגבוהים שיש לאותה תקופה, והגמר היה אאל"ט התכנית הנצפית ביותר העונה. אז למה לא לסחוט עוד כמה ג'ובות? ולגבי "נולד לסרוג", "ארץ נהדרת" כבר הרימו את הכפפה: "רוקמים עם כוכבים"

trilliane

Well-known member
מנהל
יתכן, לא עקבתי ולא צפיתי.

הכנסה של תלמידים מבתי ספר למוזיקה אכן עשויה לעלות את רמת השירה, אבל זה הרבה פחות מעניין אותי; מה שיגרום לי להתעניין בתוכנית יהיה אם הם יעודדו את המתמודדים לשיר שירים שלהם, ולא יסתפקו בעוד קאברים משעממים שיהרסו עוד כמה שירים שאהבתי. ב-Fame Academy (סוג של כוכב נולד בריטית, אבל לא סטייל American Idol אלא בפורמט שונה) הזמר הזוכה בתוכנית השבועית זכה לבצע שיר פרי עטו (וגיטרתו, או פסנתרו, או מה שזה לא יהיה). זה היה מרענן, ובאופן כללי התוכנית ההיא היתה לטעמי הרבה יותר כיפית ומעניינת מכוכב נולד.

trilliane

Well-known member
מנהל
קישור לכתבה ועוד כמה מילים

ב-Ynet. בכתבה למדתי דבר חדש: "כתוצאה מהמהלך ישארו פחות מקומות פנויים למתחרים אנונימים שישתלבו בתוכנית בעקבות בחינה באודישנים הפתוחים." כלומר, תלמידי בתי ספר למוזיקה אינם אנונימיים? לימודי מוזיקה הפכו אותם ללא ידיעתם לכוכבים בין לילה? מישהו צריך לעדכן אותם... העובדה שצעירים מוכשרים משקיעים בפיתוח הכשרון שלהם ועומלים על רכישת השכלה בתחום בו הם רוצים לפרוח צריכה לעמוד לזכותם ולא לרעתם. מהכתבה ומתגובות כמו אלה זה נשמע ש"אוי וי, זמרים מוכשרים אחרים שממש טרחו ללמוד מוזיקה עוד עלולים חלילה להצליח במקום זמרים אחרים שסתם אוהבים לשיר במקלחת"! מזעזע. אני חושבת שאנחנו צריכים להכין שלטים ולצאת לרחובות. מי איתי?

trilliane

Well-known member
מנהל
רגע, את לא? ../images/Emo12.gif

(אז למה אני תמיד טורחת לדבר איתך במפגשים?
) האמת, עם כל הדיבורים, לא ידעתי שאת לומדת מוזיקה... (או שזה משהו חדש?) סחתיין. אפשר לשאול היכן את לומדת?

לא חדש בכלל

אני לומדת ב(לוקחת נשימה עמוקה)- "ביה"ס הגבוה למוסיקה ע"ש בוכמן-מהטה באוניברסיטת תל אביב", שזה השם החדש (והארוך) ל"אקדמיה למוסיקה" הישנה והטובה... אני לומדת במגמת ביצוע - במגמה הווקאלית (יעני - שירה קלאסית). ולא, אני לא בעלת כסף ואמצעים, לצערי...

giba70

New member
../images/Emo45.gif

לא כל אחד שחולם להיות זמר שווה בתור אמן. יש גם דברים שצריך ללמוד וצריך גם גישה ואמירה. לא מספיק להיות בובה עם קול יפה.

למעלה