כוחם של תהילים

בורבה

New member
כוחם של תהילים

כוחם של תהילים. . הרגשתי שהסיפור הזה חייב לעבור בין הרבה אנשים. שמי רינה(שם בדוי) ואני מתגוררת בגוש עציון. לפני מספר חודשים אני נוסעת ברכבי לכיוון גוש עציון. הכביש היה עמוס. אני מגיעה לגוש, והנה הסיבה לעומס- בכביש ארעה תאונה וכל המעכוניות עומדות במקום. מתוך סקרנות הצצתי לראות מה קרה, ונחרדתי לראות כי רכב מעוך חוסם את הכביש, וגופה מוטלת על הכביש, מכוסה בסדין. לך תדע מיהו ההרוג האומלל- חשבתי לעצמי- האם זה רווק או נשוי, בעל משפחה או אדם בודד, גבר או אישה, מי הולכים להיות יתומים או אולי הורים שקולים ועדיין לא יודעים את זה?ירדתי מרכבי , הוצאתי ספר תהילים וקראתי בכוונה ענקית לבורא עולם שירחם על מי שמוטל שם. התפללתי, התפללתי עם דמעות וכוונה גדולה. לאחר זמן מה השתחרר הפקק. נכנסתי לרכב ויצאתי בלב דואב הביתה. לאחר כשבועיים, אני יושבת בביתי, ומצלצל הטלפון. מעברו השני של הקו נשמע קולה של בחורה בלתי מוכרת. "האם היית זאת את שעצרה ביום שלישי לפני שבועיים לצד הדרך וקראת תהילים?" שאלה הצעירה. "אכן כן" השבתי, כשאני תמהה לפשר השאלה. הצעירה המשיכה בקול חנוק מדמעות: " תשמעי, אני הבחורה שהייתה מוטלת על הכביש. כולם היו בטוחים שאני מתה, לכן כיסו אותי בסדין, וחיכו לאמבולנס. שכבתי שם ועברתי מה שנקרא 'מוות קליני'. נשמתי כאילו פרחה מגופי והתחלתי לראות את כל הנעשה במבט על. ראיתי את מכוניתי המעוכה, את האנשים המתרוצצים מסביב, את טור המכוניות הארוך. אפילו את גופי שלי , המכוסה בסדין, ראיתי שוכב לו שם על הכביש. ברגעים שאת קראת תהילים, כל האותיות מהספר עפו לי סביב העיניים, עירפלו, וכאילו משכו אותי למטה. באותו הרגע הגיע אמבולנס של "מגן דוד אדום", ואנשיו החליטו לנסות לתת לי סיכוי נוסף. הם טיפלו בי שוב ושוב, וניסו להנשים אותי ולעסות את ליבי כך שיחל לפעום מחדש. כל אותו הזמן אני חשה כיצד אותיות התהילים עוטפות אותי באור נעים ומשיבות את רוחי. בזכות התהילים של הצלת את חיי, ועכשיו אני מתקשרת להגיד לך תודה!". המילים נעתקו מפי. הייתי בהלם. לא דימיתי בנפשי עד כמה מגיעה כחה של תפילה ושל קרית התהילים שלי. וגם עדיין לא הבנתי מניין יודעת אותה בחורה אלמונית את מס' הטלפון שלי. מסתבר שהצעירה הייתה בחורה חילונית לחלוטיןץ לאחר האירוע המרגש הזה, היא חזרה בתשובה(אלא מה?!)ומאז היא לא מפסיקה להמליץ לכולם לקרוא תהילים וכמובן לקרוא בעצמה. היא ניסתה לברר ושאלה הרבה מכרים אם הם היו במקום התאונה, ואם ראו מי קרא שם תהילים, וכך הגיעה איכשהו אל השם שלי, ומכאן הדרך לבירור פרטי הנוספים ומס' הטלפון שלי כבר הייתה קצרה. אני בכל אופן נושאת איתי את המסר המרגש והחשוב הזה. לך תדע את מי מצילים הפרקים האלה. בואו נקרא כולנו תהילים, חמש דקות ביום. הבורא יושב למעלה, מחכה לנו, הילדים שלו, שנבקש ממנו כל מה שחסר לנו, והוא- האב הרחום והחנון, תמיד מוכן לתת ובעיקר לסלוח. אני התרגשתי מאוד כששמעתי את הסיפור. אף פעם אנחנו לא מודעים לכוחה עצום של התפילה ולכוחם של פרקי תהילים. אז אולי כדאי שנאמץ כולנו את ההמלצה ונשתדל לקרוא כל יום פרקי תהילים, אפילו 2-3. זה עוזר המון.

kelly האחד

New member
מאוד רגשת אותי....

אין כמו סיפורים מהבטן,אני רוצה לקחת על עצמי לחזור ולקרוא קצת תהלים(בע"ה ובעזרתי!}.

