כוח לעומת היפרטרופיה

operationss

New member
כוח לעומת היפרטרופיה

אני שואל שוב כי עדין לא קבלתי תשובה : אני לא מבין מה ההבדל בין אימון היפרטרופיה לבין אימון כוח - מה זה אומר אימון כוח - שמגדילים את הכוח? איך אפשר להגדיל כוח בלי להגדיל שריר? כיצד זה מתבטא בגוף - מה השינוי שאראה? מה נותן אימון כוח שלא נותן אימון היפרטרופיה? תודה לכל מי שיענה !

אלי ו.

New member
קרא את המאמר במאמרים

כמו שרמי אמר לך. כעיקרון באימון כח עובדים על יכולת של מערכת העצבים לגייס יותר יחידות מוטוריות לפעולה בו זמנית באימון היפרטרופיה עובדים בעיקר על עיבוי שריר. 6 חזרות זה יותר קרוב לכח מאשר להיפרטרופיה. זה יעזור לך להרים משקלים גבוהים יותר, דבר שיתרגם את עצמו לאימונים טובים יותר גם כשתחזור לאימוני היפרטרופיה "קלאסיים". בכל מקרה, צריך לעבוד גם על כח וגם על היפרטרופיה, כל פעם על משהו אחר. לפי המטרות שלך ישתנו כמות הזמן שתקדיש לכח מול הזמן שתקדיש להיפרטרופיה. (ז"א אם אתה מעונין בעיקר בכח, 70-80 % מהתכניות שלך יהיו לכח ולהיפך)

operationss

New member
תודה אבל עוד משהו ...

אני יודע מה זה עיבוי שריר אבל מה זה יכולת של מערכת העצבים לגייס יותר יחידות מוטוריות לפעולה בו זמנית?

אלי ו.

New member
השריר מחולק ליחידות מוטוריות

אלה קבוצות של סיבים מופעלות בנפרד ע"י עצבים. עקרונית יכולים להיות שני אנשים עם אותה מסת שריר ואחד הרבה יותר חזק. אחד הפרמטרים החשובים של כוח זה היכולת לגייס יותר חלקים (יחידות מוטוריות) של השריר לפעולה.

למעלה