כוחו של הרגל (סמל)

Eragon3

New member
כוחו של הרגל (סמל)

השאלה הבסיסית שאני שואל היא למה אנחנו מקובעים. (לא ניסוח טוב כל כך אבל לא עלה לי משהוא אחר.) אני יתחיל עם דוגמא: ליפני כשבוע אני קניתי שרשרת יפה (לטעמי), לאחר זמן מה הבחנתי בזה שהשרשרת היא צלב. החברים שלי חשבו שזה מוזר ונורא שאני הולך עם צלב עליי. אני רוצה להדגיש שאני לא נוצרי . כולם אמרו שהשרשרת יפה (או שיקרו) אבל בכל זאת זה עדיין צלב. ואני שואל למה אם אני רוצה ללכת עם סמל מסוים אני לא יכול בלי שאף אחד יגיד שאני נוצרי.. אני זוכר שהייתי קטן ציירתי צלב קרס, לא ידעתי מה זה אבל בכל זאת חשבתי שזה יפה (הסמל ) וכמובן שוב תגובות עד כמה שזה נורא. ולכן אני שואל למה סימן נתפס על מקרה (שואה סוג של דת) ולמה אני חייב ללכת לפי זה? לא הבהרתי את עצמי כמו שרציתי ואני לא מצליח לשים את האצבע במקום המדויק של השאלה שלי, אבל אני מקווה שהבנתם את הרעיון.

משמעות .. משמעות

לפי ויקיפדיה : "סמל, במשמעותה היסודית של המילה, הוא ייצוג של מושג או כמות כלשהו, כלומר, רעיון, חפץ, איכות וכו'. במובן פסיכולוגי או פילוסופי, כל התפישות הן סמליות מטבען וייצוגן של התפישות הללו הוא פשוט כלי אלגורי למשמעות סמלית." החברה האנושית , ובכלל גם האדם נותן לצורות שונות משמעות מוספת כדי להבין טוב יותר את העולם , כדי להרגיש משהו יותר חזק וכדי ליצור דפוס והבנה מהירה יותר של מסרים כאלו ואחרים. אם תראה מישהו הולך עםצלב קרס על היד מה אתה חושב שהיה פירוש הדבר ? תפקיד הסמל היא להעביר מסר , גם לך ואני מאמין שאתה מבין מהי המשמעויות של צלב קרס , צלב , מגן דוד , רובה , גולגולת עם שתי עצמות וכו'.. כמובן שסמל הוא דבר שתלוי תרבות , ישנם סמלים שבארץ יקבלו משמעות אחת , ובמקום אחר משמעות אחת לגמרי . כאשר אתה שם עליך סמל כלשהו שמשמעותו היא קבוצה מסויימת של אנשים או דעות, אתה בעצם יוצא בהצהרה חברתית : "אני כזה", "אני תומך בזה" , "אני חלק מזה" וכו'.. סמלים גם משתנים , למשל בעבר כאפייה היתה סימן היכר לאדם ערבי , היום זה אבד בעקבות אופנה של כאפיות בקרב הציבור היהודי גם כן. בקיצור, סמל הוא משמעות, אותה משמעות יכולה להגיד משהו עליך או על דעותיך.

אני חושב שהשאלה היא

למה בעצם אי אפשר לקחת סמל, שיש לו משמעות מקובלת, ולהשתמש בו בלי קשר למה שהוא מסמל? רק מתוך חיבה לצורה שלו, למשל. האמת? לא ברור כל כך למה.. אני חושב שפשוט צריך לקבל את זה כמצב קיים. צלב קרס מזוהה עם הנאצים, ולכן הסלידה ממנו היא אוטומטית. אם אני אראה מישהו מסתובב עם צלב קרס, אני אתעצבן, גם אם הוא יגיד לי שהוא פשוט חשב שהסמל נראה נחמד. בד"כ הסמלים המופשטים האלה תמיד מזוהים עם איזה שהוא רעיון, ובד"כ אנשים 'מתקשטים' בהם כדי להביע תמיכה ברעיון הזה. למה אי אפשר סתם להשתמש בהם?
ועכשיו אני חייב לשאול משהו, שאולי יעזור להבהיר את הנושא -אתה יכול לתאר מה מצא חן בעיניך בצלב הקרס, בילדותך? ולמה חשבת שהשרשרת נראית טוב?