ח אלפשה

New member
תהלים יצירה ענקית שווה קריאה ועיון בכל פעם

שרק מזדמן. רק למה צריך להמציא כל מיני סיפורים כדי לעודד זאת. ארוע שכזה, מן הסתם, היה מכה גלי הדים בתקשורת ולא היו מפסיקים לראיין את גיבורת המקרה בכל כלי תקשורת שרק ניתן להעלות על הדעת ואילו כאן בכלל מדובר באיזושהי בחורה אלמונית. אלמונית שעלתה על זהותה של מצילתה באמצעות הרבה מכרים שנכחו במקום התאונה ואף לא אחד מביניהם גאל אותה מאלמוניותה וסיפר למספרת שלנו את גבורת האלוהים שנעשתה באמצעותה. והמספרת בוחרת משום מה להסתתר מאחורי שם בדוי - מעניין למה. לי אישית זה נשמע כמו עוד סיפור מהתחת סליחה על הביטוי ועל קטנות האמונה. לבורבה - לא יודע איפה ואיך שמעת את הסיפור אבל קח כאתגר את המשימה לברר את מקורו ולהוכיח את אפסותי שלי כדי שאאלץ לאכול את כובעי במקרה שמדובר במעשה שאכן היה - ועד אז כדאי אולי שתהיה מעט יותר ביקורתי לגבי סיפורים שאתה נחשף אליהם בטרם תחליט לשתף בהם עולם ומלואו. יש די והותר סיפורים אמיתיים על גמול האמונה התמימה ואין צורך להוסיף עליהן אגדות מפוקפקות מהסוג שפרסמת.

ח אלפשה

New member
תהלים יצירה ענקית שווה קריאה ועיון בכל פעם

שרק מזדמן. רק למה צריך להמציא כל מיני סיפורים כדי לעודד זאת. ארוע שכזה, מן הסתם, היה מכה גלי הדים בתקשורת ולא היו מפסיקים לראיין את גיבורת המקרה בכל כלי תקשורת שרק ניתן להעלות על הדעת ואילו כאן בכלל מדובר באיזושהי בחורה אלמונית. אלמונית שעלתה על זהותה של מצילתה באמצעות הרבה מכרים שנכחו במקום התאונה ואף לא אחד מביניהם גאל אותה מאלמוניותה וסיפר למספרת שלנו את גבורת האלוהים שנעשתה באמצעותה. והמספרת עצמה בוחרת משום מה להסתתר מאחורי שם בדוי - מעניין למה. לי אישית זה נשמע כמו עוד סיפור מצוץ מהאצבע - סליחה על הביטוי ועל קטנות האמונה. לבורבה - לא יודע איפה ואיך שמעת את הסיפור אבל קח כאתגר את המשימה לברר את מקורו ולהוכיח את אפסותי שלי כדי שאאלץ לאכול את כובעי במקרה שמדובר במעשה שאכן היה - ועד אז כדאי אולי שתהיה מעט יותר ביקורתי לגבי סיפורים שאתה נחשף אליהם בטרם תחליט לשתף בהם עולם ומלואו. יש די והותר סיפורים אמיתיים על גמול האמונה התמימה ואין צורך להוסיף עליהן אגדות מפוקפקות מהסוג שפרסמת.

פשושית37

New member
אלפשה....

אם אתה עדיין מאמין שסיפורים על אמונה וחיזוקה מגיעים לתקשורת, מסוקרים ומכים הדים אז כדאי שתאכל את הכובע כבר עכשיו ולא בגלל אפסותך אלא בגגלל תמימותך דוקא. במקום להתעסק בכמה הסיפור הנל מדויק(שאנחנו כאנשים מאמינים יודעים עד כמה גדול הכח של קריאת תהילים) צא ולמד עד כמה התקשורת שלנו מגמתית ואנטי לכל מה שקשור לדת ועשוי לחזק את אמונת המאזינים. ואם תצליח להוכיח אחרת אנו נאכל את הכובע. עד אז תשתדל להיות פחות ביקורתי לסיפורים כגון זה. נ.ב מלחמת המפרץ היתה מתחילתה עד סופה נס גלוי ולא זכור לי שהניסים בה זכו לסיקור והיכו גלים בתקשורת

ח אלפשה

New member
נראה שפיספסת את כל העניין.

