נו באמת. ../images/Emo110.gif
לא תכננתי להיכנס שוב לדיון הזה, אבל אני חייב להגיב. המעריצים של כוכב נולד לא מטומטמים. כמו שאמרת, ברור להם שהשירים שהם שומעים בתוכנית, לפחות רובם, הם לא מקוריים של המבצעים. עכשיו, את אומרת שגם אביב עושה קאברים אבל "זוכר להזכיר שוב ושוב מי היוצר המקורי". אני רוצה להזכיר לך שאביב לא נמצא בתחרות כשהוא עושה את הקאברים האלה. אם הראל סקעת יספר כל עשר דקות ש"בתוך" הוא של להקת חיל האוויר והראל מויאל יספר במשך תוכנית שלמה של התחרות על פבלו רוזנברג ("נר על החלון"), קשה לי להאמין שמישהו בכלל ישלח להם סמס. מצב דפוק, אבל ככה זה. כשזאת תחרות, הפוקוס מן הסתם ילך אל המתמודדים בה. אם וכאשר הם ישתתפו בשירה בציבור או יעשו קאברים להנאתם האישית, אני בטוח שהם ידגישו את המבצעים ויתנו להם את כל הקרדיט שצריך. ובנוסף, זאת לא הייתה הטענה היחידה שלנו. טענו ש"כוכב נולד" תורמת בכמה מובנים: 1. כמו שאמרת - חושפת את הקהל הישראלי הממוצע, זה שכל היום שומע בריטני ספירס או כריסטינה אגילרה, לסוגי מוזיקה אחרים. ועל זה את לא יכולה להתווכח, כי אין שום סיכוי בעולם שילדות בנות 12 שרוב חייהם התבססו עד עכשיו על איסוף כתבות על הבקסטריט בויז, היו שומעות שירים של דפנה ארמוני, יהורם גאון, ירדנה ארזי (וכו') בלעדיי התוכנית. וגם אם אותן ילדות לא יודעות בעיניים עצומות מי כתב את השיר, מי הלחין אותו ועל איזה סיפור חיים הוא מבוסס - זה עדיין לא אומר שהעובדה שהן שומעות אותו, היא דבר חיובי. והיא מאוד חיובית. 2. התוכנית כן עוזרת לאמנים. זאת אמנם תופעה לא כל כך נפוצה, אבל קיימת. אם אני שמעתי שם שיר של, נגיד, היהודים שאהבתי, קיים סיכוי מאוד גדול שאני אלך ואשמע עוד שירים שלהם (בביצועים שלהם, לא מהתוכנית) כי אני יודע שאהבתי את הסגנון ששמעתי ב"כוכב נולד". ושוב, גם כאן זאת עובדה שהקהל של המון להקות ישראליות, היהודים במיוחד, גדל בעקבות כוכב נולד. 3. "כוכב נולד" נותנת הזדמנות להמון אמנים ישראליים מאוד מוכשרים, אם זה בכתיבה, בהלחנה או בהגשה של שירים. נכון שההזדמנות הזאת באה להם יחסית בקלות (גם להתחרות ב"כוכב נולד" זה המון עבודה), אבל זה לא הופך אותה לפחות לגיטימית. אמן רגיל עובד במועדונים, בחברות תקליטים ובאודישנים עד שהוא פורץ לתודעת הציבור. הם, במקום זה, עובדים את אותה כמות שעות בחדרי חזרות, בבחירת שירים, בצילומים ובהופעות ציבוריות. ולמען הפרוטוקול - רוב האמנים בכוכב נולד לא באו לתוכנית, שרו שם פעם ראשונה, וישר התפרסמו. רובם עבדו מאוד מאוד קשה גם לפני זה, אם זה באודישנים, בלהקות, בכתיבת שירים או בלימודי משחק ופיתוח קול. כל הטענות שהבאתי כאן הן לא עניין של דעה, הן מבוססות על עובדות, כך שאי אפשר לסתור אותן. זה ברור שיש לתוכנית הזאת מינוסים, כי היא לא מתיימרת להיות מושלמת אלא היא פשוט שם בשביל רייטינג וזה ברור, אבל עדיין - יש לה לא פחות פלוסים. וזה משהו שאי אפשר להכחיש.