כוח המחשבה...

yoni12454

New member
כוח המחשבה...

נכנסתי לקטע לפני טיזה חודש ובזמן האחרון התחלתי לחשוב על זה...... כשאני בחלום צלול אני מצליח כל מיני דברים לא הגיוניים כמו להזיז דברים עם המחשבה או לעוף דבר אחד ברור זה כשאני חולם אין למוח מגבלות (מנצלים 100% במקום ה10 שאנחנו מנצלים בזמן שאנחנו ערים) וזה גרם לי לחשוב שה100% האלה נמצאים אצלי גם בזמן שאני ער וזה משהו שידוע כבר שנים אז יש לי 4 מסקנות: או שיום אחד המוח שלנו יוכל להגיע לניצול מלא כמו שתורת האבולוציה אומרת שכשהמצאנו את האש אז הקיבה שלנו צרכה פחות אנרגיה וכך המוח קיבל יותר והתפתח או שכשיישנים אז המוח מקבל את האנרגיה ויכול ליצור (כאילו מחזורי שינה הם סוג של הצפת אנרגיה של המוח שבהם מגיעים ליכולת מלאה)או שהיכולת טמונה בנו כמו שמי שלא יודע שהוא חולם לא יכול לעשות את הדברים האלה ואנחנו רק צריכים להפעיל איזה סוויץ' (נשמע לי קצת מדע בדיוני)והאחרונה קצת מסתדרת לי עם הדת למרות שאני ממש לא דתי פשוט חשבתי על כל האנשים שמדברים על אלוהים כאילו אין לו הגבלה של מרחב\זמן והוא ברא אותנו בדמותו אז אולי הכוונה שחום אחד נוכל כולנו לעשות במציאות את מה שאנחנו עושים בחלומות צלולים..... בקיצור אשמח לתגובות ....

מצטער להוציא את הרוח מהמפרשים...

עניין השימוש בעשרה אחוז בלבד מהמוח הוא מיתוס. בני אדם משתמשים בכל מאת האחוזים בהצלחה מרובה, ואין חלק במוח שפשוט יושב שם ומתבטל. צריך להיזהר בעניין הזה, ולהשתדל לא להכניס לראש אמונות שווא. הסיבה שבחלום אתה יכול להזיז דברים בכוח המחשבה היא שהם לא באמת שם, אלא עשויים ממחשבה בלבד. אני מאמין גדול בהשקעה בחלומות צלולים, אבל תמיד צריך לזכור שאלו חלומות בלבד. אתה תמיד תהיה שם לבד, ותמיד תתעורר בסוף. אני יודע שזה כנראה לא מה שרצית לשמוע. מצטער. הנה קישור בנושא: http://he.wikipedia.org/wiki/מיתוס_עשרת_האחוזים_של_המוח כדי לא להיות קודר מדי- סופ"ש שמח, והרבה חלומות צלולים

yoni12454

New member
לא הבנת אותי

קודם כל אחי תבדוק זה לא מיתוס בני אדם לא משתמשים בכל המוח ואפילו עדיין לא הבנו לגמרי איך המוח פועל ובקשר לזה שמזיזים דברים שלא קיימים בחלום אתה צודק אבל אני אמרתי משהו תיאורטי שאין לדעת מה שאר המוח עושה ואתה מוזמן לבדוק את זה

yoni12454

New member
ויקיפדיה

חרטה אחי קודם כל לפי תורת האבולוציה המוח צורך 25% מהאנרגייה שהגוף מייצר וויקפדיה זה לא עובדות הרעיון שלי נבע מתוך ספר שקראתי של סדרת מחקרים שנקרא קיצור תולדות האנושות חוץ מזה הטענה שם סתם מפגרת כי ברור שנזק מוחי שנגרם מזעזוע או משהו כזה יגרום נזק אבל אנשים שצורכים סמים שורפים לעצמם תאי מוח ובהמון מקרים גם אחרי 10 שנים אין לזה שום השפעה בקיצור כבר מאות שנים אנשים יותר חכמים ממני וממך מנסים להבין את כל הפונקציות של המוח ועדיין לא הצליחו לגמרי

אני לא חושב שלשאלות האלו יש תשובה

אני יכול רק לומר לך שהפרופסור שלימד אותי קורס בפסיכולוגיה פיזיולוגית התעכב על המיתוס הזה, והבהיר טוב טוב שהוא אכן מיתוס. יש חלקים במוח שהתפקוד שלהם לא קריטי יותר מדי (בנושא שינה- בלוטת האצטרובל לדוגמה), וגם אם יורידו לנו אותם לא נסבול יותר מדי, אבל אין חלק שאין בו שימוש כלל. אם כבר הזכרת את תורת האבולוציה- לפי התיאוריה "המתאים שורד"- איך יכול להיות שהמוח האנושי כל כך לא מתאים לסביבתו? 10% תפקוד? לפי הברירה הטבעית איבר כל כך לא יעיל, שצורך כל כך הרבה אנרגיה היה גורם לבעליו להיכחד, או מצטמק עם הזמן לצורה יעילה יותר ובזבזנית פחות. מצורף מאמר שהתפרסם בסיינטיפיק אמריקן (אותם אתה לא יכול להאשים בחוסר רצינות) בנושא: http://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=do-we-really-use-only-10

yoni12454

New member
אולי

ואולי לא מדענים משנים את הדעה שלהם כל הזמן. לפני 200 שנה.....

chens94

New member
אנשים שחוו הארה

מתארים את זה כמעין התפקחות והבנה שהמציאות שאנחנו חיים בה היא לא בדיוק מציאותית כמו שאנחנו חושבים... לפי מה שסיפרו לי אנשים שנכנסו למדיטציה מאוד עמוקה הצליחו לרחף כמה סנטימטרים.. אני לא יודעת אם זה נכון אבל כאילו.. יש מצב P: שווה לבדוק את זה...

ravehor

New member
אישית אני לא חושב שיש קשר

חלום צלול הוא פשוט נקודת מפגש מופלאה בין החלק המודע שלנו לתת מודע ולעולם המחשבות. העולם שקיים מסביבנו בכל חלום ובפרט בחצלול הוא הזיה - מידע שווא שהמוח מזין לחושים ושלא נובע באמת מהמציאות סביבנו. ובגלל שאנחנו יכולים לשלוט במחשבות שלנו, אפשר לשלוט בעקיפין במה נראה, נשמע ונחוש באותו עולם חלומות (באופן עקיף). אני לא חושב שזה יותר מזה

למעלה