סיפור על מי שאובחן כמת ונתגלה שהוא חי איננו סיפור על אמונה בהכרח. אם אכן הסיפור נכון כמתואר בו הוא יכול היה להתפרסם, (ומן הסתם אכן היה מתפרסם) ללא ההקשר של אמירת התהלים ועדיין היה נחשב לאייטם תקשורתי בכל קנה מידה - מה שלא קרה בפועל ומכאן ועד למסקנה לוגית שלא היו דברים מעולם - קצרה. שיהיה ברור: אינני עוסק בדקויות אלא בשאלה קרדינאלית - היה או לא היה? אם ידוע לך משהו באותו עניין שמאשש במשהו את גירסתה של המספרת (שבוחרת משום מה להסתתר מאחורי שם בדוי - עניין תמוה כשלעצמו) - אדרבא - השכילי אותי ואכה על חטא. עם זאת כדאי שתפסיקי להתחכם ולהטיל עלי את נטל ההוכחה! אין שום דרך להוכיח שסיפור מצוץ מהאצבע אכן לא היה ולא נברא ולא נובעת מכך שום מסקנה הגיונית שיש ממש בסיפור זה. הסיפור כאן, כמו שכתבתי בפתיח, אין לו דבר וחצי דבר עם אמונה. בוודאי לא עם אמונה בבורא עולם. במקרה הטוב מדובר באוסף של אמונות תפלות שעל פיהן ניתן באמצעים מניפולטיביים לעשות שימוש בספר התהלים כדי לשנות גזרת גורל. זה בס"ה פטישיזם. אנשים לוקחים ספר (שמלא בחכמה עמוקה ובשבחי האל), והופכים אותו לעוד קמע, ואם לא די בכך ממציאים סיפורי בדים שונים כדי לסחוף אחריהם שוטים נוספים כמותם. אמונתו של מי שמתחזקת בעקבות סיפורים מהסוג הנ"ל תתפוגג עד מהרה עם הקושי או הנסיון הראשון שהאלוהים יקרה בדרכו. ואם בכך לא די הרי שניתן רק להצביע על המכשלה שיש בהפצת סיפורי בדים שכאלה כלפי אנשים שאינם יראי שמים ובכל זאת ניחנו בשכל ישר. אדם שכזה ששומע כזה סיפור ונחשף אחר כך לתגובות מהסוג שזכינו לראות כאן בפורום - עלול להגיע למסקנה שכל עניין האמונה מקורו בגישה פרימיטיבית, ולהכשל באשמתו של טיפש אשר בנוסף לכל אין האמת נר לרגליו. מלחמת המפרץ איננה ממין העניין ולכן נדלג עליה ברשותך.

touti

New member
אלפשה אתה רוצה לומר שאתה לא מכיר סיפורים כאלה

??????????????????????????? מה לא ראית את הסרט תעודה שעשו על החיים אחרי החיים????????? וזה דווקא גויים שישבו שם וסיפרו על מוות קליני שחוו בהחלט יכול להיות שהסיפור הזה אמיתי, יש שעות רצון, עצם העובדה שהבחורה עוררה את אותה אשה להגיד באותו זמן תהילים , עומדת לזכותה והמתיקה את גזר הדין. פשוט ביותר:) וסיפורים כאלה יש הרבה, הרי לפעמים מספיק מצוה אחת, רגע אחד כדי להפוך את הכף. אספר לך, שלפני שנתיים הבת שלי היתה מאושפזת במצב קשה, זיהום כללי וקריסת מערכות, קיבלה מנות דם וכו', לאחותה היתה צריכה להערך מסיבת סידור ונורא היה חשוב לה שאגיע, ביום המסיבה, כשהילדה היתה בתהליך התאוששות, הרופא בבוקר אמר לי שיש לנו עוד כמה ימים להיות שם , תקשיב טוב, הבת שלי שלא הפסיקה להתפלל שכן נגיע, באותו יום בצהריים אמרתי לאבא שלי בטלפון שאמרו שלא נשתחרר כי הילדה צריכה עוד לעבור בדיקות שונות , חצי שעה אח"כ הרופא חוזר ואומר שאפשר ללכת הביתה. מהבית חולים נסעתי הביתה, לא החלפתי בגדים והספקתי להגיע למסיבת סידור! עכשיו אתה תגיד על דרך הטבע, שהיה שיפור כנראה במצבה ולכן הוחלט לשחרר אותה למרות שחצי שעה קודם זה לא היה נראה ככה וכו' ואילו אני אגיד שזה כוחה של תפילה!

ח אלפשה

New member
אשיב על ראשון - ראשון ועל אחרון אחרון.

