כוח מופרז

eladי

New member
כוח מופרז

לאור מקרה ששמעתי עליו (לא בישראל) וזה לא קשור באופן ישיר אל הפורום... אבל סתם דיון נחמד (שיכול להיות שנטחן עד דק בעבר ?? - לא ראיתי איזכורים). שוטר מחליט לעכב\לעצור את סחבק (שלא עשה כלום), ומשתמש בכוח מופרז (בלי לדבר בכלל על יחס משפיל) - כזה כוח שאין לסחבק אלא להתגונן מפניו, אחרת יגרם לו נזק בלתי הפיך. נכון שבמקרה ההיפוטתי הנ"ל השוטר אשם בהפעלת כוח מופרז (שלא לצורך), אבל כיצד החוק רואה את זה ? האם סעיף של הגנה עצמית תקף במקרים כאלה ? מטריד אותי שישנם אנשים שיכולים לנהוג כרצונם, ויש להם גיבוי מלא. למען ההגינות, אציין שלא יצא לי (למזלי) להקלע למצב כזה.

לא פייר לכתוב דבר כזה

כשאינך מעורה בפרטים של מיקרים ספציפיים. מה גם שבכל מערכת יש תפוחים רקובים כאלה או אחרים. אשמח אם תביא מיקרה זה או אחר וננתח אותו על רשלנותו.

eladי

New member
אהלן עמית ! ../images/Emo13.gif

אני שואל על מקרה כללי, ולא רוצה לשפוט מקרה כזה או אחר - ולכן ניסחתי את השאלה באופן תיאורטי (ואני מבין מתשובתך שרצוי לשפוט כל מקרה לגופו, מה שנכון - נכון). שאלתי היא בעצם - כיצד המערכת מתייחסת לאדם שהתגונן בפני תפוח רקוב (בצורה מוצדקת), שהרי לתפוח יש גיבוי "חוקי" לפעול כרצונו. ושוב אני מעיר - לא יצא לי להקלע, ואני לא בא לשפוט (חלילה) את לובשי המדים הכחולים. עד עכשיו המשטרה היתה בצד של ה good guys (גם פה וגם בארה"ב) ואני מקווה מאד שזה ישאר ככה

למעלה