כוח

פנו40

New member
כוח

האם כוח הוא תוצאה של מאסה וגודל השרירים בלבד או שיש מרכיבים אחרים?

מוכר לי מושג נוסף בספורט של "כוח מתפרץ"

וגם תמיד יש את הסיפורים האלה על גברים מסויימים שאולי הם רזים יחסית אבל ממש קשוחים ויש להם כוח כמו של גבר ששוקל יותר מהם

איך זה עובד בדיוק?

הרי הרקמה של השרירים זהה אצל כל האנשים, אפילו בין גברים לנשים(כשההבדל הוא רק ביחס בין סוגי הסיבים אם אני זוכר נכון)

אז תוצאה של מה זה? של מע' העצבים?

גם אם יש שניים ששוקלים 70 קילו

זה לא אומר שהרכב הגוף שלהם זהה.
לאחד ה-70 קילו יכול לומר מסת שריר נמוכה והרבה שומן ונוזלים.
ולשני יכול לומר אחוז שומן יחסית נמוך ומסת שריר יחסית גבוהה.

השוני במשקל יכול להגיע גם מהבדלי גובה.

אגב "ממש קשוחים" קשיחות לא אומר על כוח. קשיחות בהקשר הזה קשור בהתנהגות. זה משהו פסיכולוגי

בכללי, מתאמן מתחיל עם מסת שריר נמוכה לא יכול להעלות כוח בצורה משמעותית אם הוא לא מעלה את מסת השריר שלו.

פנו40

New member
אני לא מדבר על פסיכולוגיה

אני מדבר על פיזיולוגיה

ולא דיברתי על משקל גוף, אלא על מאסת שריר

הניסוח של ההודעה שלי היה מספיק ברור בשביל להבין את זה

עוד פעם, אותה שאלה:
האם יש גורמים אחרים שמוסיפים לכוח בנוסף למאסת שריר?

מסת שריר היא חלק במשקל הגוף

שעולים בכוח אז כתוצאה מזה עולים במסה השרירית וכתוצאה מזה עולים במשקל.

אם מישהו במשקל נגיד 120 קילו אז יש בזה יתרון מסויים מבחינת כוח על מישהו שהוא נגיד במשקל 70 קילו. (במיוחד אם הוא ישב עליו)
אבל מעשית יתכן מאוד שזה ששוקל 70 קילו הוא יחסית לגובה ולמשקל בעל אחוז שומן קטן ושרירי מאוד וזה ששוקל 120 הוא כולו סובל משקל יתר של שומן.
אז ה-70 קילו יהיה חזק יותר.

יהושע60

New member
ההבדל הקטן

אותו הבדל "רק" בין סוגי הסיבים משפיע על הכוח המכסימלי והכוח המתפרץ. מי שישי לו יותר סיבים לבנים יהיה חזק יותר, אבל בעל סיבולת נמוכה יותר. מעבר לזה ישנו הרכיב העיצבי שקובע כמה יחידות מוטוריות הגוף מגייס.

Luke R

New member
בנוסף למה שציינו

יש גם עניין של מבנה גוף, וטכניקה.

וודאי שכוח אינו

תוצר בלעדי של מסת שריר - למערכת העצבית מרכיב מכריע ביצירת כוח. בגדול ככל שהתנועה מורכבת יותר חשיבות התגובה של המערכת העצבית רבה יותר, תגובה זו באה לידי ביטוי בסנכרון בין קבוצות שרירים,בשריר עצמו , במהירות מעבר הגירוי ...
Mel C Siff בספרו מבחין בין שני סוגי אימוני כוח: 1. אימון כוח מבני להעלאת מסה. 2. אימון כוח תפקודי. ברור שבסוג השני של אימוני הכוח חשיבות המערכת העצבית רבה יותר.
מושגים כמו טכניקה / קורדינציה הם בעצם ביטוי ליכולות אלו של המערכת העצבית.

ישנם פרמטרים נוספים שהוזכרו פה סוג סיבי השריר, זויות חיבור של גידים לעצם ( מנופים) ...

פנו40

New member
נראה לי שלתגובה הזאת חיכיתי

איפה אני יכול לקרא על כל מה שכתבת כאן?

זה נמצא מסודר במקור אחד? או שאתה כתבת את זה מתוך הזכרון של מקורות שונים?

התכוונת לזה?
http://www.drmelsiff.com/
סופר-טריינינג זה שם הספר?

