כוחה של נגיעה..

ח ג י ת ב

New member
כוחה של נגיעה..

אני עובדת עם ילד בן 10 שאובחן כ-PDD, ולומד בכיתת תקשורת בבי"ס רגיל. הילד מתקשר עם הסביבה בעיקר באמצעות ג'סטות ודרך כתיבה על גבי מחשב בלבד, תוך נוכחות של אדם מוכר לצידו. יכולות הכתיבה שלו ובמקביל יכולות הביטוי באמצעות הכתיבה על גבי המחשב, הולכות ומשתפרות אך בעת הכתיבה הוא חייב לקבל סיוע על ידי נגיעה בידו מהאדם שיושב לצידו. איכות העבודה שלו יורדת ביותר מ-80 אחוזים כאשר הוא לא מקבל את הנגיעה הפיזית בגופו. כרגע אנחנו נמצאים בתהליך לנסות להפחית את הצורך בנגיעה בעת הכתיבה במחשב ע"י ניסיון לשנות את מיקומו של האדם שיושב לצידו, כך שישב מול הילד עם הפנים אליו, בזווית שתאפשר נוכחות של האדם כל הזמן בשדה הראייה של הילד. חשבתי גם על האפשרות של "חיבוק" פיזי על ידי בובת פרווה או משהו מהסגנון שיעניק לילד תחושת Holding משמעותית. האם נתקלתם במקרה דומה ומצאתם פתרונות מיוחדיים שנוכל לנסות גם איתו?

אולי ?

תחבושת אלסטית על היד + מגע, כשלאט לאט מורידים את המגע ... משקולת יד עם סקוץ ? הכחדה איטית של המגע של המלווה, עד הכחדה של הצורך ? נראה מאוד לא פונקציונלי, ילד עם דוב ענק על הגב, מסתובב לו ... חריג משהו ?!

ח ג י ת ב

New member
הכוונה ..

הכוונה כמובן הינה להכחדת הצורך במגעו של האדם המלווה אך כרגע הניסיון הנו למצוא תחליף למגע זה, וכמובן שהכוונה איננה בעת הליכה ממקום למקום אלא בעת עבודה בפינת המחשב בסביבת הבית בלבד! ובטח שלא לבובה גדולה וחריגה כפי שהצגת זאת, אלא מחשבה בכיוון אולי של מגע הפרווה שנראה לי שיש בו גירוי שונה ממגע תחבושת שהנו מגע לחץ ועלול להיות מקושר עם מחלה/פגיעה.

אולי ?

תחבושת אלסטית על היד + מגע, כשלאט לאט מורידים את המגע ... משקולת יד עם סקוץ ? הכחדה איטית של המגע של המלווה, עד הכחדה של הצורך ? נראה מאוד לא פונקציונלי, ילד עם דוב ענק על הגב, מסתובב לו ... חריג משהו ?!

רעיון ../images/Emo40.gif

הי חגית, את יודעת שזה לא ממש התחום שלי אבל, אני חושבת על משהו שמשאיר לילד שליטה מסויימת בסיטואציה ואפשר להכחיד אותו בהדרגה ובשלבים. אולי בנוסף לבובה המחבקת אפשר להוסיף מתג "ביג מק" שמוקלט בו משפט מחזק מאבא או אמא, כדי שיכול ללחוץ עליו כל פעם שזקוק לכך. בהצלחה.

למעלה