כוחו של המנהיג

TaL53

New member
כוחו של המנהיג

ולן, זה במיוחד בשבילך:) היו פעם מספרים שבברה"מ של סטלין אסירים היו מקעקעים על חזם את התמונה של סטלין כי הם האמינו שהמוציאים להורג לא יעיזו לירות בתמונת המנהיג. מסתבר שגם ברוסיה של ימינו מאמינים באמונה דומה. תושבים מצאו דרך מקורית להילחם בכריתת עצים ברוסיה- הדבקת פוסטרים של פוטין על גבי העצים שמיועדים לכריתה. בינתיים השיטה די מוכיחה את עצמה כי הפקידים הממונים על הכריתה מסרבים לאשר לכרות את העצים כדי שלא ילשינו עליהם שהם "התנקשו סמלית בנשיא". דרך הפעולה של הפקידים היא לשלם לנערים שיורידו את הפוסטרים בלילה אבל התושבים הנמרצים תולים פוסטרים חדשים מדי יום:) דרך אגב, זהו לא המקרה הראשון של שימוש בתמונות המנהיג להשגת מטרות- בניז'ני נובגורוד איימה אישה לקפוץ מבניין עם תמונת פוטין אם לא יתנו לה דירה חדשה ובסופו של דבר היא קיבלה את מבוקשה. כפרים נידחים מבקשים כול הזמן להזמין את פוטין להתארח אצלם כדי לזכות בשיפוץ הכפר לכבוד ביקור הנשיא. סוג חדש של פולחן אישיות או סתם אירוניה משעשעת?:)

shon100000

New member
זה כבוד למנהיג וחבל שאין אותו גם כאן!!

אתה גם יודע שלומדים בבתי הספר על פוטין,יש ספרים עליו וגם סיפורים,על המנהיג האהוב של רוסיה. יש גם בתי ספר שיש פיסלון קטן בדמותו.

TaL53

New member
אני חושב

שכבר ראינו בעבר לאן פולחן אישיות יכול להוביל. ואם מה שכתבת נכון אז זה הופך להיות קטע די מסוכן ברוסיה, הגידול הזה של "דור שלם דורש פוטין".

shon100000

New member
אם כבר מדברים על פוטין

סיפור שקרה לי לפני כמה ימים: אכלתי גבינת סקי ואז בדיוק הצ'יפס נהיה מוכן אז אמרתי אולי ננסה לטבול את הצ'יפס בגבינה,עשיתי ככה והיה כל כך טעים....סוף הסיפור. עכשיו מכוון שדיברנו על פוטין החלטתי לבדוק ב'ויקיפדיה' מה כתבו על מנהיגנו היקר וגיליתי להפתעתי שיש עוד מונח לערך פוטין והוא לא אחר מאשר מאכל המבוסס על צ'יפס עם גבינה ורוטב הנמכר ברשתות המזון המהיר בקנדה.
אז קודם כל ראיתי שבאמת צ'יפס וגבינה הולך ביחד(גם הקנדים אוהבים את זה אפילו לא רק אני)
וגם עכשו אני יודע שיש גם מאכל כזה שקוראים לו "פוטין",מה שמעניין הוא באמת למה קוראים לו ככה אמנם שם המאכל הוא "Poutine" ובאנגלית מבטאים וכותבים את שם הנשיא כך כידוע "Putin",אבל המאכל הומצא במחוז קוויבק הדובר צרפתית,והשם פוטין בצרפתית הוא באמת נכתב כפי שנכתב שם המאכל. קישור

כל האומר דבר בשם אומרו מביא גאולה לעולם...

גם אני קראתי את אותה הכתבה היום בעיתון. עשה טובה ותן את הקרדיט לאנשים הראויים לכך, במיוחד בשל הדיוק המופתי בו העתקת את הכתבה (זה היה בישראלי או בידיעות אחרונות? פשוט שנתקלתי בשניהם היום).

shon100000

New member
מה ציפית שהוא ישמע על זה בעצמו

מה הוא ברוסיה עכשיו ?! ברור שמידע כזה מגיע מעיתונאים ומכלי תיקשורת שונים! "כל האומר דבר בשם אומרו מביא גאולה לעולם... "-מי כמוך צריך לדעת את המשפט הזה.

shon100000

New member
זו לא אירוניה וזה באמת פולחן אישיות

זה כבר התחיל לא הרבה מאז שהוא עלה לשילטון אני זוכר את זה ועכשו זה מגיע לשיאים חדשים,אבל לפי מה שאני שומע מהמשפחה שעדיין שם שהם אוהבים אותו ואומרים שמגיע לו הכבוד הראוי.העם הרוסי אוהב מנהיגים חזקים,מנהיג חזק מראה כי יש שילטון חזק והמדינה נתפסת כחזקה ועריי המולדת מאוד חשובים ברוסיה.

