|כוכב| חשוב |כוכב|

סלוניק

New member
...

לגבי החלק הראשון של דבריך אני חושב שזו הגזמה. האם אינני יכול לפעול למען זכויות עובדים מבלי להיות יהודי אדוק? האם נוצרים ומוסלמים אינם יכולים לפעול למען זכויות עובדים? וכד'. להזכירך כי המאבקים לשיוויון מעמדות וזכויות עובדים מן המאה ה-19 עד לימינו הובלו תמיד בידי קבוצות חילוניות. אני עצמי עובד באחד מן הארגונים הללו ("קו לעובד") ותיאלצי לסמוך עלי בנוגע להרכב האנושי בעמותות. במידה מסוימת אפשר להבין מדוע הרבה פחות נוח לעמותות דתיות להשתלב בהן, שכן העובדים המנוצלים ביותר במשק הישראלי הם עובדים זרים ועובדים מן השטחים. אני לא אומר כמובן שהדבר סותר מעורבות מצד דתיים-לאומיים אבל זה בהחלט מצמצם את מס' המעוניינים בכך.

בטח שאתה יכול לפעול

למען זכויות עובדים מבלי להיות יהודי אדוק למעשה אתה יכול להגן על העובדים מבלי להיות אפילו יהודי. הקשר אינו מחייב, כוונתי הייתה שבתור יהודי אתה לא שלם אם אתה דואג רק לצד הסוציאלסיטי מבלי להתייחס לצד של מורשת ישראל. לגבי החלק השני, יכול להיות שאתה צודק אין לי מספיק נתונים על מנת לסתור את דבריך. אז אני אסמוך על המילה שלך בעניין.

niv1990

New member
למה כוונתך ביהודי?

אני יהודי לפי ההגדרה המקובלת של לאום, אני לא מתיחס כלל לצד של מורשת ואני די שלם עם עצמי.. מצד שני אני גם לא ממש פעיל בנושא של זכויות עובדים, למרות שכן אכפת לי מהנושא - בכל מקרה למה שיהודי ידאג למורשת משותפת (וטיפשית לפי דעתי), של אבותיו (גם זה בספק) ושל אבותיהם של אנשים אחרים מלפני הרבה מאוד זמן.

למעלה