כוח אמונה

כוח אמונה

אומרים שאמונה יכולה לרפא מחלות פיזיות
כמו מחלות ניווניות וסרטן.
האם תוכלו לתת דוגמאות לדברים שאדם, שאין לו כסף לטיפול, שרתוק (מרותק למיטתו) למיטתו ותשוש ממחלותיו (סרטן וניוון) יכול להגיד לעצמו שיביא את עצמו לאמונה כזאת שתרפא ותחדש את כוחות גופו ?
אני רוצה לנסות שהאמונה תרפא אותי, תוכלו לתת לי דוגמאות לתרגילים ולמסרים בעלי משמעות שיביאו אותי לאמונה מרפאת ומחזקת באמת את הבריאות ?

אמונה ובריאות

צר לי לשמוע על מצבך.
אמונה היא אכן כוח חזק בבריאות. אבל כמו לכל כוח, גם לו יש מגבלות.
האמונה יכולה לחזק אותך בהתמודדות עם המחלות, ועם הטיפולים, אבל למרבה הצער, בסוג כזה של מחלות -- היא לבדה לא מספיקה לרוב בשביל לרפא. כלומר, האמונה היא תוספת לטיפול רפואי -- לא תחליף לו.

איך כן אפשר לנצל את כוחה של האמונה?
בסרטן, אפשר למשל לנסות לדמיין איך "התאים הטובים" של הדוף (תאי הדם הלבנים) נלחמים ב"תאים הרעים" (תאי הסרטן). אפשר אפילו לדמיין שהטובים מנצחים את הרעים.
זהו מעין דמיון מודרך, אפשר לעשות אותו בכל מקום.

לגבי ניוון -- למרבה הצער, אמונה לבדה לא יכולה לעצור את התהליך. אבל -- היא יכולה, אולי, להאט אותו. האם המחלה שלך לאט יותר כשאתה במצב רוח טוב? אם כן, האמונה יכולה לעזור לך לשמור על מצב הרוח. אנשים שמאמינים באלוהים למשל יכולים לדבר אליו, וזה מקל עליהם.

ומשהו שרלבנטי לכל מצב של חולי:
בזמן שאתה שכוכב במיטה חלש וחולה, סובל מבחילות וכו', אתה יכול לדמיין שאתה נמצא באיזה מקום נעים. נניח שאתה שוכב על שפת הים, עם הרוח מלטפת את עורך. או ליד נחל מפכפך. זה יכול לעזור להרגיע ולהסיח את המחשבה למקומות טובים יותר. והרגיעה הזאת עוזרת לגוף להילחם במחלה.

חייבת לציין שאני אישית תמיד מצטערת שאני חילונית, כי זה מקשה עליי להשתמש בכוחה של האמונה.
האם אתה חושב שתוכל להיעזר במשהו מהשיטות האלה?

כאמור, חשוב לזכור שהן לא תחליף לטיפול רפואי, אלא תוספת.

למעלה