כוחה של עדות!

כוחה של עדות!

בוא נחזור אחורה לדור המדבר, למעמד הר סיני.... משה עלה להר, וירד עם לוחות הברית. ו"טייל" עם בני ישראל 40 שנה במדבר. ובמשך הזמן הזה, הוא כתב את התורה שבכתב. וכמובן שהוא כתב מה שבא לו, סיפורים ומעשיות, בקיצור, עבד על כל בני ישראל. הוא כתב שהיו שם 60 ריבוא = 600000 (שש מאות אלף!!!) - אניח בצד את החישוב של כווולם שמגיע לכ-3000000 (שלוש מיליון!!!) - אז יש לנו לפחות שש מאות אלף !!! עדים. עכשיו אשאל אותכם שאלה, אם הייתם אחד מהעדים, לא הייתם מתקוממים? שלא לדבר על כך שהייתם צועקים "משה הוא שקרן!!" אני הייתי שם! לא דובים ולא יער! לא היה ולא נברא מאורע שכזה" בנוסף, כדי לחזק את אמינותו של הספר (חמשת החומשים), בוודאי כבר ידוע לכם, שאם הספר יועתק (בכתיבה ידנית ולא דפוס מכני) במלואו, אך תחסר בו אות אחת, ואפילו פחות מזה, סדק באות, כל הספר פסול! וכך מדור לדור. וכך עם תפילין ומזוזה. איך ידעו במשך הדורות איך עושים את התפילין? הרי בתורה לא כתוב כלום! בואו נראה אותכם מנסים ללמוד את זה מהפסוק הבא מתוך "קריאת שמע": ...וקשרתם לאות על ידך והיו לטוטפות בין עיניך..." והתפילין זהים לחלוטין! בכל דור ודור, מדור המדבר ועד היום. מדוע אף אחד מדור המדבר לא קם לזעוק "שקר וכזב!" ? מה? הוא כתב את הספר באוהל שלו מבלי שאף אחד יידע והחביא אותו מתחת למיטה? הרי הוא הקריא כל פרשה ופרשה לבני ישראל, ובכל פרשה מסופר על מה שהם, בני ישראל, עברו וחוו. מה התגובה/תיאוריה שלכם? עלי לציין -שלא כמו אחד או שניים מכאן, שחושבים שאני כאן כדי להתגרות במובן השלילי - שלפעמים, אני קורא תיאוריות תוך כדי הרמת גבה, וחושב לעצמי "על זה לא חשבתי מאד מעניין ומסקרן", ובהתאם לכך שואל שאלות את הצד השני. כך שאני מנהל דיון עם שני הצדדים.

אה, כן, עוד דבר אלד חשוב..

לפני שמישהו ידביק אותי לאחד מן הצדדים, אדגיש שעד היום אף אחד לא שאל או טען נגדי "מי שלח אותך?!" כפי שאני לא שואל "מי שלח אתכם?" תכניסו לכם טוב טוב לראש, אף אחד לא שלח/שולח אותי!!! אני כאן עצמאי לחלוטין! כשם שאני מבקר באתרכם "חופש" ו"דעת אמת" ועוד.. אני מבקר גם באתרים של "ערכים" "שופר" ועוד..., אחרת לא הייתי כאן "מבלבל" לכם את המוח.

כשם שזו שאלה טפשית...

זה לא מענין, הדיונים פה הם בין אנשים. לא בין מגזרים, או חברות. כי במקום שיש שני יהודים, יש לפחות שלושה דעות.

שכחת שבעצם...

היו המון כתבי עדויות שאמרו שמשה המציא את הכל. (הוא היה נורא כריזמטי, ואנשים לא העזו לצאת נגדו בקול..) אבל מה לעשות, במשך השנים, אתה יודע איך זה... אנשים מתים, עדויות נעלמות, גלויות, בלאגנים, והדברים נשכחים. במקרה התורה נשארה, ובגלל זה יש כמה מליוני מאמינים תמהוניים בעולם...