אכן תגובתי

מזיכרוני ( ממה שנשאר ממנו) ואכן בספרו של מיל סיף סופר - טרייניג תמצא חומר רב בנושאים אלו. ממליץ גם לגגל את שמו ישנם מאמרים שונים תחת שמו.

פסטרמה2

New member
שאלה על הכוח

אז אני מבין שהמרכיב העיקרי של כוח הוא מאסת שריר.
אחר כך באים דברים אחרים כגון: סוג סיבים, טכניקה ומערכת עיצבית.
כלומר המסת שריר היא כמו כוס ,והמים זה כל שאר המרכיבים האחרים. שהכוס מתמלאת אז אי אפשר לשפר את שאר המרכיבים. לכן צריך להגדיל אותה(להגדיל את מסת השריר)

השאלה שלי היא האם שני אנשים עם אותו מאסת שריר בגוף.
אחד שלא התאמן בחיים שלו. והשני אדם מאוד מאומן.(כנראה האדם הראשון יצטרך להיות הרבה יותר שמן מהאדם השני)
האם השני יהיה בהרבה יותר חזק מהאדם הראשון מבחינת הכוח?

שאלה שניה היא לגבי טווח חזרות הגדלה אופטימלית של מסת שריר(היפרטרופיה) מבוצעת בטווחים 8-12 , טווח חזרות של 1-5 זה עניין יותר של כוח(שיפור המערכת עיצבית בעיקר)
אז חוץ ממתאמן תחרותי שעובד על משקלים בשביל להתחרות שלצורך העניין הזה כן מומלץ לו לבצע 5 חזרות, למה לשאר האנשים שהם באים בשביל להתנפח כדאי לעשות 1-5 חזרות?
אני לא רואה הגיון בזה , כלומר אני מעדיף להתנפח(לעלות מסת שריר) במקום להוסיף משקלים על המוט (לחזק את המערכת העיצבית)

פסטרמה2

New member
תוספת

לשאלה השנייה בשביל להדגים את העניין:
במידה שהRM1 המקסימלי שלי הוא 100 קילו לסקוואט.
בדרך הראשונה התאמנתי בטווח חזרות 8-12 בשביל להגיע לזה.
בדרך השנייה הגעתי לזה בטווחים של 1-5 חזרות . כנראה שהדרך הראשונה הייתה לוקחת קצת יותר זמן להגיע למשקלים האלה, אבל מבחינת מסת שריר , בדרך הראשונה אני יהיה בעל מסת שריר יותר גדולה מהדרך השניה. בדרך השניה המערכת העיצבית שלי פשוט יותר מפותחת ולכן הצלחתי להרים עם מסת שריר נמוכה יותר.

אתה לא יכול להרים יותר כבד אם המסה השרירית

שלך לא מפותחת.
ההפרדות שאתה (ואחרים) עושה של מסת שריר ומערכת העצבים הם לא נכונות.
הם אולי נכונות למתאמנים מתקדמים שכבר התפתחו פיזית למקסימום נפח שריר ואז אולי שיפור הפרמטרים האחרים יתן להם עוד כוח.

עבודה עם 8-12 יקדמו אותך במשקלים בצורה לא יעילה.
ואז אתה לא תעלה במשקלי העבודה ולא תעלה במסת שריר ולא תשפר את המערכת העצבית ולא תשפר את הכוח שלך.

עבודה עם 5 חזרות ומטה ישפרו את הכוח שלך שישפרו את מסת השריר שלך שישפרו את המערכת העצבית.

בקיצור, אחד קשור בשני וכמתאמן מתחיל (טיבעי) אתה בכלל לא צריך להתעסק בנושא הזה.

פסטרמה2

New member
אז במילים אחרות אתה אומר ש...

אם אני ואתה אחים תאומים שהתחילו להתאמן בעלי אותו גנטיקה(משקל, גיל, גובה סיבים לבנים אדומים אחוזי שומן וכו') שאוכלים אותו דבר.
ומתאמנים למשל אימון SS.
אתה בחרת 5 חזרות
ואני 10.
האם מבחינת מסת שריר היד/רגל/גב/חזה שלך תיהיה מנופחת יותר מאצלי נגיד בתקופה של חצי שנה אימונים?

הערה בונה...

נתחיל מזה, שאם אתה עושה 10 חזרות זה כבר מזמן לא SS.

בכל אופן, אתה, כנראה תהיה מנופח טיפה יותר אבל הוא יהיה חזק יותר.

למעלה