כוחם של תהילים

ח אלפשה

New member
שמח בשמחתך. תוהה עד כמה אתה מודע לעדות

המתקבלת עליך ועל מה שאתה מייצג באמצעות תגובה מהסוג שאתה בוחר לנקוט בה

בורבה

New member
ח אלפשה היקר

על תעסוק בתהיות אלה תברר תחילה את מה שאתה מיצג בתגובותך

ח אלפשה

New member
מה אגיד לך? שחצנות - לא תכונה מעוררת הערכה

מי יודע מה אצלי גם לגבי מי שנחן ביכולות אינטלאקטואליות רציניות. קל וחומר לגבי מי שהחכמה ממנו והלאה. במקומך תחת התפלמסות כדי להוכיח - לא יודע מה - הייתי מתחיל לעבוד למשל על שגיאות הכתיב שלי (שמהווה עדות לרמתי האישית) . ורק להזכירך - הקריאה אליך לבדיוק את מקורו של הסיפור המופלא שהעלית - בעינה עומדת בכל אופן לפני שאתה שולח לי עוד פנינים מהסוג הנ"ל

בורבה

New member
גלמור כבר אמר לך זר לא יבין זאת

כנראה שהמעט שאתה מסוגל להבין בין כול הדברים העמוקים שנאמרו כאן זה השגיאות כתיב שבהם הם נאמרו וזה לבד מעיד על הכול נקודה

ח אלפשה

New member
ראה תגובתי לדברי גלמור ואלי תשכיל במשהו.

אכן מצאת לך אילן גבוה להיתלות בו. אתה יכול בשקט לצרף אותו אליך בדרכך לשיפור היכולות המופלאות שלך בהבעה ובכתיב. שניכם עשויים רק להתברך מכך ולו רק הודות לזה שתתעסקו במשהו מועיל יותר מאשר בהטלת רפש. מצטער שאני נותן לעצמי להגרר אחריך ולרדת לרמה שאתה מכתיב בתגובותיך. זה לא משהו שמאפיין אותי בדרך כלל ואם אני בכל זאת נוהג כך זה רק כדי להעמיד אותך במקומך הראוי. מציע לך לאור הודעתך האחרונה לקרוא גם את תגובתך הראשונה אחרי שתקרא בעיון את תגובותי בקשר לנושא שהעלית. אתה לא חייב להסכים אתי אבל אם אתה בוחר להגיב לדברי - רצוי שתכתוב דברים של טעם שיצביעו על הסיבה שבגללה אתה חולק עליהם, רק להזכירך - הגבתי לסיפור שהעלית תוך הבעת ספק מנומקת לגבי מהימנותו וקראתי לך לבדוק אותו לפני שאתה חולק אותו עם כל העולם. (ולא כתבתי דבר לגבי המסקנה שהסיפור מעלה למרות שגם על כך יש לי השגות משלי). כאמור אינך חייב להסכים עם דברי אבל אם אחרי כל ההנמקות שהעליתי כדי לתמוך בדברי הדבר היחיד שמצאת לנכון להעלות זו תגובה לעגנית כמו: "שמח אני שהסיפור גרם לך עונג שכזה ,אשמח לשלוח לך עוד סיפורים כמותם"... למה בדיוק אתה חושב שמגיע לך לצפות? ולמה בדיוק אתה מכוון כאשר אתה כותב: "על תעסוק בתהיות אלה תברר תחילה את מה שאתה מיצג בתגובותך" ? (הודעתך הועתקה ככתבה וכלשונה) מה אני מייצג בתגובותי? אדרבא תשכיל אותי. "זר לא יבין זאת" אתה מצטט לעומתי את המאור הגדול - גלמור. ולמה שלא תנסה לקרב אותי ("הזר") בדברים של טעם? [ומה בדיוק הדבר שהופך אותי בעיניך לזר יותר מאשר אותך או את גלמור ? האם זו העובדה שאתה קורא לעצמך דתי ומתיימר להחשב לאיש ירא שמים? אם כן - היכן גילויי דרך ארץ שאתה מחוייב בהם כלפי כל אדם ועוד יותר מכך אנשים מבוגרים ממך - גם אם אתה חולק עליהם? (אתה אמנם כבר מזמן לא ילד אבל קח בחשבון שאני לא צעיר בהרבה מהוריך)]. (להזכירך: השאלות לגבי מהימנות הסיפור שהעלית עדיין תלויות ללא מענה ראוי) ובאותה הזדמנות תוכל גם להצביע לפני על כל אותם "הדברים העמוקים שנאמרו כאן", כלשונך וגם להאיר את עיני ולהסביר לי מה שנראה לך שאתה מבין ואני לא (וזאת מבלי לדחות בקש את נימוקי כפי שהם מועלים בהודעותי שבאו בעקבות הסיפור המאלף שבחרת להעלות) . לסיכום - אינך חייב לי באופן אישי דבר כולל תגובה לדברי אלה. עם זאת במידה שתבחר להגיב - רצוי היה שתתייחס לכך ברצינות הראויה שאם לא כן אזי מבחינתי לא כדאי שתטרח להגיב כלל שתהיה לך שבת מבורכת

גלמור32

New member
בורבה סיפור מדהים חזק ואמץ על החיזוקים

זה חשוב מאוד להביא כאלה סיפרי ניסים גם עם לכאורה נראה שיש שם חורים אני גם אקח על עצמי לחזור ולקרוא כמה פרקי תהילים מדי יום תודה

גלמור32

New member
בא לא נכנס לפלפול פשוט כבר דיברנו על כך בעבר

"זר לא יבין זאת" או שיש לך את זה או שאתה לא שייך לזה או בזה אך שתרצה תתיחס לזה

ח אלפשה

New member
פלפול??? על מה אתה מדבר?

כתבת לבורבה ש: "זה חשוב מאוד להביא כאלה סיפרי ניסים גם עם לכאורה נראה שיש שם חורים" ואני מקשה: אפילו גם אם למעשה כל הסיפור כולו הוא חור? זה לא פלפול! זכותך המלאה להאמין בכל מה שאתה בוחר להאמין בו, גם אם אלה דברי הבל שלא היו ולא נבראו. אבל אם אתה אכן מאמין בזאת (ונשאלת שאלה ישירה בקשר לכך), אל נא תסתתר מאחורי מילות סרק. תשובתך צריכה להסתכם במילה אחת מבין השתיים: כן או לא. זה פשוט יקל לעמוד על כישוריך האינטלקטואליים. אם התנערות משטויות הופכת אותי בעיניך לזר- זה רק לכבוד יחשב לי.

גלמור32

New member
טעות שוב טועות ושוב טעות - אין טעם לענות לך

וזו היתה טעות כלל להתיחס לדבריך היה שלום

ח אלפשה

New member
ממש תשובה עניינית! וכבר נאמר על כגון דא ש....

"אם בר פלוגתא מטיל במתנגדו אשפה סימן שלא נותרו לו חיצים" ודי למבין

ח אלפשה

New member
ואם אתה עדיין עומד מאחורי החלטתך לקרוא כמה

פרקי תהלים ביום - תשתדל באותה הזדמנות גם להבין מה שאתה קורא. לא תאמין עד כמה זה יכוול לעזור לך

ח אלפשה

New member
רק שאני לא מכריז מראש כל גג על מנהגיי

או תכניותיי לקרוא תהלים למשל

למעלה