ושתי

New member
לא תצליח לצאת מזה

משום שהעיקר בהלכה היהודית היא הפרשנות ולא המקור. באתר חופש עלה אתמול או שלשום דף נחמד - ראה לינק, ובו מסביר מה שידוע לכל, את מבנה הפרשנות של ההלכה היהודית. ה"תורה" לגירסת המאמינים איננה "רק" הטקסט הכתוב, אלא ובעיקר הפרשנות המאוחרת, התלמוד. ולפרשנות הרי אין גבול. ומי קובע איזו פרשנות מותרת ואיזו לא? ומי קובע את זה שמותר לו לקבוע פסקי הלכה? לא אתה ובבודאי לא אני. אבל גם אתה וגם אני "מחוייבים", לכאורה, בכל אותם פסקי הלכה, סבירים ושאינם סבירים, כמו חיטוט באף ונייר בית הכבוד (פעם כתבתי בית שימוש וקבלתי נזיפה ממנהל הפורום, כאילו הוא לא הולך לבית הכבוד מעולם). כך עם התפילין, כך עם כל חוקי ההלכה ושולחן ערוך. "קדוש" למאמין בהם, בולשיט לכל היתר.

"ושתי", לא הבנתי אותך..

"לא תצליח לצאת מזה" ממה בדיוק אני אמור לצאת? ומה הקשר בין תגובתך להודעתי? האם אפשר לקבל הסבר? תודה

גוססי

New member
תיאוריה חליפית

עמישראל לא יצא ממצרים, לא טייל במדבר 40 שנה, משה רבנו לא היה קיים, מעמד הר סיני לא היה ולא נבראו ויהושע לא כבש את הארץ. כל החלק הזה במיתולוגיה היהודית הוא אוסף של מעשיות ותו לא. זה פותר לך את הבעיה?

אנדרי ז

New member
אין שום עדות

למה אף אחד לא התקומם? אולי מישהו כן התקומם ולא טרחו לספר לנו את זה? אולי הם לא ידעו בכלל שזה נכתב, שהרי רוב האנשים באותה תקופה לא ידעו קרוא וכתוב. ואולי הדברים נכתבו בדורות מאוחרים יותר, אחרי שכל ה"עדים" מתו מזמן. אתה לא יכול לבסס טענה על אמינות מקור היסטורי בכך שאין הוכחה שמפריכה את אותה אמינות. אתה קודם כל צריך להוכיח את אותה אמינות, עד אז אין בכלל מה להפריך. ואיך אתה יכול להוכיח את אמינות התנ"ך? בלי עדויות נוספות ממקורות אחרים אין לך שום דרך. ולכן נותרנו עם עדות יחידה, וגם היא אמינותה מפוקפקת.

כלומר נפוליאון לא היה קיים ?...

אם היה קיים, אבקש הוכחה לכך, ללא סיפורי ההיסטוריה! אלא, עדים של ממש שהכירו אותו אישית ולחמו איתו.

אנדרי ז

New member
יש אינספור עדויות

העדים כמובן אינם יותר בין החיים אך סיפוריהם נשמרו. יש מספיק ספריות ציבוריות וחומר פתוח באיטרנט שבו תוכל לחקור את הנושא כאוות נפשך.

מצטער, זה לא מספק אותי...

מבחינתי מדובר בסתם אגדה! גם הסיפורים על מעמד הר סיני, ועל הקורות אותם במהלך 40 שנה במדבר, מסתמכים על אותו סוג של עדות. כפי שכבר נאמר לפני הנה ציטוט ... "העדים כמובן אינם יותר בין החיים אך סיפוריהם נשמרו. יש מספיק ספריות ציבוריות וחומר פתוח באיטרנט שבו תוכל לחקור את הנושא כאוות נפשך" מי אמר את זה? ממממ....

גוססי

New member
אם נוח לך להאמין שנפוליון היה אגדה

יערב ויבושם לך. חופש האמונה הוא ערך חשוב ביותר, וכן גם חופש ההשתטות. אתה רשאי להאמין גם ששנים פלוס שנים שוים לחמש, שהשמים ירוקים וששלגיה היתה בתו הצדקת של אדמו"ר ידוע, אולם אף אחת מאמונותיך לא תקדם אותך ולו צעד אחד לקראת הבנת הדרך בה העולם מתנהל. אילו האנושות היתה בוחרת בדרך המחשבה שלך אזי אתה, במקום לשבת היום מול מחשב בבית מחומם היטב ולפזר את ההבלים שלך ברחבי הסייברספייס, היית רועד מקור בבקתה חשוכה ומתפלל שמחר לא ירד גשם כך שתוכל להוציא את העיזים למרעה.

תגובה קלאסית של חמקן "מקצועי"..

כשאין מה לטעון, שולפים ממגירת "אין לי מה להשיב", תגובות כשלך.

