|כוכב| חשוב |כוכב|

|כוכב| חשוב |כוכב|

תכנסו לכאן ומי שיכול או מוכן שיעביר את זה גם הלאה ביום שני, ח' חשוון, 30.10 בשעה 19:00 יתקיים ערב נוער במעגלי צדק, במרכז מורשת בגין (ליד תחנת הדלק שליד שליד גן הפעמון). בערב יוצגו הפרוייקטים השונים של העמותה: התו החברתי, פרוייקט נגישות, פרוייקט נאמני תעסוקה, ועוד. בשבועיים שלאחר מכן יתקיימו ערבי הכשרה למתנדבים, כך שנתחיל ממש לפעול לשינוי. אתם מוזמנים, נשמח לראות אתכם! ובנוסף- מצורפים כאן הפליירים, לעיונכם, וגם כדי שתפיצו לח'ברה...

סלוניק

New member
אני לא מאמין שיש קשר מחייב

בין מורשת ישראל לבין זכויות עובדים, אני רואה את הקישור הזה כמאולץ בידי אנשים שבמקרה מאמינים בשניהם. באופן מסויים המובילים היום את הארגונים לשמירה על זכויות עובדים הן עמותות וקבוצות חילוניות וערביות, ולכן באמת חשוב להעלות את המודעות גם במגזר היהודי-דתי.

lithium1914

New member
אם היינו הולכים לפי "מורשת ישראל"..

...או לפחות לפי התורה, היו לנו כיום עבדים מהגויים אשר סביבנו. אה, אופס, כבר יש לנו עבדים מהגויים אשר סביבנו! חחחחחחחח!

סלוניק

New member
ואם היינו הולכים לפי הדמוקרטיה...

כלומר - זו המקורית של אתונה, מי שהיה צועק יותר חזק באסיפת העם היה מנצח. לא רלוונטי קיצר. אני מבין שקראת את הכתבה של גיתית גינת על ההעסקה במטעי הדקלים בבקעה.

lithium1914

New member
גם.

אבל התנאים של רוב העובדים הזרים (פלשתינים ולא-פלשתינים כאחד) הם כשל עבדים.

iknow

New member
אני דווקא חולק עליך

תנאי השכר של העובדים הזרים בארץ, טובים בעשרות מונים מאלו הניתנים להם בארצם שלהם. עובדים זרים מיפן, ארה"ב או קנדה לא רואים בארץ בדיוק מסיבה זו. אני לא חושב שראוי או אפשר לשכור עובדים כאלו בתנאים נחותים מאלו הקבועים בחוק, אבל יש להתבונן במצב מנק מבט מעט גלובאלית יותר. הנקודה המרכזית בהודעה זו היא האופי היחסי של המושג "תנאי עבודה".

סלוניק

New member
הבעיה איננה בתנאי השכר,

וזאת עוד על אף העובדה שעובדים זרים בד"כ זוכים לכמחצית משכר המינימום המותר בחוק. הבעיה היא בכך שהחוק הישראלי עומד לצידו של המעסיק ולא לצידו של החלש, ובכך רבים מאוד המקרים של הניצול והעשיקה. קח לדוג' מקרה ממוצע של עובד זר בתחום הסיעוד. העובד משלם בד"כ דמי תיווך של בין 5000 ל-10,000 דולרים, סכום עתק במונחי ארץ המוצא, וטס לישראל. בשנים האחרונות מס' העובדים המובאים גבוה בהרבה ממס' ההיתרים, כך שישנו סיכוי גדול כי עם הגעתו יהפוך לבלתי חוקי ויגורש תוך זמן קצר. במקרה הטוב יותר יעבוד כמטפל אצל משפחה בעבודה קשה ביותר בעבור שכר ממוצע של 600$ וללא הטבות סוציאליות מקובלות כגון פידיון חופשה, דמי הבראה, תוספת שעות נוספות ושבתות וכד'. כמובן שתוך מס' שנים אותו עובד יכול תיאורטית להחזיר את ההלוואה שלקח בעבור דמי התיווך ולגזור קופון לא רע בכלל - אך מה אם מעסיקו איננו מעוניין לשלם את הסכום? זוהי בדיוק הבעייתיות בחוק הישראלי העומד לצידו של המעסיק. כל עובד אשר איננו רשום כעובד אצל המעסיק אשר רשום בויזה שלו הינו עובד בלתי חוקי. כך יכול המעסיק לפטר את העובד ולדאוג לגירושו טרם יזכה למשכורת. כך יכול גם להעליל עליו עלילת שווא בדבר גניבה, תקיפה וכו'. כמו כן הוא יכול לגנוב את דרכונו או לכפות עליו להגיע לנמה"ת לצורך טיסה יוצאת, וברוב המקרים הוא מוגן בפני החוק. ראוי לציין למען ההגינות כי בשנים האחרונות המגמה מתהפכת ויותר ויותר פסיקות ותקנות יוצאות לפתור את המצב הקיים, אך הקונצנזוס הציבורי המציג את העובדים הזרים כאויב שבגירושו תינצל הכלכלה מדרדר גם את מצבם וגם את מצבה של הדמוקרטיה הישראלית.

lithium1914

New member
מה שיחסי הוא הכסף.