Eragon3

New member
זו השאלה שלי :)

תודה שהצלחת להבהיר את השאלה שלי אממ לגבי צלב הקרס.. הגעתי לזה כשלקחתי שתי מקלות אם אני לא טועה וקופפתי אותם לצורה של צלב קרס.. זה היה ניראה לי סימן נמחד אני לא יכול להסביר למה בתור צורה זו היתה צורה יפה. כמו לב.. מה נחמד בלב..? לא יכול להסביר זה פשוט ככה.. לגביי השרשרת היא היתה גדולה (כמו של רפרים) והיו עליה גולגלות (אני אוהב) ולא שמיםלה לצלב אם לא מסתכלים מקרוב וטוב.. אני אהבתי אותה.. בלי שום קשר למה שהיא מסמלת...

סיר חע

New member
אני חושבת שזה דבר אינטואטיבי בלתי נמנע

זה סוג של קונוטציה. אתה מקשר סמלים וצורות למקרים ולחוויות שאתה עובר (או שסיפרו לך עליהם). זה נחקק לך בזיכרון, ובא ביחד, בזוגות.

Eragon3

New member
את לא חושבת שזה קצת פרימיטיבי

ושצריך להתקדם? למה להישאר מקובעים לזה? למה לא להתבגר קצת..

סיר חע

New member
אלו סוג של אידיאולוגיות.

ובקשר לשואה, גם טראומות. כאדם, או כאומה.

Shira Esther

New member
בגלל שסמל

הוא סמל, הוא סמל, הוא סמל. והוא מייצג משהו ומזוהה עם משהו, ואלה דברים שבלתי ניתנים להפרדה.

ל נ צ ח

New member
סמל משמש הבעה ליישות רוחנית..

סמל משמש הבעה ליישות רוחנית שאינה ניתנת להסברה 15/5/2000 18:42 לנצח ----------------------- אלא באמצעות של סמל או משהו שלא ניתן להבעה אלא באמצעות הסמל. ( פרופ' יוסף בן שלמה ) |s| * _____ * ל נ צ ח * _____ * |s| -----------------------

antreprize

New member
כל סמל הוא נייטרלי

והאדם הוא שיוצק משמעות לתוכו. יש סמלים שמזוהים עם אידאולוגיה מסויימת, אבל חשוב לזכור שהאידאולוגיה היא שנותנת להם את המשמעות הבעייתית והיא (המשמעות) אינה חלק מהסמל.

../images/Emo6.gif אם אתה כבר רוצה לדייק אז זו טעות

לסמל יש משמעות ותהיה מה . כל סמל הוא צורה כלשהי או דפוס שחוזר על עצמו אשר נראה לעיין או נשמע .

antreprize

New member
נכון, אבל זה לא אומר שלסמל יש משמעות.

המשמעות נמצאת בחלק האנושי של המשוואה.

אם אני אשים שני פסים ועליהם שלושה פסים ואז

נקודה בצד ימין של הצורה הזאת .. היא לא שונה מהצורה של שני משושלים חופפים שהפוכים זה לזה . סמל הוא רק צורה שיש לה משמעות(וכן הוא צורה שיש לה משמעות תמיד) . אין כאן צד אנושי או לא .. הוא קיים רק בראש שלנו , אבל עדיין קיים בנו .זו הצורה שאין לה משמעות ..

מישי99

New member
סמל-

בע"ה זה כמו שתלך עם סרט כתום על התיק ותגיד שאתה חושב שזה יפה, אתה מצפה שאנשים לא יתחסו לזה כהבעת דעה??

למעלה