כוכב נולד.

Magical me

New member
כוכב נולד.../images/Emo68.gif../images/Emo29.gif

אתמול היה לנו דיון פורה וקולח במירק, אז חשבתי שנחיה איתו קצת את הפורום. ^^ אז, כוכב נולד- בעד או נגד? אנא שתפו אותנו בדעתכם המלומדת. ^^

HuGo Hell

New member
לא יודע. ../images/Emo1.gif

בעיקרון נחמד לראות את זה ולהצביע והרוח התחרותית וכו'. ושירים.
אבל אחרי שהם זוכים זה כבר לא מעניין וזה סתם גורם לשנוא את מי שזכה. מאוד חשבתי שמגיע לנינט לזכות. אבל עכשיו היא פקצה כזאת ועשו ממנה יותר מידי.

SHEX

New member
אני בעד ../images/Emo95.gif

כי אני מהאנשים האלה שמכירים את כל השירים העבריים ששרים שם - ותמיד נחמד לשמוע ביצועים יפים שלהם כי בת'כלס האנשים שם עושים דברים באמת יפים...

Magical me

New member
אני נגד.../images/Emo68.gif../images/Emo29.gif

מכמה סיבות. קודם כל- כוכב נולד לא מרחיבה או מגוונת את אופקי המוזיקה הישראלית (שמאוד הצטמצמו היום, דרך אגב). אין שום פוקוס על השיר עצמו, או על היוצר- אלא על המבצע. רוב צופי כוכב נולד לא יודעים מי ביצע את השיר במקור, שלא נדבר על מי כתב והלחין אותו. "נר על החלון", בשבילם, זה שיר של הראל מויאל, ו"בתוך" זה בכלל של סקעת. ברור לי שהם יודעים שסקעת ומויאל לא כתבו והלחינו את השירים, אבל מאידך- הם גם לא יודעים מי כן. כוכב נולד היא בידור להמונים. נטו. ועם זה אין לי בעיה. אני לא מאמינה באינסטנט כוכבים שהיא מייצרת, אבל זו כבר דעתי האישית וטעמי באומנים. אני לא מעריכה מבצעים- אלא יוצרים, אבל זה, שוב, עניין שלי. העניין הוא, שהועלתה טענה במירק, שטענה שכוכב נולד חושפת את הנוער הישראלי לסגנונות מוזיקה שונים. אני ממש לא מסכימה. לקאברים יש מקום, וברור שיש שירים שאבד עליהם הכלח, מסיבות כאלה או אחרות. אבל לקחת שיר ולהפנות את כל ה"ספוט לייט" אל המבצע החדש- לא מרחיב לאף אחד את האופקים. ובאמת, אני לא נגד קאברים. ואני מצטערת שאני דוחפת את אביב גפן לעניין, אבל הוא, למשל, כשהוא עושה קאברים, זוכר להזכיר שוב ושוב מי היוצר המקורי, לספר עליו קצת ואף לחשוף את המעריצים לגירסה המקורית של השיר דרך האתר שלו (הוא עשה את זה עם שיר שהוא נתן לו ביטוי חופשי בעברית מצרפתית, ככה שזה לא אומן שהמעריצים ייתקלו בו ביומיום). ואני, לדוגמה, בתור מעריצה שלו, נחשפתי לפחות לעוד שני אומנים. אז אני לא אגיד שעכשיו אני מעריצה את הזמר הצרפתי ההוא (השם בצרפתית, סליחה שאני לא מדייקת), כי מה לעשות, צרפתית אני עדיין לא מבינה, אבל זה בכל זאת העלה את רמת ההתעניינות שלי בו, שלא נדבר על ההתעניינות שלי בבוב דילן, שזה כן זמר שבאמת קל להיחשף אליו. והפואנטה- קאברים כאלה, באמת מסוגלים להחיות שיר או לחשוף אליו קהל חדש. קאברים, שמתמקדים אך ורק במבצע הנוכחי ונועדו כדי לקדם אותו- לא.

SHEX

New member
לא מסכים איתך בקשר לדבר אחד ../images/Emo95.gif

בקשר למה שאמרת שאת מעריכה יותר יוצרים מאשר מבצעים - ביצוע הוא סוג של יצירה.. ויש אנשים שטובים בביצוע אבל לא יודעים לכתוב, אין מה לעשות, פשוט אין להם את זה... אני לדוגמא יודע לנגן בצורה די טובה אבל זה לא אומר שאני נחות או משהו כי לא כתבתי בעצמי את מה שאני מנגן.. אולי יום אחד אני אפילו אכתוב משהו ואנגן אותו אבל כרגע לא - ואולי גם יום אחד נינט טייב תכתוב איזה שיר היסטרי ומגניב שכולם יאהבו... את לא יכולה לא להעריך מישהו כי הוא לא כותב או אולי אפילו לא יודע לכתוב...

