כוויה

  • פותח הנושא werus
  • פורסם בתאריך

werus

New member
כוויה

אתמול נכוויתי בשפה התחתונה (בשפה, למען הסר ספק :}), ומן הסתם שהמקום נפוח ועליו מין ארוכה בצבע חום אדמדם, לא הצבע הטבעי של השפה, וזה די בולט. השאלה היא, האם מישהו נכווה כך, ואיזו צלקת נשארה או לא נשארה לו, ומה יש לעשות אם וכאשר תהיה כזו צלקת? (משחה, הליך כלשהו...?) תודה מראש :}
 

shron17

New member
פיתרון לכוויה בפה,,,

שנייה לאחר קבלת הכוויה , לצקת כפית אחת עם מיץ לימון,על המקום ,ו מיד הכול עובר כאילו לא היה.
 

Chief san

New member
לשפוך חומר חומצי על כוויה?

הייתי חושב פעמיים לפני שהייתי ממליץ למישהו לעשות את זה. בדרך כלל הכלל הראשון והחשוב ביותר בכוויות עמוקות, הוא לשמור את המקום נקי כדי למנוע זיהומים. מדובר בפצע פתוח ולא זכורה לי המלצה רפואית בסגנון של לשפווך מיץ לימון על פצע פתוח.
 

shron17

New member
Chief san , בבקשה ממך לא להיסחף,,,

לא מדובר על פצע פתוח, הכוונה לכוויה בחיך או כוויה בלשון בעת שתיית משקה חם. יש כוויה בחך או בלשון,מיד יוצקים מיץ -לימון עם כפית,והמקום נרגע ולא כואב עוד.
 

Chief san

New member
סליחה, לא ידעתי שבדקת את הכוויה לפני שנתת

את ההמלצה שלך. גם לא ידעתי שבדקת איכשהו את הבטיחות והיעילות של ההמלצה שלך. גם לא ידעתי שיש לך שיטת סיווג לכוויות (למשל "כוויה בחיך או כוויה בלשון בעת שתיית משקה חם", להבדיל מנניח כוויה בחיך או בלשון בעת טעימת סוכר מקורמל ישר מהסיר) שמתכחשת לשיטת הסיווג המטופשת של כוויות מדרגה ראשונה, שניה או שלישית. עליך להפנים, בעזרתי או בלעדי, שעצות רפואיות לא מבוססות הנאמרות בבטחון, יכולות לגרום לאנשים תמימים נזק אמיתי.
 
כדאי להרים טלפון לרופא המשפחה ולשאול

יש כל מני משחות נגד כוויות בעור, אבל על רובן מצוין בפירוש "לשימוש חיצוני בלבד". מה שאומר שאסור לאכול אותן. כדאי להתייעץ עם רופא איזו משחה אפשר לשים.
 
למעלה