לא רוצה כלום. מכיר סיפורים אז מה זה אומר על כל סיפור וסיפור? שקיימים סיפורים - זה כשלעצמו לא אומר שום דבר על האותנטיות שביסודם. את הסרט לדאבוני לא ראיתי אבל העובדה שהוא נעשה בידי גויים או יהודים לא מעלה ולא מורידה לצורך העניין. לא ראיתי וגם לא שמעתי ולכן אינני אומר דבר לגבי מה שעומד ביסוד הסרט אבל אין כל ערובה א-פריורי שמדובר במעשה שהיה והמקרה צריך להבחן לגופו. יש גויים נוכלים ממש כשם שישנם יהודים כאלה - מה לעשות. במקרה שבורבה הביא ישנן כמה עובדות תמוהות שמעוררות סימני שאלה כבדים ביותר שמצביעים לכאורה מבחינתי על כך שמדובר כאן בעוד סיפור מהתחת ותו לא. לא אחזור כאן על אותם סימני שאלה שכבר פורטו בתגובותי הקודמות. גם לא טענתי לרגע שתפילה היא דבר מיותר או חסר השפעה. נהפוך הוא - בהחלט מקובל עלי שתפילה שבאה מעומק לבו הנקי והטהור של צדיק היא בעלת עוצמה גדולה. אני גם מאמין שמי שברא את העולם יכול גם לשנות, בריבונותו וכרצונו את סדרי הבריאה ולהקים או להוריד את מי שיחפץ. אני לא מאמין שקיימת דרך מניפולטיבית לגרום לו לעשות כן על פי רצונותינו, והשימוש שנעשה כאן (ולמרבה הצער לא כאן בלבד) בספר התהלים כבקמע, ממחיש בדיוק למה אני מכוון בדברי. קיים הבדל עצום בין אמונה תמימה בבורא עולם לבין אמון שפתי נותן ( מתוך מצוקה כלשהי אולי) בכל מה שעל פניו מציע לו מוצא קל ונוח, מתוך המצב הבעייתי שאליו נקלע. אשרי המאמין ואשרי חלקו של בעל האמונה התמימה. ירחם האלוהים על הפתי. לא נעים להצביע על זה אבל נראה לי (על פי התגובות בפורום לסיפורו של בורבה) שבין חברי הפורום - עם כל הדברים הטובים שיש לי להגיד עליהם - יקשה למצוא מישהו שאיננו מן הקטגוריה השניה שבין שני סוגי המאמינים, והלוואי שאתבדה. מה שאני רואה כאן הוא את כל אנשי העיר שמצביעים על הבגדים הדמיוניים של המלך תוך כדי כך שאינם מפסיקים להלל ולקלס אותם על מעלותיהם המשובחות ורק חסר לי פה בתמונה הילד שיצביע על המלך ויקרא באזני כולם: יאאא תראווו - המלך ערום.

ח אלפשה

New member
את העיקר שכחתי - הרבה ברכות לרגל יום עלייתו

לתורה המתקרב של בנך. שתרווי רק נחת ושתזכי לראות אותו גדל באמונה ובמעשים טובים אמן!!!

ח אלפשה

New member
תודה על האמפטיה. מציע לך לקרוא פעם נוספת

ובמעט יותר עיון את המסר. לא נראה לי שהבנת אותו.

touti

New member
אמונה תמימה ואמונה שכלית.

אני אעתיק לכאן משהו שנראה לי קשור! האמונה מצד החקירה, טובה למי שאמונתו קודמת לחקירתו, והחקירה באה רק לחזק אמונתו הקודמת ביתר שאת, ולהעמידה על בסיס חזק ואיתן, מבלי לערערה אפילו כחוט השערה, כי המאמין רק מצד החקירה לבד, לא נקרא מאמין אלא חוקר. לעומת זאת החקירה היא מסוכנת למדי, כי לא כל אדם מסוגל לצלול במים אדירים, לרדת לתהומות החקירה, ולעלות ממנה בריא ברוחו ואולי גם בגופו, מפאת עומק המושג וקוצר המשיג, ובפרט למי שאמונתו רופפת ותלויה על בלימה. בעוד שהסוג השני האמונה מצד הקבלה, הנו הדבר השוה לכל נפש, המנחה את האיש היהודי על מי מנוחות, ונוסך עליו מרגוע פלאי, ושלוה פנימית עילאית. את המאמר המלא תוכל לקרוא כאן. פתי-זה אדם שמשתכנע בקלות יתירה, ואני לא מסכימה לשימוש של אמונה תמימה ופתי במשפט אחד

ח אלפשה

New member
נראה לי שוב שאינך מבינה מה שכתבתי.

את מייחסת לי דברים שאת בודה מלבך. אין חקר לגדולת האלוהים והוא נמצא מעל כל יכולת לחקור אותו. אם אני מטיל ספק כלשהו זה לא משהו שקשור לבורא עולם כי אם לכל מיני סהרוריים שלוקחים על עצמם לנסות ולרומם אותו באמצעיהם הדלים והנלעגים. גם לא אמרתי שאמונה תמימה מקורה באמונה של פתי. למען האמת אני טוען את ההיפך הגמור וכאן עסקינן לא באמונה תמימה כי אם באמון שאנשים נותנים בדברי הבל - מעשה פתי.

בורבה

New member
ח אלפשה היקר .

שמח אני שהסיפור גרם לך עונג שכזה ,אשמח לשלוח לך עוד סיפורים כמותם

למעלה