כוחה של עדות!

גוססי

New member
הערותי

לצערי כמות העובדות בכל אחד מהקישורים האלה קטנה ביותר. אודה ואתוודה שכבר לאחר הקישור השני איבדתי מעט מסבלנותי וריפרפתי על הטקסט במקום לקראו בעיון. מה שהכותב הנכבד מציג כעובדות הוא ברוב המקרים אמונה המוצגת בפסקנות כה רבה עד שהקורא נטול הספקנות מתפתה לחשוב שלפניו עובדות בדוקות. בפועל המצב אינו כזה, שכן אמירה כגון "כאשר אדם הראשון מת בן 930 הכירו מתושלח במשך 243 שנים" שקולה, מבחינת העובדיות הגלומה בה, למשפט "עמי ותמי דחפו את המכשפה לתנור".

מאד מתפלא עליך ....

כמי שמתיימר להיות ענייני, לאחוז בעיקר! ולהתעלם מהתפל, אתה נוהג בדיוק הפוך.

Dorfl

New member
יחי ההבדל הקטן!!!!!

ההבדל, ידידי, הוא שלא מחוקקים חוקים האוסרים דברים שונים ומשונים (גידול חזיר למשל) בשם נפוליאון או בשם קיומו. יחי ההבדל הקטן!

נעי ם מאוד ,

מתוך דבריך אני רק יוצאת מחוזקת יותר בצידקת דרכי, כי הפלא הגדול הזה שהתפילין נשאר אותו תפילין בכל הדורות ובכל פינה בעולם, הוכחה ניצחת וחד משמעית ש"ניכרים דברי אמת". אגב, לא הבנתי כ"כ מאיזה צד אתה בא......

קשה לי להגדיר במדויק ....

כאן חייבים הגדרות מדויקות, אחרת, אי אפשר לקטלג אותך, ואז ההתייחסות בהתאם. כרגע, אני עצמאי שלומד מדי ערב שעור גמרא = הדף היומי. הנה ציטוט בתגובה שלי בסוף העמוד.... "מה שבטוח זה לא יהיה בכיוון שלך, את הכיוון והאמת שלי מצאתי. אמנם לקח לי שנת דור אבל מצאתי. התחלתי ב"חיפוש" אחר האמת (ולאו דווקא בחיפוש אחר קיומו של האלוהים), כבר בגיל העשרה, והיו לי ויכוחים אינסופיים עם אין ספור "מבינים", חילוניים ודתיים כאחד. אמנם איני חרדי, אך את התשובה האחת והיחידה מצאתי. היום, כשאני אוטוטו סוגר את גיל ה-40, אני בטוח בעצמי יותר מתמיד, מפני שאת רוב החיפושים חיפשתי דווקא במקורות שאתם מסתמכים עליהם**, והם הם, שהביאו אותי להאמין בקיומו של אלוהים, והיום, נשאר לי להתמקד בחיפושים יותר מעמיקים (מבעבר) או יותר נכון לומר, לשאול שאלות "מבפנים", את אלו שמלמדים אותי את הדף היומי, קרי = החרדים. ותתפלא עד כמה שהם מעודדים שאלות מכל סוג. על זה נאמר "לא תשאל לא תדע" ** במשך שנים, שאבתי וינקתי כל טיפת מידע הקשורה בפיזיקה, ובחקר החלל, בין אם זה מאמרים, תוכניות, כתבות וכו´.

למעלה