רק העם הרוסי אוהב מנהיגים חזקים?

נראה לי שרוב באנשים בעולם ירצו מנהיג חזק, כזה שאפשר יהיה לסמוך עליו, ולהרגיש בטוח תחת שלטונו.

../images/Emo11.gif רק אנשים חלשים וחסרי אחריות אזרחית

חושבים שמנהיג "חזק" יכול לפתור להם את כל הבעיות... ובכלל - מה זה "מנהיג חזק"? מישהו אולי יודע להגיד לי? כזה ששולח מיליונים לגולאגים או כזה שמבטיח "דם יזע ודמעות"... בקיצור - מי אמר מנהיג חזק ולא קיבל?....

shon100000

New member
למה גם את ישר משווה את הביטוי "מנהיג חזק"

לסטאלין לגולאגים ולימים אפלים בהיסטוריה האנושית. מנהיג חזק לא צריך להיות דיקטטור וכבר ציינתי את הגדרתי ל"מנהיג חזק".מה שהוכל להגיד לך עכשו שאני מתכוון למישהו ש"קצת" יותר מתאים להיות ראש ממשלה מאהוד אולמרט,למשל אריק שרון היה מנהיג חזק והיום אני מחזיק מליברמן ככזה.

../images/Emo26.gifאתה צודק. גם צ'רצ'יל היה מנהיג חזק

ולא היה דיקטטור ("דם, יזע ודמעות", כאילו...) אבל זו בכלל לא היתה הנקודה המרכזית של הטיעון שלי. תקרא שוב - אולי תבין...

shon100000

New member
אני חושב שהבנתי טוב מאוד

"כזה ששולח מיליונים לגולאגים או כזה שמבטיח "דם יזע ודמעות"... בקיצור - מי אמר מנהיג חזק ולא קיבל?"....וגם צירפת תמונה. מה את היית מבינה במקומי?

TaL53

New member
אני אגיד לך מה הבעיה בזה

ואת זה כבר כתבתי בפורום לפחות 3 פעמים אבל לא היית בתקופה ההיא אז נסלח לך:) מנהיג סמכותי וכריזמתי שמרכז סביבו את השלטון זה דבר נפלא בשביל מדינה- כמו שאמרת- יש כבוד למדינה, הדברים נעשים במהירות מופלאה (כי אין ביורוקרטיה ואופוזיציה), יש צמיחה (לפחות למראית העין) וכ'ו. הבעיה מתחילה כשאותו מנהיג מאבד בורג או שניים ואז המצב מדרדר אבל בגלל שאין מי שיעצור אותו (כי אין אופוזיציה) אז כולם אוכלים אותה. ולא חסרות לכך דוגמאות, בעיקר במאה ה-20. ולעניין פוטין, מה שאני אומר זה שיש מצב שרוסיה תחזור לימי פולחני האישיות של העבר ובינתיים שום דבר טוב לא יצמח מזה (לטווח הרחוק).

shon100000

New member
רגע

מנהיג סמכותי וכריזמטי לא חייב להיות בעל מאפיינים דיקטטוריים,הוא יכול להיות בכל מדינה דמוקרטית וליברלית בעלת חופש ואופוזיציה.בישראל המנהיג הוא כמעט כלום,אני לא אומר שצריך לעלות את המנהיג לדרגה של 'אל ' וכמובן שישראל רחוקה שנות אור מזה (למזלה)אבל לפחות לתת לראש הממשלה יותר סמכויות וגם שהכבוד למנהיג יהיה בהתאם ובכלל למדינה.נראה לי שרק במדינת ישראל מקללים את המדינה וממש 'יורדים' עליה ככה בגלוי.זה ממש הפך פה לעניין שבשיגרה,מקטן ועד גדול כולם מדקלמים את המשפט הנהדר של שלישית הליצים מהטלויזיה "כוסאמו המדינה הזאתי",אבל הם לא אשמים כי הם לא הראשונים להגיד את זה ואני לא בא להגיד לאנשים מה להגיד ומה לא,אבל למה להגיד דברים כאלה בטלויזיה?!,אז נכון שזה בדיחה אבל הבנו... ואני לא חושב שההשוואה של משטרו של פוטין למשטרים דיקטטוריים שהיו במאה ה-20 מתאימה.נכון שהוא לוקח הרבה סמכויות לידיו אבל הוא עדיין רחוק מסטאלין,גם לא כדאי להאמין לכל מה שהתיקשורת המערבית אומרת,הרבה פעמים הם גורמים לדברים להישמע לפי רצונם,בנתיים האנשים ברוסיה חופשיים והמדינה רק מתפתחת,יותר מזה,חוזרת לימי גדולתה.

למעלה