כוח דלתא באירן 1980

anubis1

New member
כוח דלתא באירן 1980

הסיפור הידוע של חטיפת עובדי השגרירות האמריקנית באירן לאחר המהפכה החומניסטית ומבצע הקומנדו של הכוחות המיחודים האמריקנים שנכשל עוד לפני שהתחיל... הסיפור הידוע הוא שכאשר המטוסים והמסוקים נחתו במדבר האירני לחלק מהמסוקים היו תקלות קשות והמבצע לא היה יכול להמשיך אז מפקד המבצע החליט להחזיר את הכוחות בחזרה אבל לאחר כמה דק' צינור תידלוק פגע ברוטר של אחד המסוקים וגרם לפיצוץ שפגע בכמה מהמסוקים האחרים שבעה לוחמים נהרגו כתוצאה מהפיצוץ וגרם לבילבול גדול בפינוי בגלל הלחץ שהיה הכוחות האמריקאים השאירו במדבר גופות חיילים כמה מסוקים שלמים ועוד חומר מודיעני רב ורגיש עכשיו כנסו ללינק שאני נתתי ותקראו מה כתוב של על המבצע שנכשל (בין השאר האתר טוען למעורבות סובייטית לטובת האירנים) האם זהו עוד סילוף של ארה"ב או עוד סתם עלילה אשמח לתגובות מאנשים שמכירים את הסיפור

Boogieman

New member
לא יודע לגבי האירוע הזה אבל בגדול..

ברה"מ היתה מעורבת מאוד במהפיכה האיראנית, אבל לא בדיוק בצד של חומייני. אצלינו נוטים לשכוח את זה אבל תומכי חומייני היו רק מרכיב אחד מתוך קבוצות רבות שהתמרדו נגד השלטון באותו זמן. חוץ מהקבוצות האיסלאמיות הקיצוניות למיניהם היו גם קבוצות דמוקראטיות, סוציאליסטיות, נשים שדרשו זכויות,ומיעוטים אתניים למיניהם. ברית המועצות תמכה באופן פעיל בקבוצות הקומוניסטיות וניסה לקדם סינתיזה מוזרה של קומוניזם ואסלאם. כל הקבוצות האילו, שהמשותף להן היתה ההתנגדות לשלטון האכזר והמושחת של השאה פאהלאווי (שראה בעצמו את ממשיכו של המלך כורש) ולארצות הברית שתמכה בו וסייעה לעלייתו לשלטון,השתתפו במהפיכה אבל חומייני היה זה שהצליח לתפוס לבסוף את רסן השלטון ולדכא את כל השאר. ברית המועצות לא השיגה את שלה ולא ידוע לי על קרבה מיוחדת בין הממשל הסובייטי לחומייני.

Boogieman

New member
היום מישהו אמר לי שחלק מהמורדים

, בהם מהזרם האסלאמיסטי התאמנו בקובה והעניין נפסק כשחומייני תפס את השלטון.

anubis1

New member
תודה בכל אופן אבל

זה לא מה שחיפשתי בדיוק... השאלה שלי הייתה(פחות או יותר) האם זה נכון או שאולי עוד מישהו שמע על כך שהרוסים התריעו את האיראנים על מבצע החילוץ האמריקני וכתוצאה מכך הכוח התגלה והמבצע נכשל (שזהו לא הסיפור הידוע)

עד כמה שידוע לי

המצבע נכשל כי בעת הנחיתה הראשונית של המסוקים במדבר האיראני התרסק אחד מהם ובאותו רגע המבצע הפך למבצע חילוץ הרוגים ופצועים בשטח אויב .

anubis1

New member
זה לא בדיוק נכון...

לפי הגירסה האמריקנית (שפה יש עוד טעות של דבקה בכך שהוא טוען שהאמריקנים לא פירסמו איך המבצע נכשל) כל הכוחות נחתו במדבר האיראני כאשר חלק מהמסוקים דיווחו על תקלות במנוע ההחלטה אם להמשיך את המבצע לקחה זמן והכוחות היו במדבר יותר משעה לפני שהתרחש הפיצוץ יצא לי כמה פעמים לקרוא את דבקה ובחלק מהמקרים הם צדקו אבל בחלקם הם גם טעו

סמיאגול

New member
אני דוקא עוכב אחרי דבקה

והדיווחים שלהם אמינים ביותר והרבה פעמים מקדימים את דיווחי כלי התקשורת האחרים בהרבה זמן. יתרה מכך האתר קיבל פרס בינ"ל לאתרי חדשות באינטרנט וזה אומר דרשני

אריק ל

New member
כן.... ולא

הבעיה היא זאת: 1. דבקה צודקים ב-90% מהדיווחים שלהם, ובדר"כ הדיווחים הנכונים האלה מקדימים בהרבה (ימים או חודשים) את שאר כלי התקשורת בעולם. 2. למרבה הצער, לא מעט נחשפים ל-10% מהדיווחים הלא נכונים האלה, ומאז מאבדים כל אמון בעיתון הזה. בתור אחד שעוקב אחרי העיתון מאז 2002, אני יכול להגיד שהוא מאוד מדוייק ומפרסם חומר מסווג הרבה לפני שהוא דולף לתקשורת, אבל יש להם כמה מקרים שהם בהחלט מד"ב (ה-10% האלה).

למעלה