Woogyman

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo110.gif

וביצוע של שיר זה לא דבר כזה קל ופשוט כמו שאתם גורמים לזה להיראות. משהו גורם לי להאמין שאם אני אבצע את "ים של דמעות", זה עדיין לא יגיע לאותן עוצמות רגשיות בביצוע של נינט. וזה לא קשור רק ללחן, למילים או לכמה מפורסם המבצע. צריך לדעת לשיר. וזה גם כישרון. מי שיש לו, בנוסף לכישרון הזה, גם כישרון לכתיבה והלחנה (שזה דבר נפרד לגמרי. כמו שיש המון אנשים שרק כותבים ומלחינים אבל לא שרים), אז שיבושם לו. אבל זה לא משהו שהוא בגדר חובה, והעובדה שנינט לא כותבת את השירים שלה לא הופכת אותה לזמרת פחות טובה. וכרגע, היא לא מנסה להיות יותר מזמרת (או שחקנית).

BlaT©

New member
מסכימה איתך. ואיתך. ../images/Emo41.gif

יולי, הסכמתי איתך לגבי הכל - חוץ מזה... זה לא לגמרי נכון. תראי, סך הכל גם אני, כמוך, מעריכה יותר יוצרים-מבצעים ממבצעים. *אבל*, אני מעריכה גם מבצעים, כי כמו שעופר אמר - ביצוע הוא סוג של יצירה. (אמנם אני חושבת על מחול, אבל מוסיקה זה בערך אותו הדבר..) כל מבצע, גם אם הוא לא מבצע יצירה מקורית שלו, מכניס משהו משל עצמו לתוך היצירה אותה הוא מבצע, אחרת אני לא חושבת שאפשר לקרוא לו מבצע (ביצוע בלי רגש?... מבחינתי זה לא נקרא ביצוע). עזבי את זה שאני חושבת שכל אומן צריך להתנסות ביצירה... טוב, כמו שכבר אמרתי, אני חושבת על מחול. רקדן לא יכול להיות רקדן אמיתי לדעתי אם אין לו את היכולת ליצור ולהוציא מעצמו.. אנלודעת איך זה במוזיקה. לומשנה, אני לא אגלוש לדברים האלה. *מפהקת* בקיצור, אל תשכחי שגם בשביל ביצוע צריך המון כישרון והמון השקעה. (אני חצי מתה, וזה זמן רע לכתוב הודעה כזאת. אבל עזבו. תסננו את הזבל שבא עם החוסר שעות שינה
) *סותמת*