אם מכיילים את הכסף לעומת מה שהוא יכול לקנות, אזי שבארץ השכר שהעובדים הזרים מקבלים קונה אוכל ודירת חדר באזור התחנה המרכזית הישנה בת"א. תוסיף על זה את הילדים שחלק מאותם עובדים עושים פה ותקבל מצב דומה מבחינת תנאים סוציאליים למצב של העבדים בארה"ב עד 1865. (רק כדי להבהיר, אני מודע לזה שנותרו מעט מאוד מקומות בעולם שבהם יש עבדים per se, כלומר אנשים שהם ממשית רכוש של אחרים ונתונים למרותם המוחלטת בכל צורה ואופן. בכל זאת, נדמה לי שחופש התנועה והקניין היחסי שמקבלים העובדים הזרים כיום אינו מחפה על התנאים המחפירים שבהם הם נאלצים לחיות מלבד זאת)

סלוניק

New member
עניין הדיור לא מדוייק,

מרבית העובדים הזרים מתגוררים במקום עבודתם (סיעוד, חקלאות) ויש להם בארץ די והותר כסף (לפחות מספיק בכדי לשלוח את רובו חזרה לחו"ל).

lithium1914

New member
אגב, למה לא רלוונטי?

נאסר בהלכה הציווי (או למצער, ההיתר) לקחת עבדים גויים?

סלוניק

New member
זה לא רלוונטי

היות והדברים השתנו קצת מאז כתיבת ספר שמות. אני לא חושב שיש אנשי דת שמאמינים בפרשנות עיוורת של התורה או המסורת פשוטה כמשמעה ומתבססים עליה בעיקר כעקרונות רוחניים גם אם לא בדיוק חופפים לעולם החילוני כיום. הייתי מעדיף שחבר פורום דתי יגיב במקומי כדי שלא אכתוב סתם, אבל לפי האופן שבו אני רואה את זה אין מקום לפסוק באופן מוחלט על עמדה ודיעה מסויימת בתחום כמו דת אשר מבוסס על פרשנות גרידא (בגלל זה אני גם מתעצבן כשכותבים על "היהדות האמיתית" או "האיסלאם האמיתי" וכד').

lithium1914

New member
זה יותר מעקרונות רוחניים.

אני חושב שכל דתי אורתודוקסי יגיד שהוא הולך בדיוק לפי ההלכה (שאמורה לנבוע ישירות מהתורה). בפועל הם ילכו עם כל המצוות שלא מביאות להתנגשות חזיתית עם החוק החילוני (בארץ או בעולם). למשל, יצטטו בלי הרף את הפסוקים בבספרי ויקרא ודברים הנוגעים למשכב זכר (ככל שמתקרב מצעד הגאווה), אבל לא יצטטו את אלה הנוגעים להוצאות להורג. למה? אני מאמין שבבוא היום כשיתבססו נורמות ציבוריות נגד הומופוביה, גם יחלו להתעלם מהחלקים ההומופוביים בתורה, כפי שמתעלמים מחלקים אחרים.

lithium1914

New member
אוקיי.

למשל, אני רוצה שכששני הבחורים האלה מתבטאים נגד מצעד הגאווה, הם יזכו להוקעה ציבורית, במיוחד בתקשורת, השווה בחומרתה לפחות לכזו שתקרה לאדם, לדוגמא, שישבח את מעשיהם של עדן נתן-זאדה או אשר וייסגן.

niv1990

New member
זה דת ומכאן שהיא לא מבוססת היגיון

אפשר לפרש אותה ולהגיע לכל מסקנה סותרת אפשרית.

niv1990

New member
אבל מהדמוקרטיה של יוון אפשר להתפתח

לעבר מה שיש היום והלאה, מהדת אפשר לחזור לימי הביניים ואפילו קודם :\

לא חייב להיות בהכרח קשר

אדם שדואג רק לזכויות עובדים בלי להאמין במורשת ישראל הוא אדם שחסר לו משהו מהותי כנ"ל להפך. ולגבי "הארגונים לשמירה על זכויות עובדים הן עמותות וקבוצות חילוניות וערביות" זה ההנחה הרווחת היום אבל אני לא בטוחה שהיא נכונה, יש לך הוכחה לכך?

אני לא יודעת

אם רוב האירגונים לשמירת זכויות עובדים הם חילונים וערבים אבל לא שמעתי על אירגון דתי שזה מה שהוא עושה..

niv1990

New member
אני לא מאמין במורשת ישראל..

תואילי להסביר מה חסר לי?

למעלה