כוחו של סוד

אילתית3

New member
כוחו של סוד

גיליתי לפני מס' חודשים כי סבתי שנפטרה לפני שנים רבות הכירה את סבי בתקופת המלחמה ההיא. סבי היה יהודי וסבתי הצילה את חייו - הם התאהבו נישאו ועלו ארצה והצהירו על יהדותם. זהו סוד משפחתי שהתגלה לי ואף אחד לא יודע על קיומו. אימי גודלה כיהודיה לכל דבר וענין וגם אני. מאז הגילוי אין לי מנוח - איני יודעת מה להרגיש איני נחשבת יהודיה כשרה? למרות שבתעודת הזהות אני יהודיה לכל דבר וענין. נישאתי כיהודיה וקשה לי להסתיר את הסוד מבעלי - אני לא רואה בכך טעם להמשיך ולהנציח את הסוד למרות שאיני יודעת איך תהיה תגובתו. אני נמצאת במצוקה נוראית - מצד אחד רוצה לגלות לבעלי שכן העבר של משפחתי הוא עברה אני לא בחרתי את המצב נולדתי כיהודיה,חונכתי כיהודיה ואני יהודיה כך אני מרגישה - זה שגיליתי שאני נצר למשפחת מתבוללים לא גרם לי לרצון להתקרב לנצרות אך גרם לי רצון לספר לבעלי בגלל שהסוד ממש מעיק מעיק מעיק מצד שני חוששת שעצם הגילוי ישפיע על הקשר שלנו ואף אולי יהרוס אותו שכן בעלי גדל בבית מסורתי מזרחי מה גם שאבא שלי לא יודע על הענין והאחים שלי ואני מפחדת שבעלי עלול לפלוט את הענין באחד מן הימים... אני מבקשת עזרה בבקשה

יש לי תשובה חלקית בשבילך../images/Emo62.gif

ויש גם איזה סיפור קטן לפני.. על שני ציידים שיצאו ליער לצוד ברווזים ואחד מהם..ירה פתאום בהפתעה בלהקת עופות שהתרוממה לה פתאום..ואז הצייד השני אומר לו למה ירית אלו לא ברווזים..ואז עונה לו הצייד הראשון.. אם זה זז כמו ברווז עף כמו ברווז ומגעגע כמו ברווז ונראה כמו ברווז סימן שזה ברווז.. כך גם את..נולדת לתוך מציאות שהינך יהודיה כשרה לכל דבר ועניין וכך גם ילדייך..אל תעירי שדים ממחולם.. את רוצה להוציא ולשחרר כאן קיטור זה בסדר ..אבל שזה לא יכביד עלייך.. את יכולה להתייעץ אולי בפורום על דת ויהודות לגבי גיור ...ומשמעותו לאור ההצהרה שסבתך נתנה כאן כשעלתה לארץ..ואולי כן גיירו אותה ??? אחרת להבנתי גיור מתבקש למרות הכל ולטעמי את לא בדיוק מוכנה לכך.. מחזיר.. מקווה שעזרתי לך במשהו..

אצלנו בארץ זה מאוד מסובך

ואת צריכה להיות מאוד זהירה. כי אם יכריזו עלייך כעל לא יהודיה הילדים שלך יסבלו. לגבי בעלך-רק את יכולה לדעת אם זה משבר שיחזק אתכם או משהו שיפריד אתכם. אני הייתי מציעה לך לנסות לקבל יעוץ בנושא ממישהו שמבין ויכול להציע לך פתרונות לצאת מהמצב הלא קל הזה.

DMX38

New member
../images/Emo24.gif דילמה קשה,

על מה שלא תחליטי, הכי חשוב שתהיי שלמה עם עצמך!!!!

Tully Is Here

New member
אני יכולה לענות לך מהצד השני

ובשני מישורים. גם המשפחה שלי הם "יהודים לא כשרים" אז אני לא נחשבת כיהודיה ומעולם לא הסתרתי את זה וסרבתי להתגייר ובעיני חשוב מי אני ולא מה הלאום שלי בתעודת זהות. אבל, וזה אבל ענק, נודלתי וגדלתי ככה וזו תמיד היתה עובדה קיימת, אז למרות שעדיין יש קשיים ללא יהודים בארץ הם הולכים ונהיים יותר ויותר זניחים אז אפשר לחיות עם זה. וכיון שבעיני (ובעיני בלבד) זה לא חשוב, מאוד בא לי להגיד לך - ספרי לו ושילמד לאהוב ולקבל אותך כמו שאת כי לא ידעת וזו לא אשמתך וגילית עכשיו וזה לא ששקרת לו ועוד כהנה וכהנה. אבל, ופה האבל השני הגדול, הוא ממשפחה מסורתית אז את יודעת שזה חשוב לו ואת רשומה כיהודיה והילדים יהיו יהודים ואם חייתם עד היום כיהודים לכל דבר למה לעורר שדים מרבצם?? תנסי לעשות חושבים עם עצמך עד כמה באמת חשוב לך שהוא ידע ואם את מוכנה לקחת סיכון של פרידה ואם את מוכנה לחיות עם מישהו שיהיה מוכן להפרד בגלל דבר כזה??

ענתי 10

New member
אני אנסה לבדוק לך את ההשלכות

המשפטיות של העניין. אבל לדעתי את צריכה להיות מאוד זהירה עם זה, כי בארץ זה סיבוך אחד גדול. ועוד מילא מצד הגבר - וכאן זה מהצד של האמא... מקווה תוך כמה ימים לכתוב לך תשובה (במסר).

אשת מים

New member
לדעתי אין בעיה בכלל

אם נישאת ברבנות ובמדינת ישראל אין בכלל ספק שסבתך גוירה .כי הרבנות מפשפשת ומחטטת ובודקת לפני שהיא מתירה לזוג להנשא בנישואים דתיים . דהיינו ברבנות. אם היה עולה חשד הכי קטן שסבתך אינה יהודיה -או שעברה גיור -לא הייתם יכולים להנשא ברבנות . וגם אם כן והיא לא עברה גיור אבל היא גידלה את אימך שגידלה אותך ואת תגדלי עוד דור שיגדל עוד דור וכו' כיהודים טובים וכשרים אז מה?... אני במקומך לא הייתי מגלה לבעלי דבר. נ.ב. האם את יכולה לספר איך גילית את הסוד הזה???.

למעלה