Woogyman

New member
נו באמת. ../images/Emo110.gif

לא תכננתי להיכנס שוב לדיון הזה, אבל אני חייב להגיב. המעריצים של כוכב נולד לא מטומטמים. כמו שאמרת, ברור להם שהשירים שהם שומעים בתוכנית, לפחות רובם, הם לא מקוריים של המבצעים. עכשיו, את אומרת שגם אביב עושה קאברים אבל "זוכר להזכיר שוב ושוב מי היוצר המקורי". אני רוצה להזכיר לך שאביב לא נמצא בתחרות כשהוא עושה את הקאברים האלה. אם הראל סקעת יספר כל עשר דקות ש"בתוך" הוא של להקת חיל האוויר והראל מויאל יספר במשך תוכנית שלמה של התחרות על פבלו רוזנברג ("נר על החלון"), קשה לי להאמין שמישהו בכלל ישלח להם סמס. מצב דפוק, אבל ככה זה. כשזאת תחרות, הפוקוס מן הסתם ילך אל המתמודדים בה. אם וכאשר הם ישתתפו בשירה בציבור או יעשו קאברים להנאתם האישית, אני בטוח שהם ידגישו את המבצעים ויתנו להם את כל הקרדיט שצריך. ובנוסף, זאת לא הייתה הטענה היחידה שלנו. טענו ש"כוכב נולד" תורמת בכמה מובנים: 1. כמו שאמרת - חושפת את הקהל הישראלי הממוצע, זה שכל היום שומע בריטני ספירס או כריסטינה אגילרה, לסוגי מוזיקה אחרים. ועל זה את לא יכולה להתווכח, כי אין שום סיכוי בעולם שילדות בנות 12 שרוב חייהם התבססו עד עכשיו על איסוף כתבות על הבקסטריט בויז, היו שומעות שירים של דפנה ארמוני, יהורם גאון, ירדנה ארזי (וכו') בלעדיי התוכנית. וגם אם אותן ילדות לא יודעות בעיניים עצומות מי כתב את השיר, מי הלחין אותו ועל איזה סיפור חיים הוא מבוסס - זה עדיין לא אומר שהעובדה שהן שומעות אותו, היא דבר חיובי. והיא מאוד חיובית. 2. התוכנית כן עוזרת לאמנים. זאת אמנם תופעה לא כל כך נפוצה, אבל קיימת. אם אני שמעתי שם שיר של, נגיד, היהודים שאהבתי, קיים סיכוי מאוד גדול שאני אלך ואשמע עוד שירים שלהם (בביצועים שלהם, לא מהתוכנית) כי אני יודע שאהבתי את הסגנון ששמעתי ב"כוכב נולד". ושוב, גם כאן זאת עובדה שהקהל של המון להקות ישראליות, היהודים במיוחד, גדל בעקבות כוכב נולד. 3. "כוכב נולד" נותנת הזדמנות להמון אמנים ישראליים מאוד מוכשרים, אם זה בכתיבה, בהלחנה או בהגשה של שירים. נכון שההזדמנות הזאת באה להם יחסית בקלות (גם להתחרות ב"כוכב נולד" זה המון עבודה), אבל זה לא הופך אותה לפחות לגיטימית. אמן רגיל עובד במועדונים, בחברות תקליטים ובאודישנים עד שהוא פורץ לתודעת הציבור. הם, במקום זה, עובדים את אותה כמות שעות בחדרי חזרות, בבחירת שירים, בצילומים ובהופעות ציבוריות. ולמען הפרוטוקול - רוב האמנים בכוכב נולד לא באו לתוכנית, שרו שם פעם ראשונה, וישר התפרסמו. רובם עבדו מאוד מאוד קשה גם לפני זה, אם זה באודישנים, בלהקות, בכתיבת שירים או בלימודי משחק ופיתוח קול. כל הטענות שהבאתי כאן הן לא עניין של דעה, הן מבוססות על עובדות, כך שאי אפשר לסתור אותן. זה ברור שיש לתוכנית הזאת מינוסים, כי היא לא מתיימרת להיות מושלמת אלא היא פשוט שם בשביל רייטינג וזה ברור, אבל עדיין - יש לה לא פחות פלוסים. וזה משהו שאי אפשר להכחיש.

Woogyman

New member
*דבר לא חיובי (+תוספת)

רציתי גם להגיד, ושכחתי להוסיף - ש"כוכב נולד" כן נותנת את הקרדיט המגיע למי שכתבו את השירים וביצעו אותם במקור. לפני כל ביצוע סולו, המתחרים תמיד מדברים על השירים שהם בחרו. הם מספרים למה הם בחרו את השיר, מי ביצע אותו במקור וברוב המקרים גם מי כתב אותו. זה בנוסף לכתובית שתמיד מופיעה בתחילת כל סולו עם שם השיר, מי כתב אותו ומי הלחין אותו.

Woogyman

New member
ודבר אחרון - ../images/Emo110.gif

אתם עושים מהתוכנית משהו שהיא לא. היא אף פעם לא התיימרה להיות מעוררת ומשבחת הזמר העברי. היא שעשועון טלוויזיה. התוכנית הזאת נמצאת שם בשביל כיף, פאן טהור והנאה משירים עבריים שכולנו אוהבים. ואני לא רואה שום דבר פסול בזה.

Woogyman

New member
../images/Emo110.gif

(אלוהים ישמור, כמה אני מגיב לעצמי. תגיבו כבר!) בנוסף, כשהם שרים, המילים של השיר מופיעות בתור כתוביות קריוקי על המסך, ומסתירות חלק דיי נכבד ממנו, למען האמת. כך שהפוקוס לא הולך לגמרי רק אל המבצע.

Woogyman

New member
אני אקבל את השתיקה כהסכמה. ../images/Emo110.gif

אני תמיד צודק, זה משהו.

AngeL WomaN

New member
ריקי גל ../images/Emo68.gif../images/Emo15.gif

מצד אחד
, תודות לכוכב נולד
, המוזיקה העברית
קמה לתחיה
וקיבלה זריקת החיאה
(או בעברית צכה
, בוטקס
), מצד שני
, זו הסדרה הכי מבזה
של המוזיקה העברית
, ואממ... זה ממכר מדיי
.

Woogyman

New member
o_O ../images/Emo110.gif

בחיים לא ראיתי כל כך הרבה אייקונים בהודעה אחת.

למעלה