גוססי

New member
דוקא יש מה לטעון

אבל דרכך היא, כפי שהראית, להתעלם מכל מה שנטען. אתה לא מתעניין בכמות העדויות ובכך שהן מגיעות ממקורות בלתי תלויים, מסמכים אותנטיים לא מעניינים אותך, תמונות גם לא. אתה מאמין במקום להפעיל ביקורת מהסוג שהמדע מתמחה בה, כי זו מיומנות שמעולם לא רכשת. האמונה מהווה אצלך תחליף לבדיקת העדויות, כי היא נוחה יותר ואינה מחייבת התמודדות עם המציאות. שוב, אילו האנושות היתה בוחרת בצורת מחשבה זו היינו נמצאים כיום בדיוק באותו מקום בו נמצא האדם הקדמון לפני עשרות אלפי שנים, באותה הבורות ובאותו הפחד מכל מה שאיננו מבינים.

אתה טועה בגדול בכל הקשור אלי...

תקרא בבקשה את תגובתי ל"אוהד מחופש" (איך מצרפים קישור להודעה?) תרד לקראת סוף העמוד הזה, תחת ההודעה שלי "היי, חזרתי לרגע" ושם תרד לתגובה לפני האחרונה. אני לא מונע אך ורק ע"י האמונה! ראשית בדקתי היטב מכל זוית אפשרית... תקרא ואחר כך תתקן את תגובתך.

גוססי

New member
מרתק

אולי בדקת כל דבר מכל זוית אפשרית, אבל אם אינך יודע כיצד מבדילים בין אירוע היסטורי לבין פולקלור או מיתולוגיה סימן שלא הפנמת דבר ממה שלמדת. ובאשר לשאלות שמעודדים את תלמידי הישיבות לשאול, זה אולי נכון, אבל סוג מסויים של תשובות יפסל על הסף משום שהן מערערות את כל הבסיס האמוני של היהדות, ובלי בסיס אמוני ולא-רציונלי זה כל התורה מאבדת את תקפה.

מרתק? ..

כנראה שקראת בריפרוף... מהיכן למדת שאני תלמיד ישיבה? ממתי יש לעצמאי זמן ללמוד בישיבה? ואני לא לומד עם בחורי ישיבה, מדובר בשיעורי ערב ל"בעלי בתים", אלו שאין להם זמן במשך היום. גם אם היה לי זמן ללמוד כל היום, לא הייתי עושה זאת, לא רואה את עצמי יושב כל היום ולומד, זה לא בשבילי. אעזור לך להבין... תלמיד ישיבה לא שואל שאלות שאני שואל! רק מי שנראה עליו (ע"י השאלות כמובן) שעדיין מתלבט, או שיש לו שאלות שמטרידות אותו, יקבל תשובות ללא תנאים מקדימים, השתכנעת? טוב, לא? חבל! זה כמובן בג-ד-ו-ל, כדי שלא תתפוס אותי במילה. ולחלק הראשון של תגובתך... האם עוד לא הפנמת שאני כבר אחרי השלב הזה? עוד לא הבנת שהסיבה שאני מאמין היא לא מסיפורים? אני מציג כאן את ה"סיפורים" כדי לשאול אותך/כם. אני עברתי/דילגתי על השלב הזה.

אגב,לגבי ה"סיפורים"...

ה"סיפורים" רק מחזקים אצלי את הקיים, את האמת שלי, שמצאתי בדרך קשה וארוכה מבלי לעשות הנחות לאף אחד, כשאני קורא את תגובותיכם, אני מחייך. מפני שאני הייתי הרבה יותר "אכזרי" מכם. פעם הייתי מצהיר "תנו לי חרדי ואני %%)&^$$%$)&$# אותו" מה הקשר? הקשר הוא, שפעם גם אני הייתי קיצוני, אבל, להבדיל מהרבה אחרים, לא הייתי "פראייר"! הרצאה אחת או זיבול שכל אחר, לא היה עובד עלי, מפני שפעלתי על פי ההגיון והשכל שלי! ועל פי רוח הדברים הנכתבים כאן, אני פשוט "התחרפני בשכל"

גוססי

New member
אכן התחרפנת בשכל

אבל תמיד תוכל להתנחם בכך שאתה לא היחיד, לא הראשון ולא האחרון. הדת מספקת משענת רגשית, מלטפת את האגו ומספקת שמיכה חמימה ורכה בפני פגעי המציאות, כך שהפיתוי להתמכר לה יכול להיות גדול מאד.

למעלה